ΓΔ: 2247.69 1.28% Τζίρος: 314.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
NATO
Φωτό: Shutterstock

Στα Χανιά η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ με ενημερωτικές συναντήσεις

Αξιωματούχοι από χώρες μέλη επισκέπτονται μονάδες που σχετίζονται με το ΝΑΤΟ και αύριο θα ενημερωθούν για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης.

Ο ρόλος της χώρας γεωστρατηγικά σε σχέση με το ΝΑΤΟ, οι γεωπολιτικές εξελίξεις, επιχειρησιακές δραστηριότητες του ΝΑΤΟ και θέματα ασφάλειας της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου, είναι μερικά από τα θέματα που αφορούν τις εργασίες της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ που πραγματοποιούνται στα Χανιά.

Συγκεκριμένα, αξιωματούχοι από χώρες μέλη του ΝΑΤΟ βρίσκονται στα Χανιά, όπου πραγματοποίησαν σήμερα επισκέψεις σε μονάδες και τμήματα που εμπλέκονται με λειτουργίες και σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και ενημερώθηκαν για θέματα επιχειρήσεων και σχεδιασμών από τους αρμόδιους αξιωματικούς. Παράλληλα υπήρξαν εργασίες μεταξύ μελών υπο-επιτροπών για ζητήματα που άπτονται των προτεραιοτήτων της εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής της Ελλάδας, καθώς και σε τρέχουσες γεωπολιτικές εξελίξεις.

Τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης υποδέχτηκαν στα Χανιά η πρόεδρος της επιτροπής άμυνας και εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής και βουλευτής Χανίων Ντόρα Μπακογιάννη, καθώς επίσης ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Καιρίδης και η βουλευτής Χανίων της ΝΔ και μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας της Κοινοβουλευτικής συνέλευσης ΝΑΤΟ, Σέβη Βολουδάκη παρουσία ανώτατων αξιωματικών των αντίστοιχων μονάδων και τμημάτων.

Αύριο Τετάρτη οι συμμετέχοντες στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση στα Χανιά θα μεταβούν στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης για ενημέρωση που αφορά στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας η οποία θα πραγματοποιηθεί από τον πρόεδρο του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και στελέχη του Λιμενικού Σώματος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαρκ Ρούτε στη Σύνοδο
ΔΙΕΘΝΗ

Συζητήσεις Ρούτε-Ζελένσκι για ρωσικές επιθέσεις και ενεργειακά ζητήματα

Ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε, συνομίλησε με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι για τις ρωσικές επιθέσεις και τις διακοπές ρεύματος στην Ουκρανία, διαβεβαιώνοντας ότι η Ουκρανία θα λάβει την αναγκαία υποστήριξη για άμυνα και ειρήνη.
Μπόρις Πιστόριους
ΔΙΕΘΝΗ

Πιστόριους: Η Τουρκία καθοριστικός σύμμαχος για την ασφάλεια της Ευρώπης

Ο Γερμανός υπ. Άμυνας τόνισε τον ζωτικό ρόλο της Τουρκίας στην ευρωπαϊκή ασφάλεια και τη στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Έμφαση δόθηκε στη σημασία της Τουρκίας στη νότια πτέρυγα ενόψει της Συνόδου στην Άγκυρα.
Ντόναλντ Τουσκ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τουσκ: Όχι σε στρατό στη Γροιλανδία, βλέπει ρωσική εμπλοκή σε κυβερνοεπίθεση

Ο Ντόναλντ Τουσκ ξεκαθάρισε πως η Πολωνία δεν θα στείλει στρατιώτες στη Γροιλανδία, ενώ σημείωσε πως επίθεση ΝΑΤΟϊκής χώρας σε άλλη θα ήταν καταστροφή. Απέδωσε κυβερνοεπίθεση στη Ρωσία. Οι ΗΠΑ θεωρούν τη Γροιλανδία στρατηγική.
TF Kaan μαχητικό αεροσκάφος
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Αποστολή μαχητικών σε Εσθονία και Ρουμανία για το ΝΑΤΟ

Η Τουρκία θα στείλει μαχητικά αεροσκάφη στην Εσθονία από Αύγουστο έως Νοέμβριο 2026 και στη Ρουμανία Δεκέμβριο 2026 με Μάρτιο 2027, ενισχύοντας τις αποστολές αστυνόμευσης του ΝΑΤΟ στον εναέριο χώρο των συμμάχων.
Πολύχρωμα σπίτια στη Γροιλανδία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μόσχα ανησυχεί για ενίσχυση των νατοϊκών δυνάμεων στη Γροιλανδία

Η Ρωσία εκφράζει έντονη ανησυχία για την απόφαση του ΝΑΤΟ να ενισχύσει στρατιωτικά τη Γροιλανδία, χαρακτηρίζοντας τη στρατιωτικοποίηση του Βορρά αδικαιολόγητη και αποτέλεσμα φανταστικών απειλών από Μόσχα και Πεκίνο.
Ντόναλντ Τραμπ Γροιλανδία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Να απαιτήσει το ΝΑΤΟ από τη Δανία την εκδίωξη Ρώσων και Κινέζων από τη Γροιλανδία

Ο Ντόναλντ Τραμπ συνέχισε να απειλεί με αμερικανική κυριαρχία στη Γροιλανδία, ζητώντας από το ΝΑΤΟ να απαιτήσει από τη Δανία την απομάκρυνση Ρώσων και Κινέζων, επιμένοντας πως μόνο οι ΗΠΑ μπορούν να προστατεύσουν την περιοχή.