ΓΔ: 2662.45 1.77% Τζίρος: 437.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Πυροσβεστικό αεροσκάφος στη Χίο
Πυροσβεστικό αεροσκάφος καταπολεμά δασική πυρκαγιά στη Χίο με πυκνό καπνό στο τοπίο.

Αναζωπύρωση της φωτιάς στα Κύθηρα, εκκενώνονται τρεις οικισμοί

Η φωτιά στα Κύθηρα μαίνεται ξανά. Εκκενώνονται Κυπριωτιάνικα, Μητάτα και Βιαράδικα. Σε επιφυλακή οι Αρχές, με πυροσβέστες, δασοκομάντος και εναέρια μέσα στο πεδίο.

Αναζωπύρωση παρουσιάζει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το Σάββατο 26 Ιουλίου 2025 στα Κύθηρα, δημιουργώντας σοβαρές ανησυχίες στις τοπικές Αρχές.

 Σε απάντηση στη νέα αυτή επιδείνωση, μέσω του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 εστάλησαν μηνύματα στους κατοίκους των οικισμών Κυπριωτιάνικα, Μητάτα και Βιαράδικα, προκειμένου να απομακρυνθούν άμεσα από τις περιοχές τους για λόγους ασφαλείας.

Πιο συγκεκριμένα, οι κάτοικοι στα Κυπριωτιάνικα Κύθηρων κλήθηκαν να κινηθούν προς τα Αρωνιάδικα, ενώ όσοι βρίσκονται σε Μητάτα και Βιαράδικα έλαβαν οδηγίες για απομάκρυνση προς την παραλία Παλαιόπολης. 

Οι ενέργειες αυτές εντάσσονται στο ευρύτερο σχέδιο πολιτικής προστασίας, με στόχο τη διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής σε κρίσιμες συνθήκες εκτάκτου ανάγκης.

Στο μέτωπο της κατάσβεσης βρίσκονται επί ποδός 67 πυροσβέστες, οι οποίοι υποστηρίζονται από δύο εξειδικευμένες ομάδες δασοκομάντος, 22 οχήματα, σημαντικό αριθμό εθελοντών, καθώς επίσης και τρία ελικόπτερα. 

Η συντονισμένη αυτή επιχείρηση στοχεύει στον περιορισμό της εξάπλωσης της φωτιάς και στην προστασία τόσο της τοπικής κοινωνίας, όσο και του φυσικού περιβάλλοντος του νησιού των Κυθήρων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πλημμυρισμένος δρόμος νερού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έντεκα αντλήσεις υδάτων στην Αλεξανδρούπολη από ισχυρή βροχόπτωση

Η Πυροσβεστική Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησε έντεκα αντλήσεις υδάτων λόγω της ισχυρής βροχής, με τη ραγδαιότητα να φτάνει τα 116 χιλιοστά την ώρα και το συνολικό ύψος βροχής τα 67 χιλιοστά μέσα στη μέρα.
Πυροσβεστικό όχημα επιχειρεί
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τμήμα κτιρίου κατέρρευσε στην Ακαδημία Πλάτωνος – Επέμβαση Πυροσβεστικής

Συναγερμός στην Πυροσβεστική μετά από κατάρρευση στέγης και τοιχοποιίας εγκαταλελειμμένης μονοκατοικίας στην Ακαδημία Πλάτωνος, επί της οδού Αλαμάνας. Το κτίριο ήταν ακατοίκητο και κατέρρευσε σήμερα το πρωί.
Βιομηχανική φωτιά διυλιστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ασπρόπυργος: Διαρροή προπανίου από βυτιοφόρο – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Συναγερμός σήμανε στον Ασπρόπυργο λόγω διαρροής προπανίου από βυτιοφόρο σε πάρκινγκ φορτηγών. Επί τόπου 27 πυροσβέστες με 10 οχήματα και ειδική ομάδα της ΕΜΑΚ, ενώ λαμβάνονται μέτρα ψύξης και έχουν κινητοποιηθεί οι αρχές.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαρροή προπανίου από βυτιοφόρο στον Ασπρόπυργο - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Συναγερμός για διαρροή προπανίου από βυτιοφόρο σε χώρο στάθμευσης φορτηγών στον Ασπρόπυργο. Η Πυροσβεστική επενέβη με 27 πυροσβέστες, 10 οχήματα και ειδική ομάδα της ΕΜΑΚ, ενώ ελήφθησαν προληπτικά μέτρα ψύξης.
Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιερισσός Χαλκιδικής: Απεγκλωβισμός 60χρονου από υπόγειο οικοδομής

Ένας 60χρονος απεγκλωβίστηκε τραυματισμένος μετά από πτώση σε υπόγειο οικοδομής στην Ιερισσό Χαλκιδικής. Στο σημείο έσπευσαν πέντε πυροσβέστες, ενώ ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.