ΓΔ: 2616.05 0.09% Τζίρος: 63.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:12:37
Βροχή σε ομπρέλα
Φώτο: Shutterstock

Η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2025

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται σε Αττική και σε Θεσσαλονίκη αύριο, Πέμπτη 2 Οκτωβρίου.

Στην Αττική αναμένονται βροχές και καταιγίδες οι οποίες από το μεσημέρι υπάρχει πιθανότητα να είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 19 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 13 έως 16 βαθμούς Κελσίου, με την ελάχιστη να αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Αρχικά στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο και πολύ γρήγορα και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες και το βόρειο Αιγαίο και από το απόγευμα τις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Στα Δωδεκάνησα και την ανατολική Κρήτη ο καιρός αρχικά θα είναι αίθριος αλλά από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και το βράδυ θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν αρχικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και μετά το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι 4 με 6 ενώ στο βόρειο Αιγαίο θα είναι ανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα. Στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 16 με 18 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 20 με 21 και μόνο στα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη θα φτάσει τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολική ηλιακή έκλειψη
ΔΙΕΘΝΗ

Ολική έκλειψη ηλίου βύθισε στο σκοτάδι τη δυτική Ισλανδία

Η ολική έκλειψη ηλίου ξεκίνησε στη Ρωσία και βύθισε στο σκοτάδι τη δυτική Ισλανδία, παρά τα σύννεφα και τη βροχή. Πολλοί παρατηρητές δεν μπόρεσαν να την απολαύσουν πλήρως λόγω των καιρικών συνθηκών.
Θερμόμετρο υψηλής θερμοκρασίας
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Καιρός: Η πρόγνωση για αύριο, Πέμπτη 13 Αυγούστου 2026

Γενικά αίθριος ο καιρός την Πέμπτη, με πρόσκαιρες νεφώσεις και τοπικές βροχές ή όμβρους στη Μακεδονία και την Ήπειρο, ενίσχυση των βοριάδων στο Αιγαίο έως και 8 μποφόρ και μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά.
Ηλιοβασίλεμα σε πόλη
ΔΙΕΘΝΗ

Νέο κύμα καύσωνα πλήττει ξανά την Ιταλία

Ο καύσωνας παραμένει στην Ιταλία για άλλη μία εβδομάδα, με θερμοκρασίες έως και 40°C και νύχτες που δεν πέφτουν κάτω από 25°C. Ενίσχυση μέτρων προστασίας από Πέμπτη, λόγω αυξημένων κινδύνων για ηλικιωμένους και ευάλωτες ομάδες.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζεται ο πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) για 11/8

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) προβλέπεται για αύριο, Τρίτη 11 Αυγούστου 2026, σε Αττική (μαζί με Κύθηρα) και Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία.