ΓΔ: 2662.45 1.77% Τζίρος: 437.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Πυροσβεστικό όχημα πυρκαγιά
Φώτο: Shutterstock

Μυτιλήνη: Φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στο Σκαλοχώρι της Δυτικής Λέσβου

Εδώ και περίπου δύο ώρες μαίνεται πυρκαγιά στην περιοχή Σκαλοχώρι της δυτικής Λέσβου.

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η περιοχή του Σκαλοχωρίου στη δυτική Λέσβο, όπου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη πυρκαγιά που ξέσπασε πριν από περίπου δύο ώρες.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση και έχει σημάνει άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν τόσο εναέρια μέσα, όσο και επίγειες ομάδες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ κρίσιμη είναι η συμβολή της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνεται σημαντικά από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή, αυξάνοντας τον κίνδυνο εξάπλωσης της πυρκαγιάς και θέτοντας σε δοκιμασία τις δυνάμεις που επιχειρούν στο μέτωπο.

Οι αρχές καλούν τους κατοίκους να παραμείνουν σε επιφυλακή και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων, καθώς οι συνθήκες παραμένουν «ιδιαίτερα δύσκολες».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πλημμυρισμένος δρόμος νερού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έντεκα αντλήσεις υδάτων στην Αλεξανδρούπολη από ισχυρή βροχόπτωση

Η Πυροσβεστική Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησε έντεκα αντλήσεις υδάτων λόγω της ισχυρής βροχής, με τη ραγδαιότητα να φτάνει τα 116 χιλιοστά την ώρα και το συνολικό ύψος βροχής τα 67 χιλιοστά μέσα στη μέρα.
Πυροσβεστικό όχημα επιχειρεί
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τμήμα κτιρίου κατέρρευσε στην Ακαδημία Πλάτωνος – Επέμβαση Πυροσβεστικής

Συναγερμός στην Πυροσβεστική μετά από κατάρρευση στέγης και τοιχοποιίας εγκαταλελειμμένης μονοκατοικίας στην Ακαδημία Πλάτωνος, επί της οδού Αλαμάνας. Το κτίριο ήταν ακατοίκητο και κατέρρευσε σήμερα το πρωί.
Βιομηχανική φωτιά διυλιστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ασπρόπυργος: Διαρροή προπανίου από βυτιοφόρο – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Συναγερμός σήμανε στον Ασπρόπυργο λόγω διαρροής προπανίου από βυτιοφόρο σε πάρκινγκ φορτηγών. Επί τόπου 27 πυροσβέστες με 10 οχήματα και ειδική ομάδα της ΕΜΑΚ, ενώ λαμβάνονται μέτρα ψύξης και έχουν κινητοποιηθεί οι αρχές.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαρροή προπανίου από βυτιοφόρο στον Ασπρόπυργο - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Συναγερμός για διαρροή προπανίου από βυτιοφόρο σε χώρο στάθμευσης φορτηγών στον Ασπρόπυργο. Η Πυροσβεστική επενέβη με 27 πυροσβέστες, 10 οχήματα και ειδική ομάδα της ΕΜΑΚ, ενώ ελήφθησαν προληπτικά μέτρα ψύξης.
Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιερισσός Χαλκιδικής: Απεγκλωβισμός 60χρονου από υπόγειο οικοδομής

Ένας 60χρονος απεγκλωβίστηκε τραυματισμένος μετά από πτώση σε υπόγειο οικοδομής στην Ιερισσό Χαλκιδικής. Στο σημείο έσπευσαν πέντε πυροσβέστες, ενώ ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.