ΓΔ: 1469.25 0.37% Τζίρος: 78.31 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Δωρεά ιδρύματος Λάτση για λειτουργία δύο κλινών ΜΕΘ

Η δωρεά αφορά στην ενίσχυση της μονάδας με 2 αναπνευστήρες θετικής πίεσης, 2 μόνιτορ συνεχούς παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών, 2 ηλεκτρικές θεραπευτικές κλίνες και 1 φορητό μηχάνημα υπερήχων.

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση ανακοίνωσε τη δωρεά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού προς τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας της Α’ Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» με σκοπό τη λειτουργία 2 επιπλέον κλινών ΜΕΘ σε ειδικό χώρο απομόνωσης.

Η ΜΕΘ/ Α’ Π.Π. Κλινικής του νοσοκομείου «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» αποτελεί μονάδα αναφοράς για τη νοσηλεία βαρέως πασχόντων ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορoνοϊό SARS-CoV-2. Η δωρεά αφορά στην ενίσχυση της μονάδας με 2 αναπνευστήρες θετικής πίεσης, 2 μόνιτορ συνεχούς παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών, 2 ηλεκτρικές θεραπευτικές κλίνες και 1 φορητό μηχάνημα υπερήχων, αυξάνοντας τη δυναμικότητα της ΜΕΘ σε συνολικά 12 κλίνες.

Όπως ανέφερε η Υπεύθυνη της ΜΕΘ και Καθηγήτρια Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, κ. Αντωνία Κουτσούκου: «Στη συγκεκριμένη συγκυρία που οι ανάγκες για κλίνες ΜΕΘ γίνονται επιτακτικές, η ενίσχυση της ΜΕΘ με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό αποτελεί σημαντική αρωγή στην προσπάθεια για τη μέγιστη προσφορά προς την κοινωνία. Σε αυτό το πλαίσιο, εκφράζουμε τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη όλου του προσωπικού της ΜΕΘ προς το Ίδρυμα Λάτση για την άμεση ανταπόκριση και συμβολή.».

Η εν λόγω δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση εντάσσεται στο πλαίσιο σημειακών παρεμβάσεών του στον τομέα της Υγείας για την αναβάθμιση υποδομών και εξοπλισμού, με γνώμονα την ενίσχυση της ετοιμότητας, πρόληψης και έγκαιρης αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης και την κάλυψη άμεσων αναγκών που σχετίζονται με τη διαχείριση επειγόντων περιστατικών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μόσιαλος: Η επόμενη πανδημία θα είναι το πρόβλημα της μικροβιακής αντοχής

Όπως σημείωσε ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας στο Brian Abel-Smith αυτό θα συμβεί λόγω της ανθεκτικότητας των μικροβίων αλλά και του γεγονότος ότι στην Ευρώπη «δεν έχουμε αρκετό οπλοστάσιο στα αντιβιοτικά».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Καμπανάκι» από επιστήμονες για την έξαρση κοκκύτη στην Ελλάδα

Η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων απαντάει σε εννέα ερωτήσεις σχετικά με τον κοκκύτη καθώς τα κρούσματα το πρώτο πεντάμηνο του 2024 έχουν φτάσει σε ιστορικά υψηλά. Τί πρέπει να προσέχουν οι γονείς.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Ιατρικός Σύλλογος ζητά ανάκληση προστίμων του ΕΟΠΥΥ σε γιατρούς

Τα πρόστιμα επιβλήθηκαν στους γιατρούς για την αναγραφή προτεινόμενου φαρμακευτικού σκευάσματος στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Οι προτάσεις του ΙΣΑ για την συνταγογράφηση των φαρμάκων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

BEYOND 2024: Η συμβολή του AI στη βελτίωση του Υγειονομικού Συστήματος

«Οι πολίτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στον ιατρικό τους φάκελο εύκολα, είτε μέσω του υπολογιστή τους είτε μέσω του κινητού τηλεφώνου τους και να παρέχουν πρόσβαση στα δεδομένα του ιατρικού τους φακέλου σε γιατρούς του ΕΣΥ» ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας.