ΓΔ: 2726.49 1.07% Τζίρος: 327.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
ΔΕΘ Θεσσαλονίκης πύργος ΟΤΕ
Φώτο: Shutterstock

Με ρεκόρ συνεδρίων και εκθέσεων απαντά η ΔΕΘ-HELEXPO στις ανακρίβειες

Στοιχεία-απάντηση για την πορεία του εκθεσιακού οργανισμού παρουσίασε η ΔΕΘ-HELEXPO, καταρρίπτοντας ανακριβείς αναφορές περί απαξίωσης.

Με ακριβή και τεκμηριωμένα στοιχεία απαντά η ΔΕΘ-HELEXPO στις προσπάθειες υποβάθμισης του ρόλου της Θεσσαλονίκης στον συνεδριακό και εκθεσιακό τομέα. Το 2024 αποτέλεσε έτος-ορόσημο: καταγράφηκαν 727 συνέδρια και ημερίδες, με συμμετοχή 170.000 ατόμων και σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Η πόλη κατέλαβε σταθερά θέση ανάμεσα στις 30 κορυφαίες ευρωπαϊκές και 50 πρώτες παγκοσμίως, με 47 συνέδρια να πληρούν τα κριτήρια της ICCA. Η μέση δαπάνη ανά σύνεδρο ξεπέρασε τα 2.500 ευρώ, ενισχύοντας την τοπική οικονομία.

Ανάλογα θετικά ήταν και τα εκθεσιακά αποτελέσματα. Οι επισκέπτες αυξήθηκαν κατά 33% σε σχέση με το 2023, φτάνοντας τους 648.646. Οι συνεδριακές εκδηλώσεις στο ΔΕΚΘ αυξήθηκαν κατά 13,5%. Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας σημείωσε άνοδο 21,5% ενώ τα EBITDA ήταν τα υψηλότερα από τη Μεταπολίτευση.

Η ΔΕΘ-HELEXPO συνεχίζει να λειτουργεί με όραμα, απαλλαγμένη από τα χρέη του παρελθόντος και βασισμένη σε στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης που αποδίδει καρπούς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΘ Θεσσαλονίκης πύργος ΟΤΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεδρίασε για τρίτη φορά η επιτροπή εξωστρέφειας στη ΔΕΘ

Στη Θεσσαλονίκη, στη 90ή ΔΕΘ, έγινε η 3η Συνάντηση της Επιτροπής Εξωστρέφειας. Ο Υφ. Εξωτερικών Χάρης Θεοχάρης τόνισε ότι στόχος είναι περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό, επενδύσεις και ποιοτικές θέσεις εργασίας.
Εγκαταστάσεις ΔΕΘ Θεσσαλονίκης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΕΘ: Αιτήματα για στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη Θεσσαλονίκη

Ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Μάριος Παπαδόπουλος, ζητά στοχευμένες παρεμβάσεις για στήριξη των ΜμΕ, τονίζοντας τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και την ανάγκη ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου για την ανάπτυξή τους.
Σταύρος Καφούνης πορτρέτο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στ. Καφούνης: Ολοκληρωμένη στήριξη ΜμΕ με συνεκτική πολιτική στη ΔΕΘ

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Σταύρος Καφούνης, στη ΔΕΘ, τόνισε την ανάγκη συνεκτικής πολιτικής για ΜμΕ, μείωσης κόστους και γραφειοκρατίας και βελτίωσης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Συζητήθηκαν φορολογία, εργασία, τουρισμός και υποδομές.
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Μαρινάκης στη ΔΕΘ: Μείωση φόρων με αύξηση εσόδων ο στόχος

Ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε ότι η συμμαχία Πολιτείας και επιχειρήσεων, η μείωση φόρων και η αύξηση επενδύσεων και εξαγωγών είναι κλειδί για ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας, υπογραμμίζοντας τη σημασία συνέπειας και ψηφιακού μετασχηματισμού.
Εγκαταστάσεις ΔΕΘ Θεσσαλονίκης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεσσαλονίκη: Έναρξη της 90ης ΔΕΘ με τιμώμενη χώρα την Ιαπωνία

Η 90ή ΔΕΘ ξεκινά σήμερα, με τιμώμενη χώρα την Ιαπωνία και περισσότερους από 1.000 εκθέτες από 25 χώρες. Η επετειακή διοργάνωση περιλαμβάνει πλούσιο πρόγραμμα και αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από την πρώτη ΔΕΘ του 1926.
Θανάσης Κοντογεώργης πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θ. Κοντογεώργης: Κλειδί η ισόρροπη ανάπτυξη περιφέρειας ως το 2030

Ο Θ. Κοντογεώργης τόνισε στη Θεσσαλονίκη ότι η Ελλάδα ανέκτησε σταθερότητα και επενδυτικό ενδιαφέρον, θέτοντας ως στόχο να γίνει έως το 2030 από τις καλύτερες ευρωπαϊκές χώρες, με νέα οικονομική και κοινωνική ισορροπία.