ΓΔ: 2526.67 -2.37% Τζίρος: 174.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:15:56

Εμπορική αντεπίθεση της ΔΕΗ με χαμηλότερες τιμές ρεύματος

Επιθετική εμπορική πολιτική με νέο μοντέλο εκπτώσεων στο ρεύμα που θα κυμαίνεται στο 10% σχεδιάζει από το 2020 η ΔΕΗ με στόχο την συγκράτηση της πελατειακής βάσης της εταιρείας.

Επιθετική εμπορική πολιτική με νέο μοντέλο εκπτώσεων στο ρεύμα ετοιμάζει από το 2020 η ΔΕΗ. Στόχος είναι οι μειωμένες τιμές να απευθύνονται στους καταναλωτές που θα υπογράψουν ετήσια ή διετή σύμβαση, η οποία θα τους δεσμεύει για την παραμονή τους στην επιχείρηση.

Όπως ανέφεραν στο ΑΠΕ-MΠΕ αρμόδιες πηγές της ΔΕΗ, η νέα τιμολογιακή πολιτική αποσκοπεί στη συγκράτηση της πελατειακής βάσης της επιχείρησης, σε αντίθεση με τις ισχύουσες εκπτώσεις συνέπειας που δεν δεσμεύουν τους καταναλωτές να παραμείνουν σε αυτήν. Πρόκειται για μία παραλλαγή των συμβάσεων που ήδη εφαρμόζονται στην κινητή τηλεφωνία, όπου η έκπτωση στο πάγιο ή στο κόστος της τηλεφωνικής συσκευής συνδέεται με την υπογραφή συμβολαίου ορισμένου χρόνου. Το ύψος των εκπτώσεων στο ρεύμα δεν έχει αποφασιστεί ακόμη, πιθανολογείται ωστόσο ότι θα κυμαίνεται στην περιοχή του 10% και θα κλιμακώνεται ανάλογα και με τη διάρκεια της σύμβασης.

Η εφαρμογή ελκυστικής εμπορικής πολιτικής αποτελεί βασική συνιστώσα του νέου επιχειρησιακού σχεδίου της ΔΕΗ που αναμένεται να ολοκληρωθεί ως το τέλος του έτους. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, Γιώργος Στάσσης, είχε προδιαγράψει το πλαίσιο με τις δηλώσεις του κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εξαμήνου του ομίλου, τονίζοντας ότι το νέο business plan εκτός από την απόσυρση λιγνιτικών μονάδων, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τον απογαλακτισμό από το Δημόσιο θα περιλαμβάνει «εκσυγχρονισμό της εμπορίας με νέα εμπορική πολιτική και προϊόντα, όχι μόνο οριζόντια αλλά και στοχευμένα».

 Η πελατοκεντρική προσέγγιση της νέας διοίκησης της ΔΕΗ περιλαμβάνει ακόμη την παροχή νέου «πακέτου» υπηρεσιών επισκευής και συντήρησης του οικιακού εξοπλισμού (π.χ. υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, κλειδαράδες, κλπ.) Όσοι καταναλωτές το επιλέξουν θα μπορούν έναντι χαμηλής μηνιαίας συνδρομής να καλούν για συγκεκριμένο πλήθος περιστατικών το χρόνο (π.χ. πέντε φορές) τους τεχνίτες στο σπίτι τους για επισκευές βλαβών.

Στο ίδιο πλαίσιο περιλαμβάνονται και δύο πρωτοβουλίες της διοίκησης της ΔΕΗ που τέθηκαν πρόσφατα σε εφαρμογή: είναι το νέο σύστημα ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών με χαμηλότερη προκαταβολή και περισσότερες δόσεις και η δραστηριοποίηση στην αγορά φυσικού αερίου με προγράμματα που απευθύνονται σε νοικοκυριά (κοινόχρηστες ή αυτόνομες παροχές) και επιχειρήσεις. Οι προτάσεις της ΔΕΗ για τους καταναλωτές φυσικού αερίου περιγράφονται αναλυτικά στη διεύθυνση fysikoaerio.dei.gr  και περιλαμβάνουν ειδικές εκπτώσεις για νέους πελάτες που θα υπογράψουν συμβάσεις ως το τέλος Ιανουαρίου του 2020, προγράμματα με σταθερή τιμολόγηση (ανεξαρτήτως των διακυμάνσεων της τιμής του καυσίμου) κ.α.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κέντρο δεδομένων servers
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Data centers: Ρεύμα από ΑΠΕ, υψηλές εγγυητικές, όροι σύνδεσης στο σ/ν του ΥΠΕΝ

Εγγυητικές επιστολές, αυστηρότερες προϋποθέσεις για την εξασφάλιση ηλεκτρικού χώρου, πλήρης κάλυψη του κόστους σύνδεσης και υποχρεωτική προμήθεια τουλάχιστον του 60% της ετήσιας κατανάλωσης από ΑΠΕ.
Κόστος ενέργειας λαμπτήρας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρεύμα: Γιατί τα φθηνά «μπλε»τιμολόγια δεν είναι λύση για όλα τα νοικοκυριά

Η κυβέρνηση αποκλείει επιδοτήσεις στο ρεύμα και παραπέμπει στα φθηνά «μπλε» τιμολόγια. Όμως δεσμεύσεις συμβολαίων και πρακτικά εμπόδια αφήνουν πολλά νοικοκυριά χωρίς εύκολη διέξοδο.
Νίκος Παππάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παππάς: «Πληγή η ιδιωτική ΔΕΗ – 35 δισ. στα funds με αντικοινωνική μπίζνα»

Ο Νίκος Παππάς πρότεινε τη ΔΕΗ να επιστρέψει σε δημόσιο έλεγχο με ρόλο του ΕΦΚΑ, καταγγέλλοντας τη βίαιη απολιγνιτοποίηση και το κλείσιμο της Πτολεμαΐδας 5. Υποστήριξε αξιοποίηση της περιουσίας του ΕΦΚΑ για επενδύσεις σε ενέργεια.
Νίκος Παππάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς: Να επιστρέψει η ΔΕΗ στο Δημόσιο, εθνικός επενδυτής ο ΕΦΚΑ

Ο Νίκος Παππάς επανέλαβε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ δημόσιου ελέγχου της ΔΕΗ με εθνικό επενδυτή τον ΕΦΚΑ, στηρίζοντας κατοίκους Δυτικής Μακεδονίας ενάντια στην απολιγνιτοποίηση και συναντήθηκε με τοπικούς φορείς.
Γεώργιος Στάσσης-ΔΕΗ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Powering Forward: Διατλαντική πρωτοβουλία από το GMF, το CSIS και τον Όμιλο ΔΕΗ

Πενταετής πλατφόρμα διαλόγου για την κρίσιμη σχέση μεταξύ ενέργειας, τεχνολογίας και διατλαντικής γεωπολιτικής. Φέρνει κοντά φορείς χάραξης πολιτικής, ηγέτες του κλάδου και εξειδικευμένους ακαδημαϊκούς και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού.