ΓΔ: 2472.98 0.05% Τζίρος: 232.39 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:55:38
Πυροσβεστικό όχημα πυρκαγιά
Φώτο: Shutterstock

Μήνυμα 112 για εκκένωση στον Νερόμυλο Μεσσήνης λόγω μεγάλης πυρκαγιάς

Μήνυμα 112 για άμεση απομάκρυνση στον Νερόμυλο Μεσσήνης λόγω πυρκαγιάς. Επιχειρούν πυροσβεστικά αεροσκάφη, οχήματα, πεζοπόρα τμήματα και εθελοντές.

Έκτακτο μήνυμα συναγερμού μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους της περιοχής Νερόμυλος του Δήμου Μεσσήνης, με ισχυρή σύσταση για άμεση απομάκρυνση προς την περιοχή Καζάρμα.

 Η οδηγία εκδόθηκε εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη και εξαπλώνεται ταχύτατα σε αγροτική έκταση της περιοχής.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, στην κατάσβεση συνδράμουν συνολικά 30 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και έξι πυροσβεστικά οχήματα.

 Παράλληλα, από αέρος, τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη πραγματοποιούν διαρκείς ρίψεις νερού με στόχο τον περιορισμό της φωτιάς και την αποτροπή διάδοσής της σε κατοικημένες περιοχές.

Στην οργανωμένη επιχείρηση συμμετέχουν ενεργά και εθελοντές πυροσβέστες, παρέχοντας πολύτιμη υποστήριξη στις επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Οι αρχές καλούν τους κατοίκους της περιοχής να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας, καθώς η προστασία της ανθρώπινης ζωής αποτελεί "προτεραιότητα" για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυροσβεστικό όχημα επιχειρεί
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά σε αγροτοδασική περιοχή στη Ξηρολίμνη Φωκίδας

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στη Ξηρολίμνη Φωκίδας χάρη στην άμεση κινητοποίηση ισχυρών επίγειων και εναέριων πυροσβεστικών δυνάμεων. Δεν κινδύνευσαν κατοικίες και υποδομές, ενώ στην κατάσβεση συμμετείχαν 31 πυροσβέστες.
Πυροσβεστικό όχημα επιχειρεί
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυρκαγιά σε αγροτική περιοχή στην Ανθήλη Φθιώτιδας χωρίς απειλή για οικισμούς

Φωτιά ξέσπασε σε αγροτική περιοχή στην Ανθήλη Φθιώτιδας λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι. Η πυρκαγιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές και επιχειρούν 33 πυροσβέστες, 6 οχήματα, 2 αεροσκάφη και υδροφόρες ΟΤΑ.
Ευάγγελος Τουρνάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρνάς: Η δύναμη του Πυροσβεστικού Σώματος είναι το ανθρώπινο δυναμικό

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς παρέστη στην τελετή αποφοίτησης Ανθυποπυραγών Πυροσβεστικής, συγχαίροντας τους νέους αξιωματικούς για τη διάκρισή τους και τη νέα φάση ευθυνών που αναλαμβάνουν.
Πυροσβεστικό όχημα επιχειρεί
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στη νησίδα Τουρλίδα του Μεσολογγίου

Σε εξέλιξη είναι φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στη νησίδα Τουρλίδα Μεσολογγίου. Επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 4 οχήματα, ομάδα πεζοπόρου τμήματος, δύο αεροπλάνα, ένα ελικόπτερο και πυροσβεστικό πλοιάριο από θαλάσσης.
Πυροσβεστικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στην Περαχώρα: 106 πυροσβέστες και εναέρια μέσα στο μέτωπο

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στην πυρκαγιά στην Περαχώρα Κορινθίας, με 106 πυροσβέστες, 30 οχήματα, 3 αεροσκάφη, 5 ελικόπτερα και εθελοντές. Η φωτιά ξέσπασε κοντά σε σπίτια και εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα 112 στους κατοίκους
Πυροσβεστικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Περαχώρα Κορινθίας με κινητοποίηση δυνάμεων

Πυρκαγιά ξέσπασε σε δάσος στην Περαχώρα Κορινθίας κοντά σε σπίτια. Επιχειρούν 56 πυροσβέστες, 17 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Μήνυμα 112 κάλεσε τους κατοίκους να παραμείνουν σε ετοι