ΓΔ: 1423.74 0.87% Τζίρος: 107.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 DATA

Επίτροπος Ενέργειας ΕΕ: Η Ευρώπη μπορεί να ζήσει χωρίς το ρωσικό φυσικό αέριο

Επισημαίνει ότι η ήπειρος μπορεί να βρει εναλλακτικές πηγές ενέργειας και να διαφοροποιήσει τις προμήθειές της, μειώνοντας έτσι την εξάρτησή της από τη Ρωσία.

Η επίτροπος Ενέργειας της ΕΕ Κάντρι Σίμσον δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ότι η ΕΕ θα είναι σε θέση να αντικαταστήσει το ρωσικό φυσικό αέριο που διοχετεύεται μέσω της Ουκρανίας προς την κεντρική Ευρώπη, όταν η σύμβαση διαμετακόμισης λήξει τον Δεκέμβριο.

«Επαναβεβαίωσα με τους υπουργούς ότι είμαστε προετοιμασμένοι για τη λήξη της σύμβασης μεταξύ της Ρωσίας και της (ουκρανικής) Naftogaz. Υπάρχουν επιλογές για την αντικατάσταση των 14 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων (bcm) ρωσικού φυσικού αερίου που εξακολουθούν να ρέουν», δήλωσε η Σίμσον σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση των υπουργών Ενέργειας της ΕΕ.

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Η ΕΕ μπορεί να ζήσει χωρίς το ρωσικό φυσικό αέριο ... Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν πρόκειται για μια αναγκαιότητα αλλά για μια πολιτική επιλογή και μάλιστα επικίνδυνη».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δούκας: Πιστοί στην δέσμευσή μας, συνεχίζουμε να πρασινίζουμε την Αθήνα

«Από την αρχή του έτους, έχουμε φυτέψει περισσότερα από 3.000 δέντρα ενώ σήμερα πραγματοποιούμε μία συμβολική δενδροφύτευση με επιπλέον 30 δέντρα στο Άλσος Παγκρατίου» ανέφερε ο Δήμαρχος Αθηναίων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βουδαπέστη: Άτυπη Υπουργική Συνάντηση για την αντιμετώπιση του δημογραφικού

Η κα Παντελοπούλου εκπροσώπησε την Ελλάδα και τόνισε, ότι η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με μια δημογραφική κρίση, που χαρακτηρίζεται από γήρανση του πληθυσμού, χαμηλά ποσοστά γεννητικότητας και μείωση του εργατικού δυναμικού.
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Η Ευρώπη έχει πληρώσει στο 90% τα αποθέματά της σε φυσικό αέριο

«Η αποθήκευση φυσικού αερίου είναι κρίσιμη για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης επιτρέποντας την κάλυψη μέχρι και του ενός τρίτου της ζήτησης κατά την διάρκεια του χειμώνα», υπενθυμίζει η Κομισιόν.
prosfyges-metanastes-kataulismoi
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συμβούλιο της Ευρώπης: Καλεί Ελλάδα να βελτιώσει τις δομές μεταναστών

Σύμφωνα με την έκθεση της επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης, καλεί τη χώρα να βελτιωθούν οι συνθήκες στα κέντρα κράτησης μεταναστών και ιδιαίτερα στα νεόδμητα και χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ.