ΓΔ: 2617.02 -0.49% Τζίρος: 235.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Χειροπέδες σε άνδρα
Φώτο: Χειροπέδες σε συλληφθέντα

Έκλεβαν πετρέλαιο θέρμανσης από σχολικές μονάδες στην Ημαθία

Δύο άτομα κατηγορούνται για κλοπή πετρελαίου θέρμανσης από σχολεία της Ημαθίας. Συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω και παραπέμφθηκαν στις ανακριτικές αρχές με κατηγορίες για διακεκριμένες κλοπές.

Πετρέλαιο θέρμανσης από σχολικές μονάδες της Ημαθίας κατηγορούνται ότι έκλεβαν δύο άνδρες που συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω και παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στις αρμόδιες ανακριτικές Αρχές με την κατηγορία των διακεκριμένων κλοπών.

Πρόκειται για έναν 40χρονο και τον 31 ετών συγκατηγορούμενό του, οι οποίοι, σύμφωνα με την Αστυνομία, έκλεψαν από τις αρχές του τρέχοντος μήνα σχεδόν 2,5 τόνους πετρελαίου θέρμανσης από συνολικά τέσσερις σχολικές μονάδες σε περιοχές της Νάουσας και της Βέροιας- μεταξύ αυτών από δύο δημοτικά σχολεία, ένα νηπιαγωγείο κι ένα γυμνάσιο.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας Νάουσας τούς συνέλαβαν χθες το βράδυ, όταν τους εντόπισαν έξω από νηπιαγωγείο να μεταγγίζουν πετρέλαιο θέρμανσης από το παραβιασμένο λεβητοστάσιο σε πλαστικά δοχεία που ήταν τοποθετημένα σε μισθωμένο όχημα - τύπου βαν. Η μετάγγιση γινόταν με τη χρήση ηλεκτρικής αντλίας και πλαστικών σωλήνων.

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο που ακολούθησε εντοπίστηκαν μέσα στο όχημα 24 πλαστικά δοχεία των 20 λίτρων, το καθένα, που περιείχαν συνολικά 480 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης, ποσότητα η οποία αποδόθηκε στον διευθυντή της σχολικής μονάδας.

Χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία, οι δύο άνδρες (ημεδαποί) κατηγορούνται ότι αφαίρεσαν επιπλέον δύο τόνους πετρελαίου από άλλα τρία σχολεία του νομού. Η έρευνα της Αστυνομίας συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Βολιβίας
ΔΙΕΘΝΗ

Βολιβία: Συνελήφθη σύμβουλος του Πας για συμμετοχή σε απόπειρα γυναικοκτονίας

Συνελήφθη στη Βολιβία ο Αργεντινός σύμβουλος του προέδρου Πας, Φερνάντο Σεριμέδο, κατηγορούμενος για απόπειρα γυναικοκτονίας έπειτα από ένοπλη επίθεση στη δικηγόρο σύντροφό του. Τον εντόπισαν στο αεροδρόμιο της Σάντα Κρους.
Πυροσβεστικό όχημα στη φωτιά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δύο συλλήψεις για εμπρησμούς σε Τρίκαλα και Κάρυστο από την Πυροσβεστική

Στη σύλληψη δύο ατόμων για εμπρησμούς σε Τρίκαλα και Κάρυστο προχώρησε η Πυροσβεστική. Ένας 46χρονος κατηγορείται για πρόκληση πυρκαγιών στην περιοχή Γενεσίου, με στοιχεία να τον συνδέουν με άλλα δύο περιστατικά τις προηγούμενες μέρες.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρόδος: 18χρονος συνελήφθη για διαρρήξεις, τρεις συνεργοί καταζητούνται

Ένας 18χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για συμμετοχή σε πέντε διαρρήξεις επιχειρήσεων με τρεις συνεργούς του, χρησιμοποιώντας Ι.Χ. αυτοκίνητο. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές και έλλειψη δελτίου ταυτότητας.
Λουλούδια και κεριά μνήμης
ΔΙΕΘΝΗ

Μαθητής νεκρός από πυροβολισμούς σε λύκειο στις Φιλιππίνες

Τραγωδία σε καθολικό λύκειο των Φιλιππίνων: μαθητής άνοιξε πυρ μέσα στις αίθουσες με πιστόλι και τουφέκι, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, πριν αυτοκτονήσει. Είναι το δεύτερο παρόμοιο περιστατικό σε σχολείο εντός δύο μηνών.
Πυρκαγιά φλόγες φωτιά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 40χρονου στην Τροιζήνα για εμπρησμό και άλλες 9 πυρκαγιές

Συνελήφθη 40χρονος στην Τροιζήνα για εμπρησμό δικύκλου που επεκτάθηκε σε δύο αυτοκίνητα τα ξημερώματα. Ομολόγησε την πράξη του και συνδέεται με άλλες εννέα υπό διερεύνηση πυρκαγιές από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο 2024.
Σύγκρουση αυτοκινήτου δρόμος
ΔΙΕΘΝΗ

Ιρλανδία: Επικίνδυνα κόλπα για likes στους δρόμους ανησυχούν την αστυνομία

Ο αρχηγός της ιρλανδικής αστυνομίας προειδοποιεί για επικίνδυνες οδήγησεις νεαρών στο αντίθετο ρεύμα αυτοκινητοδρόμων για likes στα social media, μετά από θανατηφόρες συγκρούσεις κοντά στο Δουβλίνο τις τελευταίες εβδομάδες.