ΓΔ: 2678.91 1.48% Τζίρος: 148.55 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:44:36
Σεισμογράφος μετρά σεισμό

Ακόμα 6 σεισμικές δονήσεις στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Αμοργού και Σαντορίνης

Συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα στη Σαντορίνη, με έξι ακόμα νέες δονήσεις να έχουν σημειωθεί το χρονικό διάστημα μεταξύ 05:00 και 05:36.

Συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα στη Σαντορίνη, με έξι ακόμα νέες δονήσεις να έχουν σημειωθεί το χρονικό διάστημα μεταξύ 05:00 και 05:36.

Σύμφωνα με δεδομένα που δημοσιοποιήθηκαν από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου της Αθήνας, καταγράφηκαν ακόμη έξι «ασθενείς» σεισμικές δονήσεις στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Αμοργού και Σαντορίνης. Συγκεκριμένα:

  • Στις 05:36 σεισμική δόνηση με μέγεθος 4.4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ
  • Στις 05:33 σεισμική δόνηση με μέγεθος 4.4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ
  • Στις 05:28 σεισμική δόνηση με μέγεθος 4.3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ
  • Στις 05:23 σεισμική δόνηση με μέγεθος 4.2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ
  • Στις 05:05 σεισμική δόνηση με μέγεθος 4.0 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ
  • Στις 05:00 σεισμική δόνηση με μέγεθος 4.4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ

Χθες Τετάρτη το βράδυ στις 21:09 καταγράφτηκε η πιο ισχυρή δόνηση μέχρι στιγμής στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης ασυνήθιστης σεισμικής ακολουθίας στη θαλάσσια περιοχή νότια της Αμοργού, με μέγεθος 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, πάντα κατά το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Σεισμολόγοι επισήμαιναν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα πως μέχρι τώρα, δεν έχει καταγραφεί σεισμός που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο κύριος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

αναμμένο κερί πένθους
ΔΙΕΘΝΗ

Εκδήλωση στη Βενεζουέλα για τα θύματα των σεισμών της 24ης Ιουνίου

Περίπου 400 άτομα τίμησαν με λευκά κεριά τα θύματα των δύο σεισμών στη Βενεζουέλα, 100 μέρες μετά την τραγωδία, στον χώρο όπου κατέρρευσε συγκρότημα κατοικιών στην Καραμπαγιέδα, κρατώντας ζωντανή τη μνήμη των αδικοχαμένων.
Σεισμογράφος μετρά σεισμό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ κοντά στη Χαλανδρίτσα, αναστάτωση στην Πάτρα

Σεισμός μεγέθους 4,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 18:25 στην Πάτρα, τα Καλάβρυτα και περιοχές της Αχαΐας, με επίκεντρο κοντά στη Χαλανδρίτσα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο και το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο.
Σεισμογράφος μετρά σεισμό
ΔΙΕΘΝΗ

Σεισμός 5,4 Ρίχτερ στη Σανλιούρφα Τουρκίας χωρίς θύματα ή ζημιές

Σεισμός 5,4 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 10:40 στο Καρακιοπρού της Σανλιούρφα, σύμφωνα με την AFAD. Έγινε αισθητός σε Συρία και Ιράκ, ενώ κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους σε πόλεις κοντά στο επίκεντρο του περυσινού καταστροφικού σεισμού.