ΓΔ: 2662.45 1.77% Τζίρος: 437.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Πυροσβέστες σε δασική πυρκαγιά
Πυροσβέστες αντιμετωπίζουν μεγάλο πύρινο μέτωπο.

Μεγάλη πυρκαγιά στα Κύθηρα – Μήνυμα 112 για εκκένωση του οικισμού Αραιοί

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη φωτιά στους Πιτσινάδες Κυθήρων, με 32 πυροσβέστες, 2 πεζοπόρα τμήματα, 7 οχήματα, 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα να συμμετέχουν στις επιχειρήσεις.

Σε σημαντική ενίσχυση προχώρησαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην πυρκαγιά στους Πιτσινάδες Κυθήρων, έπειτα από την εκδήλωση έντονων αιθροπυρικών φαινομένων στην περιοχή. Ειδικότερα, αυτή τη στιγμή στη μάχη με τις φλόγες συμμετέχουν 32 πυροσβέστες, οργανωμένοι σε δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και υποστηριζόμενοι από επτά οχήματα, ενώ για τη συνδρομή από αέρος έχουν διατεθεί έξι αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί, λίγο πριν τις 9:30, σε αγροτοδασική έκταση των Πιτσινάδων Κυθήρων. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι έντασης 6 μποφόρ που επικρατούν στην περιοχή.

Εκκενώσεις οικισμών και επείγουσες οδηγίες μέσω 112

Λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης, εκδόθηκε νέο μήνυμα μέσω της υπηρεσίας 112, προειδοποιώντας τους κατοίκους της περιοχής Αραιοί Κυθήρων για άμεση απομάκρυνση προς το Λιβάδι. Το μήνυμα αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Αραιοί Κυθήρων απομακρυνθείτε προς Λιβάδι. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Υπενθυμίζεται πως λίγες ώρες νωρίτερα είχαν δοθεί εντολές εκκένωσης και για τους οικισμούς Αρωνιάδικα και Πιτσινάδες, μέσω αντίστοιχου μηνύματος του 112. Οι εξελίξεις παρακολουθούνται διαρκώς από τις αρμόδιες αρχές, με προτεραιότητα την προστασία των κατοίκων και την αποτροπή εξάπλωσης του πύρινου με

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πλημμυρισμένος δρόμος νερού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έντεκα αντλήσεις υδάτων στην Αλεξανδρούπολη από ισχυρή βροχόπτωση

Η Πυροσβεστική Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησε έντεκα αντλήσεις υδάτων λόγω της ισχυρής βροχής, με τη ραγδαιότητα να φτάνει τα 116 χιλιοστά την ώρα και το συνολικό ύψος βροχής τα 67 χιλιοστά μέσα στη μέρα.
Πυροσβεστικό όχημα επιχειρεί
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τμήμα κτιρίου κατέρρευσε στην Ακαδημία Πλάτωνος – Επέμβαση Πυροσβεστικής

Συναγερμός στην Πυροσβεστική μετά από κατάρρευση στέγης και τοιχοποιίας εγκαταλελειμμένης μονοκατοικίας στην Ακαδημία Πλάτωνος, επί της οδού Αλαμάνας. Το κτίριο ήταν ακατοίκητο και κατέρρευσε σήμερα το πρωί.
Βιομηχανική φωτιά διυλιστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ασπρόπυργος: Διαρροή προπανίου από βυτιοφόρο – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Συναγερμός σήμανε στον Ασπρόπυργο λόγω διαρροής προπανίου από βυτιοφόρο σε πάρκινγκ φορτηγών. Επί τόπου 27 πυροσβέστες με 10 οχήματα και ειδική ομάδα της ΕΜΑΚ, ενώ λαμβάνονται μέτρα ψύξης και έχουν κινητοποιηθεί οι αρχές.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαρροή προπανίου από βυτιοφόρο στον Ασπρόπυργο - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Συναγερμός για διαρροή προπανίου από βυτιοφόρο σε χώρο στάθμευσης φορτηγών στον Ασπρόπυργο. Η Πυροσβεστική επενέβη με 27 πυροσβέστες, 10 οχήματα και ειδική ομάδα της ΕΜΑΚ, ενώ ελήφθησαν προληπτικά μέτρα ψύξης.
Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιερισσός Χαλκιδικής: Απεγκλωβισμός 60χρονου από υπόγειο οικοδομής

Ένας 60χρονος απεγκλωβίστηκε τραυματισμένος μετά από πτώση σε υπόγειο οικοδομής στην Ιερισσό Χαλκιδικής. Στο σημείο έσπευσαν πέντε πυροσβέστες, ενώ ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.