ΓΔ: 2615.78 -0.54% Τζίρος: 133.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:00:35
Επιβατηγό πλοίο Πειραιάς
Φώτο; Shutterstock

Μεγάλη έξοδος για το τριήμερο – 21.700 αναχώρησαν χθες από Πειραιά

Σημαντική κίνηση παρατηρείται στα λιμάνια της Αττικής, καθώς πολλοί Αθηναίοι φεύγουν από την πόλη αξιοποιώντας τον καλό καιρό και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος για σύντομες αποδράσεις.

Αυξημένη είναι και σήμερα η κίνηση από τα λιμάνια της Αττικής, καθώς χιλιάδες Αθηναίοι εγκαταλείπουν την πόλη εκμεταλλευόμενοι τον καλό καιρό και την ευκαιρία για ολιγοήμερη απόδραση λόγω του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος.

Το μεγαλύτερο κύμα εξόδου ήταν χθες Παρασκευή 06/06 αφού μόνο από το λιμάνι του Πειραιά αναχώρησαν 21.708 επιβάτες και 10.985 για τα νησιά του Αργοσαρωνικού. Οι επιβάτες καταφθάνουν οργανωμένα στους λιμένες Πειραιά, Ραφήνας και Λαυρίου, με προορισμό κυρίως νησιά των Κυκλάδων και του Αργοσαρωνικού ενώ το λιμενικό σώμα ελληνική ακτοφυλακή έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διευκόλυνση των εκδρομέων.

Σύμφωνα με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, η πληρότητα στα πλοία κυρίως των Κυκλάδων είναι σε υψηλά ποσοστά. Για σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 20 δρομολόγια, ενώ αναμένεται να αναχωρήσουν 13.810 επιβάτες.

Για τον Αργοσαρωνικό έχουν προγραμματιστεί 45 δρομολόγια (26 με ταχύπλοα και 19 με συμβατικά) ενώ σύμφωνα με το σύστημα κρατήσεων των εταιρειών αναμένεται να αναχωρήσουν 7.267 επιβάτες (3.002 με ταχύπλοα και 4.625 με συμβατικά).

Από το λιμάνι της Ραφήνας έχουν προγραμματιστεί 12 δρομολόγια ενώ αναμένεται να αναχωρήσουν 7.625 επιβάτες. Επίσης από το Λαύριο έχουν προγραμματιστεί για σήμερα 9 δρομολόγια ενώ αναμένεται να αναχωρήσουν 3.217 επιβάτες.

Χθες Παρασκευή 06/06 από το λιμάνι του Πειραιά αναχώρησαν 21.708 επιβάτες, για τα νησιά του Αργοσαρωνικού 10.985 από το λιμάνι της Ραφήνας 10.615 επιβάτες και από το λιμάνι του Λαυρίου 5.400 επιβάτες.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνοδος 5,1% στην επιβατική κίνηση 7μήνου στα 24 αεροδρόμια της ΥΠΑ

Η επιβατική κίνηση στα 24 αεροδρόμια της ΥΠΑ σημείωσε άνοδο 5,1% το επτάμηνο του 2026, φτάνοντας τους 6.990.875 επιβάτες. Τον Ιούλιο η αύξηση ήταν 3,7%, με το αεροδρόμιο Ηρακλείου πρώτο σε κίνηση, καταγράφοντας άνοδο 3,3%.
Αεροφωτογραφία Αγίου Νικολάου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Κρήτη προβάλλεται διεθνώς από τον ΕΟΤ μέσω του καναλιού ITV

Η Κρήτη και το Λασίθι προβλήθηκαν σε βρετανικό κοινό μέσω επιτυχημένων τηλεοπτικών εκπομπών του ITV, χάρη σε δράση του ΕΟΤ και της Περιφέρειας Κρήτης με live μεταδόσεις και δυναμική παρουσία στα social media.
Λιμάνι Πειραιά πλοία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αύξηση αναχωρήσεων σήμερα: 56.000 φεύγουν από τα λιμάνια Αττικής

Συνεχίζεται σήμερα η μεγάλη έξοδος των εκδρομέων από τα λιμάνια της Αττικής, με πλοία κυρίως προς τις Κυκλάδες να φεύγουν γεμάτα. Το Λιμενικό έχει ενισχύσει τα μέτρα για άνετη και ασφαλή μετακίνηση των ταξιδιωτών.
Σαντορίνη αρχιτεκτονική θέα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξημένη έξοδος εκδρομέων – Πλήρη δρομολόγια προς Κυκλάδες

Στα λιμάνια Αττικής κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων για τα νησιά, με πληρότητα έως 100%. Αρχές καλούν τους ταξιδιώτες να προσέρχονται έγκαιρα λόγω αυξημένης κίνησης. Απόλυτη αιχμή το Σαββατοκύριακο σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο.
τρένο σε γέφυρα στην Κίνα
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Τα θεματικά τρένα ενισχύουν τον τουρισμό το καλοκαίρι

Ένα θεματικό τρενάκι στο Φουτσόου της Κίνας, διακοσμημένο ως παραδοσιακός κινεζικός κήπος με έμπνευση από τη δυναστεία Σονγκ, προσφέρει πολιτισμική εμπειρία στους επισκέπτες στο Εθνικό Πάρκο Γουισάν, ακολουθώντας τη νέα τάση του θεματικού τουρισμού.