ΓΔ: 2102.61 -0.94% Τζίρος: 394.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Σεισμογράφος μετρά σεισμό
Σεισμογράφος καταγράφει γραφικά σεισμική δόνηση εντός επιστημονικού εργαστηρίου.

Παραμένουν στον ρυθμό των Ρίχτερ τα νησιά των Κυκλάδων, νέες δονήσεις

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, άλλες πέντε σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αμοργού και Σαντορίνης.

Άλλες πέντε σεισμικές δονήσεις καταγράφτηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες στον θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στην Αμοργό και τη Σαντορίνη, σύμφωνα με ανακοινώσεις που έδωσε στη δημοσιότητα το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου της Αθήνας.

Η πιο «ισχυρή» από αυτές τις σεισμικές δονήσεις, μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, καταγράφτηκε στις 03:14, κάπου 24 χιλιόμετρα νότια-νοτιοανατολικά της κοινότητας της Αρκεσίνης Αμοργού, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ακολούθησαν άλλες τέσσερις «ασθενείς» δονήσεις, 4, 4,6, 4 και 4,1 βαθμών, αντίστοιχα στις 03:35, στις 04:14, στις 04:18 και στις 04:23, στον θαλάσσιο χώρο, σε απόσταση μεταξύ 20 και 25 χιλιομέτρων νότια της ίδιας κοινότητας, κατά τα δεδομένα του Ινστιτούτου.

Από την 1η Φεβρουαρίου ως σήμερα, έχουν καταγραφτεί στην περιοχή των Κυκλάδων πάνω από 1.100 σεισμοί, ο ισχυρότερος από τους οποίους ήταν μεγέθους 5,3 βαθμών, συνόψισε χθες ο καθηγητής σεισμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Κώστας Παπαζάχος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυλή σχολείου ημέρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιωάννινα: Κλειστά αύριο τα σχολεία λόγω σεισμού για προληπτικούς λόγους

Ο Δήμος Ιωαννιτών ανακοινώνει ότι αύριο Δευτέρα θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί για προληπτικούς λόγους, ώστε να γίνουν αυτοψίες στα κτίρια μετά τον σεισμό της Κυριακής.
Διασώστης μετά σεισμό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηπειρος: Ζημιές από σεισμό και μετασεισμούς σε χωριά των Ιωαννίνων

Σημαντικές ζημιές προκλήθηκαν σε σπίτια στο Πολύδροσο Σουλίου μετά τον σεισμό, καθώς 7 από τα 10 σπίτια που ελέγχθηκαν έχουν ρωγμές, ενώ 3 ίσως κριθούν ακατάλληλα. Έλεγχοι πραγματοποιούνται και στα σχολεία της περιοχής.