ΓΔ: 2530.46 -2.22% Τζίρος: 763.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φωτο: Τράπεζα της Ελλάδος

Για δύο μήνες παραχωρεί το 50% του μισθού του για την αντιμετώπιση της πανδημίας ο διοικητής της ΤτΕ

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας παραχωρεί για δύο μήνες το 50% του μισθού του για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού

Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας θα προχωρήσει στην παραχώρηση του 50% του μισθού του για δύο μήνες, ως μια συμβολική κίνηση ενίσχυσης της μάχης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός μέσω Facebook κάλεσε τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να παραχωρήσουν το 50% του μισθού τους για το επόμενο 2μηνο στη μάχη κατά του κορονοϊού, απηύθυνε μέσω ανάρτησής του στο Facebook ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Όπως υπογραμμίζει σε αυτήν πρόκειται για μία συμβολική κίνηση που πρέπει να γίνει ώστε να αποδείξει ότι ο πολιτικός κόσμος δείχνει, έμπρακτα, την αλληλεγγύη του ενώ παράλληλα εκφράζει και την ελπίδα ότι σε ανάλογες κινήσεις θα προχωρήσουν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης. 

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού 

«Όπως η κυβέρνηση πρώτη κινητοποιήθηκε με τολμηρά μέτρα κατά της πανδημίας, έτσι και ο πολιτικός κόσμος της χώρας μας πρέπει να σταθεί στην πρώτη γραμμή της αλληλεγγύης.

Σε μία συμβολική πρωτοβουλία, λοιπόν, καλώ όλους τους βουλευτές της Ν.Δ όπως και τους υπουργούς και υφυπουργούς να καταθέσουν για τους επόμενους δύο μήνες το 50% του μισθού τους στη μάχη εναντίον του Κορονοϊού. Τα ποσά αυτά θα κατευθυνθούν στον ειδικό λογαριασμό για τον Covid-19.

Απέναντι στην υγειονομική απειλή όλοι είμαστε ίσοι. Όμως στη μάχη απέναντί της, ο καθένας οφείλει να προσφέρει ανάλογα με τις δυνάμεις του. Είμαι σίγουρος ότι την επιλογή αυτή θα ακολουθήσουν και τα άλλα κόμματα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαδικτυακή απάτη
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Νάνοι» στην αντιμετώπιση της ψηφιακής απάτης οι τεχνολογικοί «γίγαντες»

Παρά τις επενδύσεις δισεκατομμυρίων στην τεχνητή νοημοσύνη, οι μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες δυσκολεύονται να περιορίσουν τις ψηφιακές απάτες με deepfakes, ενώ εισπράττουν έσοδα από παραπλανητικές διαφημίσεις.
Γιάννης Στουρνάρας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στουρνάρας: Χρειάζονται θεσμικές αλλαγές για αξιολόγηση Α πριν το 2030

Η βελτίωση των θεσμών και ταχύτερες δικαστικές διαδικασίες είναι βασικές για να πετύχει η Ελλάδα πιστοληπτική αξιολόγηση κατηγορίας Α πριν το 2030, τονίζει ο Γ. Στουρνάρας, σημειώνοντας πρόοδο στη δημόσια διοίκηση και τη δικαιοσύνη.
Τάκης Θεοδωρικάκος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Θεοδωρικάκου-Στουρνάρα για επενδύσεις και ανταγωνιστικότητα

Ο Υπ. Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος ενημέρωσε τον Γ. Στουρνάρα για τις επενδύσεις μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου και νέα μέτρα για ΜμΕ σε εξωστρέφεια, κοινωνική επιχειρηματικότητα και τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης.
Γιάννης Στουρνάρας συνέδριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στουρνάρας: Η Ελλάδα παράδειγμα ανάκαμψης με ισχυρή ανάπτυξη και τουρισμό

Η ελληνική οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται με ρυθμό κοντά στο 2%, σχεδόν διπλάσιο από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης, με τον Γιάννη Στουρνάρα να επισημαίνει τη συμβολή των επενδύσεων, του τουρισμού και της ναυτιλίας.
Γιάννης Στουρνάρας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στουρνάρας: Επιδιώκουμε επενδυτική βαθμίδα «Α» πριν το 2030

Ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας δηλώνει πως στόχος είναι η Ελλάδα να αποκτήσει επενδυτική βαθμίδα "Α" πριν το 2030, ενώ χαρακτήρισε σωστή την πρόωρη αποπληρωμή 2,5 δισ. ευρώ δημόσιου χρέους.
Γιάννης Στουρνάρας ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Στουρνάρας: Η Αθήνα πρωταγωνιστής της οικονομίας με υψηλό κόστος

Ο Γιάννης Στουρνάρας ανέδειξε τον κομβικό ρόλο της Αθήνας στην οικονομία, τονίζοντας τη συμβολή της Αττικής στο ΑΕΠ, τις επενδύσεις και τις θέσεις εργασίας, αλλά και την ενίσχυση του τουρισμού και των υπηρεσιών στην πρωτεύουσα.