ΓΔ: 1467.49 0.25% Τζίρος: 33.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:28:38 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: SOOC

«Πόλη φάντασμα» η Αθήνα στην πρεμιέρα του νέου lockdown

Πειθαρχημένοι για ακόμη μια φορά εμφανίζονται οι πολίτες της πρωτεύουσας καθώς οι δρόμοι παραμένουν έρημοι μετά την έναρξη του δεύτερου lockdown τους τελευταίους 6 μήνες.

Την διάθεση να πειθαρχήσουν για ακόμη μια φορά σε καταστάσεις γενικού lockdown αποδεικνύουν οι πολίτες της πρωτεύουσας, με τους δρόμους να είναι άδειοι λίγες ώρες μετά την έναρξη των περιοριστικών μέτρων που αποφάσισε για δεύτερη φορά μέσα σε 6 μήνες η κυβέρνηση.

 

Όπως και την άνοιξη όπου οι δρόμοι ερήμωσαν και η κίνηση ήταν λιγοστή, οι πολίτες μένουν σπίτι με την ελπίδα πως θα περιοριστεί η ραγδαία εξάπλωση του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα. Ελάχιστοι είναι εκείνοι που κυκλοφορούν, ενώ οι υπηρεσίες του Δήμου προχωρούν σε διαδικασίες καθαρισμού και απολύμανσης κεντρικών σημείων.

 

Μια διαφορετική εικόνα της πρωτεύουσας, εξ' ολοκλήρου αντίθετη με ότι συνέβαινε χθες στους δρόμους της Αθήνας που είχαν κατακλυστεί από πολίτες που έσπευσαν να πραγματοποιήσουν τα τελευταία τους ψώνια καθώς επικρατεί αβεβαιότητα για το πότε θα ανοίξουν ξανά τα μαγαζιά. Πλέον η Αθήνα θυμίζει «πόλη φάντασμα» με χιλιάδες κατοίκους της να σπεύδουν να ξεφύγουν από το lockdown, κατευθυνόμενοι προς χωριά και εξοχικές κατοικίες, με την κίνηση στους δρόμους να σημειώνει ρεκόρ διετίας.

 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, για τη μετακίνηση των εργαζομένων-μισθωτών του ιδιωτικού τομέα μπορούν να χρησιμοποιούνται νομίμως εναλλακτικά και τα δύο έντυπα ως προς την έκδοση της σχετικής βεβαίωσης άδειας κυκλοφορίας.

 

Στα δικαστήρια καθιερώνεται ανώτατος αριθμός 15 ατόμων ανά δικαστική αίθουσα, εκτός εάν κατά την κρίση του προεδρεύοντος του δικαστηρίου η παρουσία των περισσότερων ατόμων κρίνεται απολύτως αναγκαία, αποκλειστικά σε περιπτώσεις όπου ο χρόνος παραγραφής συμπληρώνεται για τα πλημμελήματα μέχρι 31.12.2021 και για τα κακουργήματα μέχρι 31.12.2022 ή συμπληρώνεται o ανώτατος χρόνος προσωρινής κράτησης κατηγορουμένων.

 

Υπενθυμίζουμε πως με την επιβολή του νέου γενικού lockdown σε όλη την χώρα, τίθενται σε ισχύ από σήμερα Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020 έως τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020, νέοι κανόνες σε ό,τι αφορά τις μεταφορές (μέσα μαζικής μεταφοράς, ταξί, ΙΧ, ΚΤΕΛ, λεωφορεία τουριστικά, αεροπορικές μεταφορές, σχολές οδήγησης, ΚΤΕΟ), σύμφωνα με την ΚΥΑ για τα μέτρα αντιμετώπισης της διασποράς του κορονοϊού COVID-19

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ