ΓΔ: 2589.5 1.18% Τζίρος: 198.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:02:37
Άδεια σχολική τάξη

Ολοκληρώθηκε η στελέχωση των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας

Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας ξεκίνησαν τη λειτουργία τους με πλήρες προσωπικό από τον Οκτώβριο, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, επισημαίνοντας ότι φέτος η στελέχωση ολοκληρώθηκε ταχύτερα από κάθε άλλη φορά στα τελευταία 15 χρόνια.

Με πλήρη στελέχωση ξεκίνησε η λειτουργία των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας στις αρχές Οκτωβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας. Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς για το δίκτυο εκπαίδευσης ενηλίκων.

Ο υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κώστας Βλάσης, επισήμανε ότι «οι ωρομίσθιοι και αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί, οι σύμβουλοι σταδιοδρομίας και οι σύμβουλοι-ψυχολόγοι είναι στη θέση τους, ενώ έχουν καθοριστεί εγκαίρως οι ώρες και τα τμήματα για τη νέα σχολική χρονιά».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ολοκλήρωση της στελέχωσης επιτεύχθηκε «με έγκαιρο σχεδιασμό, στενό συντονισμό και συνεχή παρακολούθηση της διαδικασίας», σημειώνοντας πως πρόκειται για το ταχύτερο χρονοδιάγραμμα των τελευταίων 15 ετών.

Ο κ. Βλάσης υπογράμμισε πως «η δεύτερη ευκαιρία έχει μεγαλύτερη αξία όταν δεν χρειάζεται να περιμένεις γι' αυτήν», εκφράζοντας ευχαριστίες στην πρόεδρο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, Άννα Ροκοφύλλου, τη γενική γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης & Διά Βίου Μάθησης, Όλγα Καφετζοπούλου, καθώς και σε όλα τα στελέχη που συνέβαλαν στην επίτευξη του στόχου.

Σε πανελλαδικό επίπεδο, λειτουργούν συνολικά 83 Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, εκ των οποίων 13 βρίσκονται σε σωφρονιστικά καταστήματα και 35 ως εκτός έδρας δομές, ενισχύοντας την προσβασιμότητα στην εκπαίδευση ενηλίκων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σοφία Ζαχαράκη πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυξήσεις στη φοιτητική μέριμνα, νέα εστίες και σίτιση στα πανεπιστήμια

Το υπουργείο Παιδείας αυξάνει το στεγαστικό επίδομα, δημιουργεί νέες φοιτητικές εστίες και επενδύει στη φοιτητική σίτιση, με στόχο καλύτερες συνθήκες σπουδών και διαβίωσης για φοιτητές και φοιτήτριες σε όλη τη χώρα.
ΣΥΡΙΖΑ βάθρο ομιλίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Στην Ελλάδα δεν υφίσταται σύστημα παιδικής προστασίας

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απευθύνει ερωτήματα στην υπουργό Κοινωνικής Συνοχής για την υπόθεση των παιδιών της Κυψέλης, ζητώντας εξηγήσεις για παραλείψεις και κατηγορώντας την κυβέρνηση για αδιαφορία στην προστασία ανηλίκων.
Υπουργείο Παιδείας κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπ. Παιδείας: Συνταγματικό το πλαίσιο για τα Νομικά Πρόσωπα ΑΕΙ

Το Συμβούλιο της Επικρατείας επιβεβαίωσε τη συνταγματικότητα του πλαισίου για τα Νομικά Πρόσωπα Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, απορρίπτοντας ενστάσεις κατά διατάξεων του ν. 5094/2024 και υπέρ της λειτουργίας παραρτημάτων ξένων ΑΕΙ.
Ελικόπτερο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΓΕΣ: Εισαγωγή επιτυχόντων στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων

Το ΓΕΣ ενημερώνει ότι οι επιτυχόντες της Σχολής Ευελπίδων στις φετινές εξετάσεις καλούνται να παρουσιαστούν στη Σχολή στη Βάρη Αττικής στις 8 Σεπτεμβρίου 2026, με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Σχολής.
Κυριάκος Πιερρακάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Νέα εποχή για το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης τόνισε τη νέα εποχή για το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχοινιά, επισημαίνοντας ότι η δημόσια περιουσία ανήκει σε όλους και οι Ολυμπιακές υποδομές αποκτούν αξία όταν συμβάλλουν και στις νίκες του μέλλοντος.
Τεχνητή νοημοσύνη απασχόληση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιταλός υπουργός Παιδείας: Θεμελιώδης ο ρόλος του εκπαιδευτικού με την ΤΝ

Ο Ιταλός υπουργός Παιδείας Τζουζέπε Βαλντιτάρα συναντήθηκε με τη Σοφία Ζαχαράκη στην Αθήνα για μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση, δίνοντας έμφαση σε τεχνητή νοημοσύνη, ένταξη, αγορά εργασίας και δημογραφικές προκλήσεις.