ΓΔ: 2074.96 1.04% Τζίρος: 256.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Λιμάνι Αλεξανδρούπολης αεροφωτογραφία
Φωτο: Shuttrstock

Αεροψεκασμοί για κουνούπια στον Δήμο Αλεξανδρούπολης την Παρασκευή πρωί

Αεροψεκασμοί με βιολογικά μέσα για προνυμφοκτονία την Παρασκευή 06:00–11:00 σε περιοχές του Δήμου Αλεξανδρούπολης – Σύσταση για αποφυγή κυκλοφορίας.

Την αποφυγή της κυκλοφορίας στις περιοχές του Δήμου Αλεξανδρούπολης όπου την Παρασκευή από τις 06.00 έως τις 11.00 θα πραγματοποιηθούν αεροψεκασμοί προνυμφοκτονίας για την καταπολέμηση των κουνουπιών, συστήνει σε σχετικό ενημερωτικό δελτίο η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Ε. Έβρου.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών της ΠΑΜΘ και κατά το προαναφερθέν χρονικό διάστημα θα γίνει αεροψεκασμός με χρήση ελικοπτέρου στο φυσικό/αγροτικό περιβάλλον στο νότιο τμήμα του νομού και συγκεκριμένα σε περιοχές του Δήμου Αλεξανδρούπολης και με προτεραιότητα σε μεγάλες εκτάσεις στάσιμου νερού πλησίον κατοικημένων περιοχών.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας η εφαρμογή θα γίνει με εγκεκριμένα για χρήση από αέρος βιολογικά βιοκτόνα, εκτός κατοικημένων περιοχών και δεν εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατάστημα κλειστό ΑΑΔΕ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΙΣΑ: Αιτήματα για μέτρα κατά clawback και δανεισμού στους φορείς ΠΦΥ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζητά άμεση παρέμβαση του Υπ. Οικονομικών για τη σωτηρία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, τονίζοντας τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα λόγω clawback που απειλούν με κλείσιμο ιατρεία και εργαστήρια.
νοσοκομειακός διάδρομος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο ΕΣΠΑ η ενεργειακή αναβάθμιση Νοσοκομείων «Κοργιαλένειο» και Ρεθύμνου

Ο Νίκος Παπαθανάσης ανακοίνωσε ότι η ενεργειακή αναβάθμιση των νοσοκομείων «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο» και Ρεθύμνου εντάσσεται στο ΕΣΠΑ, σύμφωνα με ενημέρωση του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.
Κεντρικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σακχαρώδης διαβήτης και εργασία στο επίκεντρο εκδήλωσης του ΕΚΠΑ

Στο ΕΚΠΑ πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τον διαβήτη και το εργασιακό περιβάλλον, με επιστήμονες και φορείς να τονίζουν την ανάγκη ευαισθητοποίησης, υποστήριξης εργαζομένων και ολοκληρωμένης φροντίδας.
Κέντρο του Νόβι Σαντ
ΔΙΕΘΝΗ

Σερβία: Η Ντίανα Χρκα εξαντλημένη μετά από 11 μέρες απεργίας πείνας

Η Ντίανα Χρκα, μητέρα θύματος της τραγωδίας στο Νόβι Σαντ, συνεχίζει για 11η μέρα απεργία πείνας έξω από το σερβικό κοινοβούλιο, παρότι η υγεία της χειροτερεύει. Αρνήθηκε να διακομισθεί σε νοσοκομείο και θα κάνει δηλώσεις αργότερα.
Κάψουλες φαρμακευτικά σκευάσματα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΠΥΥ: Πάνω από 140.000 ασθενείς εξυπηρετήθηκαν με την υπηρεσία Κατ’ Οίκον

Η δωρεάν υπηρεσία «Κατ’ Οίκον» του ΕΟΠΥΥ για αποστολή Φαρμάκων Υψηλού Κόστους εξυπηρέτησε 141.047 ασθενείς σε τέσσερις μήνες, ενισχύοντας την πρόσβαση στη φαρμακευτική περίθαλψη πανελλαδικά.