ΓΔ: 2225.74 -2.63% Τζίρος: 330.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Πυροσβεστικό Σώμα όχημα
Πυροσβέστης δίπλα σε όχημα του Πυροσβεστικού Σώματος προετοιμάζεται για άσκηση ή περιστατικό.

Μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Στεμνίτσα Αρκαδίας, σε εξέλιξη η μάχη

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με 40 πυροσβέστες, οχήματα, αεροσκάφη και ελικόπτερα, επιχειρούν για την κατάσβεση πυρκαγιάς σε δασική περιοχή στη Στεμνίτσα Αρκαδίας.

Σημαντική πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης σε δασική περιοχή κοντά στη Στεμνίτσα Αρκαδίας, προκαλώντας κινητοποίηση των αρχών. Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 13.00 σε απομακρυσμένο σημείο και χαρακτηρίζεται ως έρπουσα, χωρίς να απειλεί, προς το παρόν, τον οικισμό της περιοχής.

Για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του συμβάντος, επιχειρούν συνολικά 40 πυροσβέστες, μεταξύ των οποίων δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 9ης ΕΜΟΔΕ. Στην επιχείρηση συμμετέχουν, επίσης, 10 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα, ενισχύοντας τις προσπάθειες κατάσβεσης.

Οι αρχές παραμένουν σε διαρκή επιφυλακή για την προστασία της περιοχής, παρακολουθώντας στενά την εξέλιξη του πύρινου μετώπου με στόχο τον πλήρη περιορισμό του, αλλά και την αποτροπή ενδεχόμενης εξάπλωσης προς οικιστικούς ή αγροτικούς χώρους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρέθυμνο: 10χρονος έπεσε σε πηγάδι – Αγωνία για τη διάσωσή του

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια 10χρονου αγοριού που έπεσε σε πηγάδι στο Μελισσουργάκι Ρεθύμνου. Το παιδί απεγκλωβίστηκε από συγγενείς και μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο, ενώ άμεση ήταν η κινητοποίηση Πυροσβεστικής και ΕΚΑΒ.
Ασθενοφόρο στο Ιπποκράτειο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νεκρός 67χρονος στη Θεσσαλονίκη: Έπεσε με το αυτοκίνητο σε κανάλι

Νεκρός ανασύρθηκε 67χρονος από αρδευτικό κανάλι στο χωριό Σχοινάς Αλεξάνδρειας Ημαθίας, όπου έπεσε το αυτοκίνητό του. Ο άνδρας αγνοούταν από την Κυριακή και τον εντόπισαν αστυνομικοί, με τη συνδρομή έξι πυροσβεστών.
σημαία Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Συντρίμμια πυραύλου έπληξαν βυτιοφόρο και βιομηχανικό κτίριο στο διυλιστήριο Χάιφα

Συντρίμμια από αναχαιτισμένο πύραυλο έπεσαν σε βιομηχανικό κτίριο και βυτιοφόρο στα διυλιστήρια Μπαζάν, Χάιφα, προκαλώντας πυκνό καπνό. Δεν υπάρχουν θύματα, άγνωστη η προέλευσή του.
Συνομιλία σε βιβλιοθήκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύσκεψη για την αντιπυρική προετοιμασία στην ΠΙΝ: Έμφαση στην πρόληψη

Ευρεία σύσκεψη για την προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Κέρκυρα με πρωτοβουλία του υπουργού Κλιματικής Κρίσης, Γ. Κεφαλογιάννη, και του περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ι. Τρεπεκλή.