ΓΔ: 2451.62 -0.78% Τζίρος: 278.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φώτο: ΑΠΕ

Θάνατος παιδιού από διφθερίτιδα στην Ελλάδα μετά από 28 χρόνια

Τα αποτελέσματα του αντιεμβολιαστικού κινήματος που έχει πλήξει τον ανεπτυγμένο κόσμο έγιναν ορατά και στην Ελλάδα καθώς υπήρξε το πρώτο κρούσμα και θάνατος από διφθερίτιδα ενός παιδιού 8 ετών στο «Αγλαΐα Κυριακού».

Βρισκόμαστε στο κατώφλι του 2020 και όμως ένα αδιανόητο περιστατικό συνέβη στην Ελλάδα καθώς ένα παιδί 8 ετών είναι νεκρό από διφθερίτιδα. Μια αρρώστια που είχε εξαλειφθεί από την χώρα 28 χρόνια μετά είχε το πρώτο κρούσμα και θάνατο σε ένα ανεμβολίαστο παιδί.

Το περιστατικό συνέβη στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού με τον παιδίατρο Γεώργιο Τσόλα να αποκαλύπτει την ιστορία μέσω του Facebook. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Πρώτο κρούσμα και ΘΑΝΑΤΟΣ από ΔΙΦΘΕΡΙΤΙΔΑ στην Ελλάδα μετά από 28 χρόνια σε παιδί ηλικίας 8 ετών, παντελώς ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟ, χθες σε Νοσοκομείο Παίδων των Αθηνών. ΔΙΦΘΕΡΙΤΙΔΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝ ΕΤΕΙ 2020!!! Ποιος να το φανταζόταν;
Ιδού πού οδηγούν την κοινωνία οι ανεύθυνοι αρνητές των εμβολιασμών.
Κρίμα για το παιδάκι, κρίμα για όλα τα παιδάκια που έχουν τόσο ανεύθυνους γονείς! Κρίμα και αμαρτία! Αναμένω επιτέλους να λάβουν θέση και δράση η Πολιτεία και ο Ιατρικός Κόσμος
».

Η διοίκηση του νοσοκομείου έχει επιβεβαιώσει την είδηση που αναδεικνύει τις σοβαρές επιπτώσεις του αντιεμβολιαστικού κινήματος που έχει εξαπλωθεί τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα να έχουν επανέλθει ασθένειες, όπως η ιλαρά, που θεωρούσαμε οτι είχαν εξαλειφθεί εδώ και δεκαετίες από τον αναπτυγμένο κόσμο. Σημειώνουμε πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας περιέλαβε φέτος στις 10 μεγαλύτερες απειλές για τη δημόσια υγεία την άρνηση κάποιων να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

Τι είναι η διφθερίτιδα

Η διφθερίτιδα προκαλείται από το βακτήριο Corynebacterium diphtheriae και μεταδίδεται με τα σταγονίδια της αναπνοής από ασθενείς, από φορείς και σπανιότερα με μολυσμένα τρόφιμα ή αντικείμενα. Η νόσος που προκαλεί χαρακτηρίζεται από πονόλαιμο, χαμηλό πυρετό, και μια προσκολλημένη μεμβράνη (μια ψευδομεμβράνη) στις αμυγδαλές, στο φάρυγγα και / ή στη ρινική κοιλότητα. Μια ηπιότερη μορφή της διφθερίτιδας μπορεί να περιορίζεται στο δέρμα. Οι λιγότερο κοινές συνέπειες περιλαμβάνουν μυοκαρδίτιδα (περίπου 20% των περιπτώσεων) και περιφερική νευροπάθεια (περίπου 10% των περιπτώσεων).

Η διφθερίτιδα είναι μια μεταδοτική ασθένεια που μεταδίδεται από την άμεση φυσική επαφή ή με τα εκκρίματα του ρινοφάρυγγα ασθενών και υγιών μικροβιοφορέων. Ο χρόνος επώασης της νόσου έχει εύρος 2-6 ημέρες και αφορά συνήθως παιδιά ηλικίας μεγαλύτερης του ενός έτους, ενώ στα μικρότερα και κυρίως τα κάτω των 6 μηνών, τα μητρικά αντισώματα είναι η ασπίδα προστασίας τους.

Tο βακτηρίδιο της διφθερίτιδας προκαλεί την παραγωγή μίας τοξίνης, η οποία επιδρά στο κεντρικό νευρικό σύστημα και προκαλεί παραλύσεις σε διάφορα όργανα του σώματος. Ωστόσο, είναι ασθένεια που θεραπεύεται μετά από 3 εβδομάδες περίπου, χωρίς να αφήνει κανένα πρόβλημα. Ο εμβολιασμός κατά της διφθερίτιδας γίνεται με το τριπλό εμβόλιο DTaP ή DTP (τέτανος-διφθερίτιδα-κοκκύτης) και το διπλό εμβόλιο Td (τέτανος-διφθερίτιδα).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Λαϊκής Δημοκρατίας Κονγκό
ΔΙΕΘΝΗ

Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό: 1.155 κρούσματα, 304 νεκροί σύμφωνα με τις αρχές

Στη ΛΔ Κονγκό τα επιβεβαιωμένα κρούσματα Έμπολα έφτασαν τα 1.155, με 304 νεκρούς. Μόνο σε 24 ώρες καταγράφηκαν 37 νέα κρούσματα και 5 θάνατοι. Η ενισχυμένη επιτήρηση οδηγεί σε καλύτερο εντοπισμό και ανάδειξη της αύξησης των μολύνσεων.
Γαλλικό αστυνομικό βαν
ΔΙΕΘΝΗ

Η Γαλλία απαγορεύει το αλκοόλ σε δημόσιους χώρους λόγω καύσωνα

Απαγορεύεται η κατανάλωση αλκοόλ σε δημόσιους χώρους στο Παρίσι από το μεσημέρι της Παρασκευής, λόγω καύσωνα, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, σε μια προσπάθεια προστασίας της δημόσιας υγείας.
Άδωνις Γεωργιάδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεργασία δημόσιου-ιδιωτικού τομέα και ασφάλιση στο 19ο Insurance Conference

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε τη σημασία μεγαλύτερης συνεργασίας ανάμεσα σε δημόσιο σύστημα υγείας και ιδιωτικές ασφαλιστικές, επισημαίνοντας και την εφαρμογή DRGs στον ιδιωτικό τομέα από το 2027 για έλεγχο κόστους.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αύριο σε Ίδρυμα Νιάρχος και Ελληνικό Κόσμο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρευρεθεί αύριο σε εκδήλωση για την ψυχική υγεία στο ΚΠΙΣΝ και θα συμμετάσχει σε συζήτηση για το διάστημα με τον Αδριανό Γολέμη στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος".
Θερμόμετρο καύσωνα
ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον πέντε νεκροί στην Ιταλία από το κύμα καύσωνα

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι, κυρίως εργαζόμενοι σε αγροτικές και οικοδομικές εργασίες, έχασαν τη ζωή τους στην Ιταλία λόγω του σφοδρού καύσωνα. Σε ύψιστη επιφυλακή 17 πόλεις, ενώ η Φλωρεντία έκλεισε τα ταμεία της πινακοθήκης Ουφίτσι.