ΓΔ: 2662.45 1.77% Τζίρος: 437.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
DEH_HQ

ΔΕΗ: Πρόταση εθελουσίας εξόδου για όσους είναι άνω των 55 ετών 

Το νέο πρόγραμμα απευθύνεται στο σύνολο του προσωπικού, εφόσον συμπληρώνουν μέχρι το τέλος του 2020 τα 55 έτη και ανεξάρτητα από το αν έχουν θεμελιώσει ή όχι δικαίωμα συνταξιοδότησης.

Την επέκταση του προγράμματος εθελουσίας εξόδου στο σύνολο των εργαζομένων στη ΔΕΗ που συμπληρώνουν εφέτος το 55ο έτος της ηλικίας τους αποφάσισε, απόψε, σύμφωνα με πληροφορίες το ΔΣ της επιχείρησης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το νέο πρόγραμμα απευθύνεται στο σύνολο του προσωπικού, εφόσον συμπληρώνουν μέχρι το τέλος του 2020 τα 55 έτη και ανεξάρτητα από το αν έχουν θεμελιώσει ή όχι δικαίωμα συνταξιοδότησης. Σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδιες πηγές στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλουν αίτηση περί τα 1.700 άτομα, εκτιμάται ωστόσο ότι θα ζητήσουν να ενταχθούν περί τους 500, όσοι δηλαδή έχουν θεμελιώσει δικαίωμα για πλήρη συνταξιοδότηση. Το συνολικό μπόνους είναι 35.000 ευρώ ανά εργαζόμενο, κόστος που καλύπτεται από την επιχείρηση και θα ανακτηθεί σε μικρό χρονικό διάστημα από τη μείωση του κόστους μισθοδοσίας.

Η εθελούσια στη ΔΕΗ ξεκίνησε τον Μάιο αποκλειστικά για τους εργαζόμενους στα ορυχεία και τους λιγνιτικούς σταθμούς με το ίδιο «μπόνους», ύψους 35.000 ευρώ. Στο πρόγραμμα αυτό εντάχθηκαν περί τους 700 εργαζόμενους, γεγονός που συνεπάγεται εξοικονόμηση ύψους 50 εκατ. ευρώ ετησίως για την επιχείρηση, από μισθούς και ασφαλιστικές εισφορές. Αξίζει να σημειωθεί ότι αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου υπέβαλε η συντριπτική πλειονότητα (95 %) των εργαζομένων στη λιγνιτική δραστηριότητα της ΔΕΗ που είχαν θεμελιώσει δικαίωμα για πλήρη σύνταξη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κωτσόβολος-Flanco
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οι 2+1 λόγοι που η Κωτσόβολος προχώρησε στην εξαγορά της ρουμανικής Flanco

Το χαμηλό τίμημα των 35 εκατ. για μια αλυσίδα με 150 καταστήματα, η είσοδος σε μια νέα αγορά και οι συνέργειες που δημιουργούνται για τη ΔΕΗ από λιανική ρεύματος και πωλήσεις ηλεκτρικών συσκευών και ενεργειακού εξοπλισμού.
Γεώργιος Στάσσης-ΔΕΗ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μέσα στην εβδομάδα η περιβαλλοντική μελέτη για το μεγάλο data center της ΔΕΗ

Στην τελική ευθεία η περιβαλλοντική αδειοδότηση της μεγάλης επένδυσης στη Δυτική Μακεδονία. Το χρονοδιάγραμμα, οι υποδομές, οι ενεργειακές απαιτήσεις και οι θέσεις εργασίας. Πώς θα αξιοποιηθεί η απορριπτόμενη θερμότητα.
Κέντρο δεδομένων servers
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Data centers: Ρεύμα από ΑΠΕ, υψηλές εγγυητικές, όροι σύνδεσης στο σ/ν του ΥΠΕΝ

Εγγυητικές επιστολές, αυστηρότερες προϋποθέσεις για την εξασφάλιση ηλεκτρικού χώρου, πλήρης κάλυψη του κόστους σύνδεσης και υποχρεωτική προμήθεια τουλάχιστον του 60% της ετήσιας κατανάλωσης από ΑΠΕ.