ΓΔ: 2372.7 1.03% Τζίρος: 1,022.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Βάρκα με μετανάστες
Μεταναστευτικό ζήτημα: μετανάστες σε φουσκωτή βάρκα διασχίζουν τη Μεσόγειο προς την Ευρώπη.

Μεταφέρονται 112 μετανάστες από τα Χανιά σε δομή φιλοξενίας στην Αττική

Το βράδυ της Δευτέρας ξεκινά η μεταφορά 112 αλλοδαπών από τη Σούδα στον Πειραιά και εν συνεχεία σε κλειστή δομή φιλοξενίας, υπό τη συνοδεία του Λιμενικού Σώματος.

Οι αρμόδιες αρχές δρομολογούν το βράδυ της Δευτέρας τη μεταφορά τουλάχιστον 112 αλλοδαπών, στο πλαίσιο των διαδικασιών προσωρινής φιλοξενίας και διαχείρισης μεταναστευτικών ροών.

 Το εγχείρημα αυτό εντάσσεται στη στρατηγική αντιμετώπισης της αυξημένης εισροής μεταναστών, με στόχο την εξασφάλιση συντεταγμένων διαδικασιών υποδοχής και φιλοξενίας.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, η επιβίβαση των αλλοδαπών θα πραγματοποιηθεί στο επιβατηγό πλοίο «Κίσσαμος» από το λιμάνι της Σούδας στα Χανιά. Ο τελικός προορισμός του ταξιδιού είναι ο Πειραιάς, όπου η άφιξή τους αναμένεται να πραγματοποιηθεί τις πρωινές ώρες της Τρίτης.

Με την ολοκλήρωση της μεταφοράς και την άφιξή τους στον Πειραιά, οι μετακινούμενοι θα συνοδεύονται από στελέχη του Λιμενικού Σώματος

Στη συνέχεια, θα οδηγηθούν σε κλειστή δομή φιλοξενίας στην Αττική, όπου θα ξεκινήσει και η περαιτέρω εξέταση των αιτημάτων ασύλου αλλά και η υλοποίηση όλων των απαραίτητων διαδικασιών που προβλέπουν οι εθνικοί και ευρωπαϊκοί κανονισμοί.

Η κίνηση αυτή αποτελεί τμήμα της συνεχιζόμενης προσπάθειας για αποτελεσματικό έλεγχο και διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, τηρώντας ταυτόχρονα τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας και διασφαλίζοντας τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των φιλοξενούμε

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βασίλης Κορκίδης πορτρέτο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορκίδης: Μήνυμα για την επέτειο της Άλωσης της Πόλης

Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Βασίλης Κορκίδης,, στο μνημόσυνο για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, τόνισε τη σημασία της ιστορικής μνήμης και των αξιών του Ελληνισμού, καλώντας τη νέα γενιά να τις διαφυλάξει και χαρακτηρίζοντας την εκδήλωση ως φόρο τιμής στην ιστορία.
Ομαδική καινοτομία εργασίας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πειραιάς: Συνάντηση Κατσαφάδου με τον Εμπορικό Σύλλογο

Ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης Κ. Κατσαφάδος συναντήθηκε με τον πρόεδρο και τα μέλη του νέου ΔΣ του ΕΣΠ, συζητώντας βασικά προβλήματα της τοπικής αγοράς, όπως ψηφιακή γραφειοκρατία, λειτουργικό κόστος και έλλειψη ρευστότητας.
Λιμάνι Πειραιά αεροφωτογραφία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκίνησε η 56η Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ για τη Γαλάζια Οικονομία στον Πειραιά

Στον Πειραιά διεξάγεται η 56η «Ημέρα Καριέρας» ΔΥΠΑ για τη Γαλάζια Οικονομία, με συμμετοχή 30+ επιχειρήσεων και πάνω από 900 θέσεις εργασίας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν με βιογραφικό και συνεντεύξεις επιτόπου.