ΓΔ: 2591.68 -0.46% Τζίρος: 200.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:44:38
Πυροσβεστικό όχημα επιχειρεί

Σε εξέλιξη η φωτιά στη Λιβερά Κοζάνης για 2ο 24ωρο, υπό έλεγχο η Αρέθουσα

Η πυρκαγιά στη Λιβερά Κοζάνης συνεχίζεται για δεύτερη μέρα λόγω ανέμων. Ενισχυμένες δυνάμεις στο μέτωπο. Υπό έλεγχο η φωτιά στην Αρέθουσα Θεσσαλονίκης.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στην περιοχή Λιβερά Κοζάνης, η οποία αναζωπυρώθηκε εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, συνεχίζοντας να απειλεί τη δύσβατη τοποθεσία για δεύτερο συνεχόμενο 24ωρο.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται σε πλήρη κινητοποίηση, καθώς στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν συνολικά 57 πυροσβέστες, ενισχυμένοι από 2 πεζοπόρα τμήματα και 13 οχήματα. 

Το πρωί, τη μάχη με τις φλόγες συνδράμουν και δύο ελικόπτερα, πραγματοποιώντας ρίψεις νερού για την επιτάχυνση της κατάσβεσης.
Το δύσβατο έδαφος και οι συνεχόμενες αλλαγές στην ένταση των ανέμων δυσχεραίνουν σημαντικά το έργο των δυνάμεων της Πυροσβεστικής.

Σε αντίθεση με τη Λιβερά Κοζάνης, «υπό έλεγχο» τέθηκε, σύμφωνα με τις αρχές, η φωτιά που είχε ξεσπάσει σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή της Αρέθουσας, στον δήμο Βόλβης της Θεσσαλονίκης. Η άμεση ανταπόκριση των πυροσβεστικών δυνάμεων οδήγησε σε περιο

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πλοίο φλέγεται στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Πυρκαγιά σε πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα – οκτώ αγνοούμενοι στη Ρουμανία

Φωτιά ξέσπασε σε πλοίο με σημαία Σαν Μαρίνο στη Μαύρη Θάλασσα, όπως ανακοίνωσαν οι ρουμανικές αρχές. Τέσσερα μέλη πληρώματος διασώθηκαν, ενώ οκτώ αγνοούνται. Δεν έχει διευκρινιστεί αν το πλοίο επλήγη από drone.
Κωνσταντίνος Τασούλας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κ. Τασούλας συναντήθηκε με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πυροσβεστών

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Τασούλας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της ΟΕΥΣ, η οποία έθεσε ζητήματα υγείας και συνθηκών εργασίας των πυροσβεστών. Παρόντες ήταν επίσης τα μέλη του ΔΣ και ο πρόεδρος Ν. Λαυράνος.