ΓΔ: 2662.45 1.77% Τζίρος: 437.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Τροχονόμος ρυθμίζει κίνηση
Αστυνομικός ρυθμίζει την κυκλοφορία στη διασταύρωση της Αττικής Οδού με την Κηφισίας.

Τροχαία Αττικής: Βεβαιώθηκαν 59 παραβάσεις σε ελέγχους σχολικών λεωφορείων

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση: «η διενέργεια συστηματικών ελέγχων θα εξακολουθήσει να πραγματοποιείται μέχρι το πέρας της φετινής σχολικής περιόδου».

Στις 59 έφτασαν οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής σε ελέγχους που έγιναν σε σχολικά λεωφορεία χθες το πρωί και το μεσημέρι σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Στόχος των ελέγχων, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, είναι η διασφάλιση αυξημένου επιπέδου οδικής ασφάλειας κατά τη μεταφορά μαθητών από και προς σχολικά συγκροτήματα σε όλο το οδικό δίκτυο του νομού Αττικής.

Συνολικά έγινε έλεγχος σε 235 λεωφορεία μεταφοράς μαθητών και βεβαιώθηκαν 59 παραβάσεις, ως εξής:

  • 37 για παραβίαση της νομοθεσίας περί τοποθέτησης και λειτουργίας ταχογράφου,
  • 16 για παραβίαση του ορίου ταχύτητας,
  • 2 για έλλειψη Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Ικανότητας,
  • 1 για έλλειψη πυροσβεστήρα,
  • 1 για υπέρβαση ορίου ηλικίας οδηγού και
  • 2 για λοιπές διατάξεις.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση: «η διενέργεια συστηματικών ελέγχων θα εξακολουθήσει να πραγματοποιείται μέχρι το πέρας της φετινής σχολικής περιόδου, με επίκεντρο το ιδιαίτερης σημασίας ζήτημα της Οδικής Ασφάλειας των μαθητών που αποτελεί πρωταρχικό στόχο της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτοκίνητο αστυνομίας Πολωνίας
ΔΙΕΘΝΗ

20.000 αστυνομικοί στα πολωνικά σχολεία μετά τις επιθέσεις με μαχαίρι

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην Πολωνία για την ασφάλεια στα σχολεία μετά από τρεις επιθέσεις με μαχαίρι. Ο Τουσκ τόνισε πως η βία διαδικτυακά κι η «κουλτούρα δύναμης» εντείνουν τη νεανική εγκληματικότητα.
Αυτοκίνητο αστυνομίας Πολωνίας
ΔΙΕΘΝΗ

Πολωνία: Συλλήψεις εφήβων μετά από απειλές για «Ματωμένη Παρασκευή»

Συλλήψεις εφήβων στην Πολωνία λόγω απειλών για επιθέσεις σε σχολεία, στον απόηχο φημών περί «Ματωμένης Παρασκευής». Η αστυνομία δεν βρήκε αποδείξεις ότι συνδέονται με διαδικτυακή πρόκληση. Δύο πρόσφατες επιθέσεις με μαχαίρι ανησυχούν τη χώρα.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ορεστιάδα: 700 παραβάσεις ταχογράφων σε φορτηγά και λεωφορεία σε 3 μήνες

Κατά το τρίτο τρίμηνο του 2026, η Τροχαία Ορεστιάδας βεβαίωσε 699 παραβάσεις σε ελέγχους φορτηγών για ταχογράφους, ώρες οδήγησης και ανάπαυσης, εντοπίζοντας σημαντικές παραβάσεις σχετικά με τη χρήση και τον τύπο ταχογράφων.
Γαλλική αστυνομία δρόμος
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Μαθητές συγκρούστηκαν με την αστυνομία σε διαδηλώσεις για την παιδεία

Σοβαρά επεισόδια με μαθητές Λυκείων και ΜΑΤ ξέσπασαν σε όλη τη Γαλλία, με διαδηλώσεις για τη δημόσια παιδεία. Βίαιες συγκρούσεις σημειώθηκαν σε πόλεις όπως Στρασβούργο και Μασσαλία. Η κυβέρνηση κάνει λόγο για παρέμβαση εξωτερικών παραγόντων.