ΓΔ: 1394.29 1.94% Τζίρος: 103.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Εγκρίθηκε η πολεοδομική άδεια για το συγκρότημα κατοικιών STD3

Το κτίριο STD3, το οποίο βρίσκεται στο Ψυχικό προγραμματίζεται να έχει ολοκληρωθεί ως την άνοιξη του 2026, ενώ δίνει έμφαση στη βέλτιστη χωρική αξιοποίηση και στη δημιουργία μιας ξεχωριστής ογκομετρικής παρουσίας στην πόλη.

Το κτίριο κατοικιών STD3 βρίσκεται σε ένα γαλήνιο κήπο του Ψυχικού, πλησίον της λεωφόρου Κηφισίας στην Αθήνα. 

Σχεδιασμένο ως ένας χαρακτηριστικός μονόλιθος, το κτίριο συστεγάζει τρία ξεχωριστά διαμερίσματα και ένα ιδιωτικό roof garden, τα οποία συνυπάρχουν αρμονικά μέσα σε ένα επίμηκες και στενό οικόπεδο. 

Το ακίνητο βρίσκεται επί της οδού Στεφάνου Δέλτα, σχεδιασμένο από τους buerger katsota architects με βάση την Αθήνα και τη Βιέννη, για την εταιρεία ανάπτυξης BB Investments. Σε έκταση 600 τ.μ. δημιουργούνται τρεις κατοικίες με απόλυτα μινιμαλιστικό και ανώτατης αισθητικής χαρακτήρα, προς πώληση. 

Στο οικόπεδο αυτό θα ανεγερθούν τρεις μονάδες κατοικίας: δύο μεζονέτες που καταλαμβάνουν το ισόγειο και τον πρώτο όροφο, και ένα διαμέρισμα ρετιρέ στον δεύτερο όροφο με άμεση πρόσβαση στο ιδιωτικό roof garden με πισίνα που προσφέρει μια αίσθηση υψηλής πολυτέλειας και απαράμιλλη θέα. 

Το μπροστινό duplex συνδέεται με το δρόμο μέσω της ειδικά διαμορφωμένης αυλής, ενώ το πίσω duplex εστιάζει προς το γαλήνιο κήπο με την ιδιωτική πισίνα. Η κατακόρυφη κυκλοφορία τοποθετείται στην καρδιά του κτιρίου, προσβάσιμη μέσω της διπλού ύψους εισόδου, που χρησιμεύει τόσο ως κατώφλι του σπιτιού όσο και ως επέκταση στον καταπράσινο περιβάλλοντα κήπο. 

Όλες οι κατοικίες προσφέρουν μια γενναιόδωρα σχεδιασμένη ανοικτή κάτοψη, και εξασφαλίζουν πανοραμική θέα από τα ανώτερα επίπεδα, και αδιάκοπη σύνδεση με το καταπράσινο φυσικό περιβάλλον. Χρησιμοποιώντας προσεκτικά επιλεγμένα υλικά και δημιουργώντας εσοχές στο εμφανές σκυρόδεμα των όψεων, οι αρχιτέκτονες μεγιστοποιούν το φυσικό φως και προκαλούν τη συνεχή αλληλεπίδραση γλυπτικών στοιχείων δημιουργώντας έτσι μια φιλόξενη ατμόσφαιρα. 

Ο φαινομενικά μονολιθικός και συμπαγής όγκος του συγκροτήματος, μεταμορφώνεται σε μια ξεχωριστή ακολουθία στερεομετρικών κενών που αποκαλύπτουν τη ζωντανή ζωή των κατοίκων. Το νεόδμητο συγκρότημα κατοικιών στοχεύει να επαναπροσδιορίσει τη σύγχρονη ζωή στην κηπούπολη του Ψυχικού. 

Ο αρχιτεκτονικός του σχεδιασμός, επιτυγχάνει μια αρμονική δυαδικότητα που παρουσιάζει ένα εσωστρεφές εξωτερικό και αποκαλύπτει ένα εξωστρεφές εσωτερικό. 

Δίνει έμφαση στη βέλτιστη χωρική αξιοποίηση και στη δημιουργία μιας ξεχωριστής ογκομετρικής παρουσίας στην πόλη. Το κτίριο STD3 προγραμματίζεται να έχει ολοκληρωθεί ως την άνοιξη του 2026.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΑΔΕ: Νέα ενημέρωση και εξυπηρέτηση πλημμυροπαθών στη Λάρισα

Η ΑΑΔΕ προχώρησε στην απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ 2024 για όλα ακίνητα που επλήγησαν από πλημμύρες και λοιπές καταστροφές από 1/7/2023, με βάση τις αιτήσεις απαλλαγής που υποβλήθηκαν στην πλατφόρμα Αρωγή.
Athina, Athens, Akinita, Real Estate
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποκατάσταση και αξιοποίηση της Βίλας Λουμίδη στον δήμο Αμαρουσίου

Το έργο είναι προϋπολογισμού 927.790,65 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και από ίδιους πόρους του δήμου. Η υλοποίησή του γίνεται στο πλαίσιο του προγραμματισμού της δημοτικής Αρχής για αστικές αναπλάσεις.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΥΠΑ: Έως τις 29/9 οι αιτήσεις για το στεγαστικό πρόγραμμα «Σπίτι μου»

Mέσω του προγράμματος «Σπίτι μου», νέοι ή νέα ζευγάρια, ηλικίας 25-39 ετών, που δεν έχουν ακίνητο κατάλληλο για κατοικία και πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια, μπορούν να αποκτήσουν πρώτη κατοικία.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στις 4.600 οι εγκρίσεις για στεγαστικά δάνεια νέων με το «Σπίτι μου»

Μέσω του προγράμματος «Σπίτι μου», νέοι ή νέα ζευγάρια, ηλικίας 25-39 ετών, μπορούν να αποκτήσουν κατοικία, με μηνιαία δόση σημαντικά χαμηλότερη από εκείνη που αντιστοιχεί στα στεγαστικά δάνεια της αγοράς.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άνοιξε το πρόγραμμα κάλυψης ενοικίου για ευάλωτους πολίτες του Δ. Αθηναίων

Μέχρι 27 Ιουλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα που δίνει προτεραιότητα σε πολύτεκνες ή τρίτεκνες οικογένειες, σε άτομα με αναπηρία, σε νοικοκυριά στα οποία υπάρχει δικαστική απόφαση έξωσης και σε μονογονεϊκές.