ΓΔ: 1469.25 0.37% Τζίρος: 78.31 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Κήρυξε πανδημία για τον κοροναϊό ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Πανδημία για το νέο κοροναϊό κήρυξε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας με τον επικεφαλής Τέντρος Αντάνομ Γκεμπεργέσους να αναφέρει την ανησυχία για τα ανησυχητικά επίπεδα εξάπλωσης και σφοδρότητας του ιού.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε «πανδημία» το νέο κορωναϊό καθώς νέα κρούσματα καταγράφονται καθημερινά με επιπλέον χώρες να προστίθενται στον κατάλογο, με τον επικεφαλής του ΠΟΥ Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους να αναφέρει πριν λίγο σε συνέντευξη Τύπου πως «Είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι τόσο για τα ανησυχητικά επίπεδα εξάπλωσης και σφοδρότητας του ιού όσο και από τα ανησυχητικά επίπεδα αδράνειας».

Σημείωσε επίσης πως «όλες οι χώρες μαζί μπορούν να αλλάξουν την πορεία αυτής της πανδημίας». Ο επικεφαλής του ΠΟΥ την περασμένη εβδομάδα είχε καλέσει επικεφαλής των κυβερνήσεων όλων των χωρών να ηγηθούν οι ίδιοι της στρατηγικής για την αντιμετώπιση του ιού και να "συντονίσουν όλους τους τομείς" αντί να το αναλάβουν τα υπουργεία Υγείας. Αυτό που απαιτείται, είπε, είναι μια «επιθετική ετοιμότητα».

Η επιδημία έχει προκαλέσει χάος στις επιχειρήσεις, στον τουρισμό, στις αθλητικές διοργανώσεις και στα εκπαιδευτικά ιδρύματα ανά τον κόσμο με σχεδόν 300 εκατομμύρια μαθητές παγκοσμίως να παραμένουν στα σπίτια τους.

Στην Ιταλία ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται καθώς μέχρι χθες σε όλη την Ιταλία είχαν επιβεβαιωθεί 631 νεκροί. Σε 617 ανέρχεται ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας του κορονοϊού στην βόρεια περιφέρεια της Λομβαρδίας, μια αύξηση 149 θανάτων μέσα σε μια μέρα, (468 χθες), όπως ανέφεραν σήμερα δύο πηγές με πρόσβαση σε στοιχεία.

Μια από τις πηγές τόνισε πως ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην περιφέρεια, που περιλαμβάνει το Μιλάνο, αυξήθηκε κατά 1.489 τις τελευταίες 24 ώρες. Ο νέος απολογισμός σε εθνικό επίπεδο θα ανακοινωθεί αργότερα σήμερα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μόσιαλος: Η επόμενη πανδημία θα είναι το πρόβλημα της μικροβιακής αντοχής

Όπως σημείωσε ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας στο Brian Abel-Smith αυτό θα συμβεί λόγω της ανθεκτικότητας των μικροβίων αλλά και του γεγονότος ότι στην Ευρώπη «δεν έχουμε αρκετό οπλοστάσιο στα αντιβιοτικά».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Καμπανάκι» από επιστήμονες για την έξαρση κοκκύτη στην Ελλάδα

Η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων απαντάει σε εννέα ερωτήσεις σχετικά με τον κοκκύτη καθώς τα κρούσματα το πρώτο πεντάμηνο του 2024 έχουν φτάσει σε ιστορικά υψηλά. Τί πρέπει να προσέχουν οι γονείς.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Ιατρικός Σύλλογος ζητά ανάκληση προστίμων του ΕΟΠΥΥ σε γιατρούς

Τα πρόστιμα επιβλήθηκαν στους γιατρούς για την αναγραφή προτεινόμενου φαρμακευτικού σκευάσματος στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Οι προτάσεις του ΙΣΑ για την συνταγογράφηση των φαρμάκων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

BEYOND 2024: Η συμβολή του AI στη βελτίωση του Υγειονομικού Συστήματος

«Οι πολίτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στον ιατρικό τους φάκελο εύκολα, είτε μέσω του υπολογιστή τους είτε μέσω του κινητού τηλεφώνου τους και να παρέχουν πρόσβαση στα δεδομένα του ιατρικού τους φακέλου σε γιατρούς του ΕΣΥ» ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας.