ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:06:05
Μαρίνα Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης
Φωτο: ΤΑΙΠΕΔ

Θεσσαλονίκη: Ο καθαρισμός της ακτογραμμής Καλαμαριάς ολοκληρώθηκε

Ολοκληρώθηκε η δράση καθαρισμού της ακτογραμμής Καλαμαριάς από την εθελοντική ομάδα Cleaningans, με τη στήριξη του Ναυτικού Ομίλου και σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμαριάς.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ολοκληρωμένη περιβαλλοντική επιχείρηση καθαρισμού κατά μήκος της ακτογραμμής της Καλαμαριάς, χάρη στη συνεργασία της εθελοντικής ομάδας Cleaningans, του Ναυτικού Ομίλου (ΝΑΟ) και του Δήμου Καλαμαριάς.

Επεκτατικός καθαρισμός από την Ακτή Ντοβίλ έως τη Νέα Κρήνη

Η δράση ξεκίνησε από την Ακτή Ντοβίλ – σημείο με ιδιαίτερα αυξημένη περιβαλλοντική επιβάρυνση – και συνεχίστηκε στα «πλέον δύσβατα και ρυπασμένα σημεία» της ακτογραμμής, όπως αυτά κάτω από το Κυβερνείο και το Μικρό Έμβολο. Καταλυτικός στάθηκε ο ρόλος του φουσκωτού σκάφους του ΝΑΟ, το οποίο επέτρεψε την πρόσβαση στα πιο απομονωμένα μέρη, εξασφαλίζοντας τον πλήρη καθαρισμό τους.

Η πρωτοβουλία συνεχίστηκε σε κομβικές τοποθεσίες, όπως η Πλαζ Αρετσούς και η παραλιακή ζώνη κάτω από το παλιό νοσοκομείο Παναγία, για να ολοκληρωθεί στη Νέα Κρήνη, καλύπτοντας έτσι το σύνολο της παραλιακής ζώνης της περιοχής.

Εντυπωσιακά αποτελέσματα και κοινωνικό αντίκτυπο

Στη διάρκεια της δράσης, που διήρκησε συνολικά 12 ώρες και συγκέντρωσε 65 εθελοντές, συλλέχθηκαν 85 σακούλες απορριμμάτων (όγκου 150-250 λίτρων η καθεμία), δύο φορτηγά γεμάτα απορρίμματα, ενώ απομακρύνθηκαν και ογκώδη αντικείμενα – μεταξύ των οποίων ένα μηχανάκι, έξι βαρέλια υδατοκαλλιεργειών, δύο καρότσια σούπερ μάρκετ, τέσσερις καρέκλες, πλαστικά τελάρα, ανταλλακτικά A/C, ρόδες, σίδερα και παλέτες. Ο συνολικός όγκος των απορριμμάτων ανήλθε στα 17.000 λίτρα, γεγονός που αναδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος και τη σημασία τέτοιων παρεμβάσεων.

Ο Δήμος Καλαμαριάς έστειλε μήνυμα ευγνωμοσύνης προς όλους τους συμμετέχοντες, επισημαίνοντας τη δέσμευσή του να στηρίζει πρωτοβουλίες που ενισχύουν την οικολογική υπευθυνότητα και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής στην πόλη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

απολίθωμα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανακαλύφθηκε απολίθωμα γιγαντιαίου ερπετού στο Μεγάλο Έμβολο Θεσσαλονίκης

Απολιθώματα γιγαντιαίου ερπετού, συγγενή με τον Δράκο του Κόμοντο, εντοπίστηκαν στο Μεγάλο Έμβολο Θεσσαλονίκης, αποκαλύπτοντας στοιχεία για την πανίδα πριν από τέσσερα εκατ. χρόνια.
Θάλασσα και ουρανός
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι Κυκλάδες μετατρέπονται σε σημείο συγκέντρωσης θαλάσσιων σκουπιδιών

Επιστημονική έρευνα δείχνει ότι τα θαλάσσια ρεύματα και οι άνεμοι συγκεντρώνουν απορρίμματα από όλη την Ελλάδα στις Κυκλάδες, αναδεικνύοντας το πρόβλημα της θαλάσσιας ρύπανσης στο Αιγαίο.
Σκουπίδια αυλή οικίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκκληση Δήμου Θεσσαλονίκης για αποφυγή απορριμμάτων το εορταστικό τριήμερο

Η Αντιδημαρχία Καθαριότητας Θεσσαλονίκης καλεί τους πολίτες να αποφύγουν την απόρριψη απορριμμάτων και ογκωδών αντικειμένων από 25 έως 28 Οκτωβρίου, για τη διατήρηση της καθαριότητας.
Ανεμογεννήτρια ηλιοβασίλεμα θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Ανησυχίες για εκτροχιασμό της ευρωπαϊκής «Πράσινης Συμφωνίας»

Ο καθηγητής Γ. Γιαννόπουλος εκτιμά πως η Πράσινη Συμφωνία της ΕΕ έχει σχεδόν εκτροχιαστεί λόγω πέντε παραγόντων και πως ο στόχος του «net zero» ως το 2050 είναι ανέφικτος και πανάκριβος. Κομβικό ρόλο μπορεί να έχει η Τεχνητή Νοημοσύνη στις μεταφορές.