ΓΔ: 2592.26 -0.81% Τζίρος: 81.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:45:39
O κ. Απόστολος Θάνος, Πρόεδρος ΣΕΔΕΣΦΑ (αριστερά), ο κ. Nicola Battilana, CEO του ΔΕΣΦΑ (μέση) και η κα Στέλλα Τσιούνη, Γραμματέας ΣΕΔΕΣΦΑ (δεξιά).

Υπογραφή συλλογικής σύμβασης μεταξύ ΔΕΣΦΑ-ΣΕΔΕΣΦΑ

Έναν χρόνο μετά από την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ, η νέα ΕΣΣΕ και ο νέος ΕΚΕ προσδιορίστηκαν, μέσα από μια συλλογική διαπραγμάτευση προκειμένου να καθοριστούν οι νέοι όροι απασχόλησής στον ΔΕΣΦΑ.

Υπογράφηκε η νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΣΣΕ) και ο νέος Εσωτερικός Κανονισμός Εργασίας (ΕΚΕ), την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019, μεταξύ του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) και του Προεδρείου του Συλλόγου Εργαζομένων της εταιρείας (ΣΕΔΕΣΦΑ), σε ένα ιδιαίτερο φιλικό κλίμα.

Έναν χρόνο μετά από την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ και έχοντας αναλύσει εις βάθος τις απαιτήσεις ενός σύγχρονου και ευέλικτου οργανισμού, η νέα ΕΣΣΕ και ο νέος ΕΚΕ προσδιορίστηκαν, μέσα από μια συλλογική και απαιτητική διαπραγμάτευση προκειμένου να καθοριστούν οι νέοι όροι απασχόλησής στον ΔΕΣΦΑ. Η νέα ΕΣΣΕ και ο νέος ΕΚΕ έχουν ως στόχο να λειτουργήσουν ως κύριος μοχλός εσωτερικής ανάπτυξης με γνώμονα την υπευθυνότητα, την αξιοκρατία και παρέχοντας διασφάλιση της απασχόλησης και τη δυνατότητα εξέλιξης για όλους τους εργαζόμενους.

Με αφορμή την υπογραφή της νέας ΕΣΣΕ και του ΕΚΕ, ο κ. Nicola Battilana, Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής του ΔΕΣΦΑ, ανέφερε ότι: «Το να εργαζόμαστε στον ΔΕΣΦΑ είναι κάτι που μας κάνει να αισθανόμαστε υπερηφάνεια, δεδομένης της εξαιρετικής πορείας της εταιρείας και των παλαιότερων επιτευγμάτων. Παράλληλα αποτελεί και μια καθημερινή πρόκληση για συνεχή πρόοδο, αν λάβουμε υπόψη μας τη συνεχή ανάγκη να βρισκόμαστε πάντοτε ένα βήμα πιο μπροστά από τις εξελίξεις της ενεργειακής αγοράς και τη σημασία της αυξανόμενης ζήτησης του φυσικού αερίου στην Ελλάδα. Με τη νέα σύμβαση θέτουμε τις βάσεις μιας βιώσιμης ανάπτυξης της εταιρείας, όπου τα προσόντα, οι πρωτοβουλίες και οι ικανότητες των εργαζομένων

μαζί με τις οικονομικές επιδόσεις της εταιρείας θα καθοδηγήσουν την αύξηση της απασχόλησης και των μισθών σε ευθυγράμμιση με το ρυθμιστικό πλαίσιο που ο ΔΕΣΦΑ οφείλει να τηρεί».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βομβαρδισμός στη Συρία
ΔΙΕΘΝΗ

Νέα δολιοφθορά σε αγωγό φυσικού αερίου στη Συρία

Νέα δολιοφθορά σημειώθηκε σε αγωγό φυσικού αερίου στη βορειοανατολική Συρία, προκαλώντας πυρκαγιά. Είναι η τέταρτη επίθεση από τα τέλη Σεπτεμβρίου. Οι αρμόδιες αρχές έχουν αποκλείσει και ασφαλίσει την περιοχή.
Ρωσική οικονομία πετρέλαιο δολάριο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Άνοδος 10% στα έσοδα πετρελαίου και αερίου τον Οκτώβριο

Τα έσοδα της Ρωσίας από φόρους σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο αναμένεται να αυξηθούν τον Οκτώβριο κατά 10%, αγγίζοντας το 1 τρισ. ρούβλια, λόγω κυρίως των τριμηνιαίων καταβολών φόρου στην πετρελαϊκή παραγωγή, σύμφωνα με το Reuters.
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΕΣΠΑ κέρδισε το REGIOSTARS 2026 για το φυσικό αέριο Αλεξανδρούπολης

Πρώτο βραβείο στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό REGIOSTARS 2026 στην κατηγορία «Μια Διασυνδεδεμένη Ευρώπη» απέσπασε το έργο Ανεξάρτητο Σύστημα Φυσικού Αερίου Αλεξανδρούπολης, αναδεικνύοντας τη συμβολή του στη διασυνδεσιμότητα και την ανάπτυξη.
Βραβείο εταιρείας χέρια
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το ΑΣΦΑ Αλεξανδρούπολης τιμήθηκε στα REGIOSTARS 2026 στο Βέλγιο

Το Ανεξάρτητο Σύστημα Φυσικού Αερίου Αλεξανδρούπολης κέρδισε το βραβείο "A connected Europe" στα REGIOSTARS 2026, ξεχωρίζοντας για τη συμβολή του στην ενεργειακή διασύνδεση της ΝΑ Ευρώπης. Η βράβευση έγινε στις Βρυξέλλες.