Αντίστροφα αρχίζει να μετρά ο χρόνος για την έναρξη της δίκης της υπόθεσης Folli-Follie. Οι δικαστές του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας ακολουθώντας την πρόταση της εισαγγελέως εφετών Αθηνάς Θεοδωροπούλου απέρριψαν τις εφέσεις που είχαν καταθέσει τέσσερις κατηγορούμενοι και επί της ουσίας επικύρωσαν το πρωτόδικο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας, με βάση το οποίο παραπέμπονται σε δίκη 13 κατηγορούμενοι.
Η οικογένεια Κουτσολιούτσου μαζί με τα υπόλοιπα κατηγορούμενα διευθυντικά στελέχη του ομίλου κατά περίπτωση θα λογοδοτήσουν για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία από κοινού από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με συνολικό όφελος και αντίστοιχη ζημία άνω των 120.000 ευρώ, απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση τελεσθείσα κατά φυσικών και νομικών προσώπων, ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ, με προξενειθείσα ζημία άνω των 120.000 ευρώ, χειραγώγηση της αγοράς από κοινού, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση.
Ο προφυλακισμένος ιδρυτής της εταιρείας βαρύνεται επιπλέον με το κακούργημα της κατάχρησης προνομιακής πληροφορίας κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα. Η εκτιμώμενη ζημία που φέρεται να προκλήθηκε από τις πράξεις των κατηγορουμένων ανέρχεται στα 413.078.346,17 ευρώ, το ακριβές όμως ύψος της δεν μπορεί ακόμη να υπολογιστεί.
Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των κατηγορουμένων που παραπέμπονται σε δίκη είναι οι Δημήτρης Κουτσολιούτσος, η σύζυγός του, Καίτη Κουτσολιούτσου και ο γιος τους, Τζώρτζης Κουτσολιούτσος.
Αντίθετα, τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου αποφάσισαν να μην παραπεμφθούν σε δίκη και να απαλλαγούν από τις κατηγορίες που τους είχαν απαγγελθεί, 16 κατηγορούμενοι, ενώ για δύο αρχικώς εμπλεκόμενους η ποινική δίωξη έπαυσε λόγω θανάτου. Κατά τους δικαστές, οι κατηγορούμενοι συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση -ηθικοί αυτουργοί της οποίας φέρονται οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος- και από το 2006 κατήρτιζαν πλαστά έγραφα τραπεζών προκειμένου να παρουσιάζουν, ψευδώς, ότι η εταιρεία ευημερούσε οικονομικά.
Ακόμη, ψευδώς παρουσίαζαν τεράστιο κύκλο εργασιών στη Κίνα, με δήθεν συναλλαγές και με ανύπαρκτες εταιρείες. Ακολούθως, τις παραποιημένες οικονομικές καταστάσεις των δήθεν εταιρειών στη Κίνα, ο Δ. Κουτσολιούτσος μαζί με το γιο του, τις έστελναν στην Ελλάδα και ζητούσαν να ενοποιηθούν με τους ισολογισμούς των εταιρειών του άλλου υπο- ομίλου που δραστηριοποιούνταν στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τη Β. Αμερική.
Ωστόσο, με τον τρόπο αυτό κατάφεραν να εξαπατήσουν το επενδυτικό κοινό, τα χρηματιστήρια και να χειραγωγήσουν την αγορά.