Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν τέσσερα άτομα, μετά τις απολογίες τους, ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που φέρεται να διακινούσε ναρκωτικά και μετανάστες. Στο κύκλωμα αποδίδεται κεντρικός ρόλος σε κληρικό, γνωστό για τη δραστηριότητά του στο διαδίκτυο.
Ο συγκεκριμένος κληρικός, καθώς και ακόμη ένας ρασοφόρος, οδηγούνται στη φυλακή μαζί με δύο συγκατηγορουμένους τους. Σύμφωνα με τη δικογραφία, αρχηγικός ρόλος στην οργάνωση αποδίδεται σε μία 52χρονη γυναίκα, η οποία αναμένεται να απολογηθεί αύριο, μετά από προθεσμία που έλαβε.
Σήμερα απολογήθηκε και ο γιος της 52χρονης, ο οποίος κατηγορείται για βία κατά υπαλλήλων σε βαθμό πλημμελήματος, καθώς φαίνεται να είχε διαπληκτισμό με τους αστυνομικούς. Μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος.
Στη δικογραφία αναφέρεται ότι ο γνωστός κληρικός και δύο ακόμη ιερωμένοι είχαν ρόλο στενών συνεργατών της φερόμενης αρχηγού. Οι τρεις κληρικοί φέρονται να μετέφεραν, αποθήκευαν και διακινούσαν μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης, χρησιμοποιώντας ακόμη και ναό ως αποθηκευτικό χώρο.