ΓΔ: 2629.88 0.25% Τζίρος: 226.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Βάρκα με μετανάστες
Μεταναστευτικό ζήτημα: μετανάστες σε φουσκωτή βάρκα διασχίζουν τη Μεσόγειο προς την Ευρώπη.

Μεταφέρονται 112 μετανάστες από τα Χανιά σε δομή φιλοξενίας στην Αττική

Το βράδυ της Δευτέρας ξεκινά η μεταφορά 112 αλλοδαπών από τη Σούδα στον Πειραιά και εν συνεχεία σε κλειστή δομή φιλοξενίας, υπό τη συνοδεία του Λιμενικού Σώματος.

Οι αρμόδιες αρχές δρομολογούν το βράδυ της Δευτέρας τη μεταφορά τουλάχιστον 112 αλλοδαπών, στο πλαίσιο των διαδικασιών προσωρινής φιλοξενίας και διαχείρισης μεταναστευτικών ροών.

 Το εγχείρημα αυτό εντάσσεται στη στρατηγική αντιμετώπισης της αυξημένης εισροής μεταναστών, με στόχο την εξασφάλιση συντεταγμένων διαδικασιών υποδοχής και φιλοξενίας.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, η επιβίβαση των αλλοδαπών θα πραγματοποιηθεί στο επιβατηγό πλοίο «Κίσσαμος» από το λιμάνι της Σούδας στα Χανιά. Ο τελικός προορισμός του ταξιδιού είναι ο Πειραιάς, όπου η άφιξή τους αναμένεται να πραγματοποιηθεί τις πρωινές ώρες της Τρίτης.

Με την ολοκλήρωση της μεταφοράς και την άφιξή τους στον Πειραιά, οι μετακινούμενοι θα συνοδεύονται από στελέχη του Λιμενικού Σώματος

Στη συνέχεια, θα οδηγηθούν σε κλειστή δομή φιλοξενίας στην Αττική, όπου θα ξεκινήσει και η περαιτέρω εξέταση των αιτημάτων ασύλου αλλά και η υλοποίηση όλων των απαραίτητων διαδικασιών που προβλέπουν οι εθνικοί και ευρωπαϊκοί κανονισμοί.

Η κίνηση αυτή αποτελεί τμήμα της συνεχιζόμενης προσπάθειας για αποτελεσματικό έλεγχο και διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, τηρώντας ταυτόχρονα τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας και διασφαλίζοντας τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των φιλοξενούμε

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ΕΛΑΣ δημοσίευσε στοιχεία και φωτογραφίες συλληφθέντων για απάτες ηλικιωμένων

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία και φωτογραφίες τριών ατόμων που προσποιούμενοι λογιστές και υπαλλήλους εταιρείας ρεύματος εξαπατούσαν ηλικιωμένους, αφαιρώντας χρήματα και κοσμήματα συνολικής αξίας άνω των 120.000 ευρώ.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πειραιάς: Σύλληψη δύο ατόμων για διάρρηξη διαμερίσματος

Δύο άνδρες, 47 και 32 ετών, συνελήφθησαν στον Πειραιά επ' αυτοφώρω από την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., την ώρα που προσπαθούσαν να διαφύγουν μετά από διάρρηξη διαμερίσματος. Κατηγορούνται για διακεκριμένη κλοπή και απείθεια.
Λιμάνι Λαυρίου αεροφωτογραφία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξημένη έξοδος από τα λιμάνια Αττικής παρά τους ισχυρούς ανέμους

Αυξημένη παρουσιάζεται σήμερα η επιβατική κίνηση στα λιμάνια της Αττικής λόγω Δεκαπενταύγουστου, παρά τους ισχυρούς ανέμους που επηρεάζουν τα δρομολόγια, με την έξοδο να κορυφώνεται ιδίως στο λιμάνι του Πειραιά.
Λιμάνι με δυνατό άνεμο
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Ισχυροί άνεμοι: Απαγορευτικό απόπλου σε Ραφήνα και Λαύριο έως το μεσημέρι

Με ακυρώσεις και αλλαγές διεξάγονται τα σημερινά ακτοπλοϊκά δρομολόγια από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο, λόγω των θυελλωδών ανέμων που φτάνουν τα 8-9 μποφόρ. Σε Ραφήνα και Λαύριο ισχύει απαγορευτικό απόπλου έως τις 13:00.
Σαντορίνη αρχιτεκτονική θέα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξημένη έξοδος εκδρομέων – Πλήρη δρομολόγια προς Κυκλάδες

Στα λιμάνια Αττικής κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων για τα νησιά, με πληρότητα έως 100%. Αρχές καλούν τους ταξιδιώτες να προσέρχονται έγκαιρα λόγω αυξημένης κίνησης. Απόλυτη αιχμή το Σαββατοκύριακο σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο.