ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

Ένατο κρούσμα του κοροναϊού στην Ελλάδα, νοσηλεύεται στην Πάτρα

Πρόκειται για Έλληνα ταξιδιώτη από το Ισραήλ και την Αίγυπτο, με το περιστατικό να έχει διαγνωσθεί από το Ινστιτούτο Παστέρ

Το ένατο επιβεβαιωμένο κρούσμα κοροναϊού SARS-CoV-2 στην Ελλάδα, ανακοινώθηκε από τις αρμόδιες αρχές. Πρόκειται για Έλληνα, ταξιδιώτη από το Ισραήλ και την Αίγυπτο, ο οποίος νοσηλεύεται σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Πάτρας.

Πραγματοποιείται εκτεταμένη ιχνηλάτηση των επαφών του ασθενούς. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

Είχε η προηγηθεί η ανακοίνωση ενός ακόμη (του όγδοου) κρούσματος, με τον ασθενή να παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Θεσσαλονίκης. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κουνούπι στο δέρμα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο ιός του Δυτικού Νείλου αποτελεί ένα σημαντικό ζήτημα υγείας

Ο ιός του Δυτικού Νείλου είναι από τις σημαντικότερες αναδυόμενες λοιμώξεις στην Ευρώπη. Η σοβαρή νευρολογική νόσος αφορά λιγότερο από 1% των περιπτώσεων, αλλά σχετίζεται με μεγάλη θνητότητα και μακροχρόνιες επιπλοκές.
ποντίκι υπολογιστή χρήστης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσωπικός Βοηθός: Πότε ξεκινά η υποβολή νέων αιτήσεων στην πλατφόρμα

Την επόμενη εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα για αιτήσεις στο πρόγραμμα «Προσωπικός Βοηθός», που στηρίζει άτομα με αναπηρία με αυξημένες αμοιβές για βοηθούς και επιτροπές, χρηματοδοτούμενο με 53 εκατ. ευρώ ετησίως.
Σημαία Λαϊκής Δημοκρατίας Κονγκό
ΔΙΕΘΝΗ

16.000 δόσεις εμβολίου Έμπολα έφτασαν στο αεροδρόμιο Κινσάσα

Στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό έφθασαν 16.250 δόσεις του εμβολίου Ervebo, ενώ έχουν επιβεβαιωθεί 5.290 κρούσματα Έμπολα και 2.516 θάνατοι. Το εμβόλιο εγκρίθηκε μόνο για το στέλεχος Ζαΐρ, όχι για το Μπουντιμπουγκιό.
Σημαία Λαϊκής Δημοκρατίας Κονγκό
ΔΙΕΘΝΗ

Επιδημία Έμπολα στο Κονγκό: 2.500 νεκροί, ραγδαία εξάπλωση σύμφωνα με ΟΗΕ

Η επιδημία Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό έχει προκαλέσει πάνω από 2.500 θανάτους και εξαπλώνεται ταχύτατα, καλύπτοντας μεγαλύτερη περιοχή από τη Γαλλία, με τη χρηματοδότηση της βοήθειας να κινδυνεύει να εξαντληθεί, προειδοποιεί ο ΟΗΕ.
Γιάννης Χατζηθεοδοσίου ομιλία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

70% των κρουσμάτων Δυτικού Νείλου στην Αττική και 10 θάνατοι

Ο πρόεδρος του ΕΕΑ, Γ. Χατζηθεοδοσίου, ζητά διαφάνεια για τις ενέργειες κατά της εξάπλωσης του ιού Δυτικού Νείλου, ειδικά στην Αττική, αναρωτώμενος αν οι αρχές έδρασαν έγκαιρα ή υποτίμησαν τον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.