ΓΔ: 2530.46 -2.22% Τζίρος: 763.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: Shutterstock

Στα 21 τα νέα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα

Αυξήθηκε στα 66 ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων του κοροναϊού στην Ελλάδα καθώς επιβεβαιώθηκαν 21 ακόμα κρούσματα σε Αχαΐα, Ηλεία, Αττική και Εύβοια.

Στα 21 ανέρχονται τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού SARS-CoV-2 στην Ελλάδα. Από αυτά, 13 βρίσκονται στους νομούς Αχαΐας και Ηλείας, 7 στο νομό Αττικής και 1 στο νομό Ευβοίας. Το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κοροναϊό, ανέρχεται πλέον σε 66 και είναι όλοι ελληνικής καταγωγής. Από αυτούς, οι 51 προέρχονται από την επιδημική έξαρση των εκδρομέων σε Ισραήλ και Αίγυπτο (47 μέλη της ταξιδιωτικής ομάδας και 4 επαφές τους).

Ένας από τους ασθενείς νοσηλεύεται με σοβαρή πνευμονία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών. Όλοι οι υπόλοιποι είναι σε σταθερή κατάσταση και η επιτήρηση της υγείας τους συνεχίζεται. 22 εξ' αυτών νοσηλεύονται σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Πάτρα και 43 παραμένουν σε απομόνωση στην οικία τους. Η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των νέων κρουσμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη.

Υπενθυμίζουμε ότι έχουν παραταθεί τα έκτακτα προληπτικά μέτρα σε Αχαϊα, Ζάκυνθο και Πύργο, ενώ έχουν ανασταλεί όλες οι εκδρομές από και προς τις πληττόμενες περιοχές. Επίσης παρατείνονται τα μέτρα απαγόρευσης μαθητικών εκδρομών στο εξωτερικό και μετά τις 13 Μαρτίου. 

Τα έκτακτα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί για τους συγκεκριμένους νομούς περιλαμβάνουν αναστολή της λειτουργίας όλων των δημοσίων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όλων των βαθμίδων, καθώς και την αναστολή πάσης φύσεως μαζικών συναθροίσεων (θεάτρων, κινηματογράφων, αθλητικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, επισκέψεων σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμβόλιο κατά κορωνοϊού
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Για ποιους λόγους ορισμένοι δεν προσβάλλονται ποτέ από γρίπη

Η ευαισθησία στη γρίπη εξαρτάται από το γενετικό προφίλ, την ανοσολογική μνήμη και το μικροβίωμα της μύτης, τονίζει η καθηγήτρια Γ. Γκιούλα. Μέσα στην επόμενη πενταετία αναμένεται νέο, καθολικό εμβόλιο κατά της γρίπης.
Ειρήνη Αγαπηδάκη ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διεθνές συνέδριο για την μάχη κατά των εθισμών

Στο διεθνές συνέδριο για την πρόληψη και αντιμετώπιση των εξαρτήσεων στο Ρίμινι, η Ειρήνη Αγαπηδάκη εκπροσώπησε την Ελλάδα, τονίζοντας τη σημασία μιας ολοκληρωμένης πολιτικής για πρόληψη, θεραπεία και κοινωνική επανένταξη.
Διάδρομος νοσοκομείου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χανιά: Ομόφωνο ψήφισμα για το νοσοκομείο και κάλεσμα σε απεργία

Το δημοτικό συμβούλιο Χανίων ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα υπέρ της ενίσχυσης του νοσοκομείου και των δημόσιων δομών Υγείας, καλώντας φορείς και πολίτες σε κοινή δράση για πλήρη στελέχωση και γενική κινητοποίηση.
Σημαία Νιγηρίας κυματίζει
ΔΙΕΘΝΗ

Νιγηρία: Η ασθενής με Έμπολα δεν είχε ταξιδέψει στο Κονγκό

Η ελβετική κυβέρνηση διαψεύδει ότι ασθενής με Έμπολα στη Νιγηρία είχε ταξιδέψει στη ΛΔ Κονγκό, τονίζοντας ότι η γυναίκα, σύζυγος Ελβετού διπλωμάτη, πιθανόν μολύνθηκε κατά τη διαμονή της στην Ουγκάντα.
Γιώργος Κώτσηρας βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλά στην υγεία του ο Γ. Κώτσηρας – Αδιαθεσία στη Βουλή

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Γιώργος Κώτσηρας, αφού αισθάνθηκε αδιαθεσία στη Βουλή, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Ιπποκράτειο όπου υποβάλλεται σε εξετάσεις. Η κατάσταση της υγείας του είναι καλή.
Δοκιμαστικός σωλήνας MPOX
ΔΙΕΘΝΗ

ΠΟΥ: Απίθανη η περαιτέρω εξάπλωση του ιού Σαμόντα μετά το πρώτο κρούσμα στη Γαλλία

Ο ΠΟΥ εκτιμά ότι το πρώτο κρούσμα του ιού Σαμόντα σε άνθρωπο είναι μεμονωμένο και απίθανο να εξαπλωθεί περαιτέρω, παρακολουθώντας ωστόσο την κατάσταση. Ο ιός μεταδίδεται συνήθως από μολυσμένες σκνίπες σε ζώα.