ΓΔ: 2683.79 1.66% Τζίρος: 83.41 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:44:36
Το Κρεμλίνο της Μόσχας

Η Μόσχα θεωρεί ότι τα αποθέματα των Ουκρανών σχεδόν εξαντλήθηκαν

«Οι στρατιωτικοί πόροι της Ουκρανίας έχουν σχεδόν εξαντληθεί», τόνισε ο Σεργκέι Σοϊγκού σε μια διάσκεψη ασφαλείας στη ρωσική πρωτεύουσα, αναφέροντας ότι το Κίεβο δεν κατάφερε να «πετύχει αποτέλεσμα» παρά την «πλήρη στήριξη» της Δύσης.

«Οι πόροι του ουκρανικού στρατού έχουν σχεδόν εξαντληθεί» δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, καθώς το Κίεβο διεξάγει μια επίπονη αντεπίθεση για να ανακαταλάβει ουκρανικά εδάφη που κατέχουν ρωσικές δυνάμεις. «Οι στρατιωτικοί πόροι της Ουκρανίας έχουν σχεδόν εξαντληθεί», τόνισε ο Σεργκέι Σοϊγκού σε μια διάσκεψη ασφαλείας στη Μόσχα, αναφέροντας ότι το Κίεβο δεν κατάφερε να «πετύχει αποτέλεσμα» παρά την «πλήρη στήριξη» της Δύσης.

Ο Ρώσος υπουργός τόνισε ότι «η στρατιωτική εκστρατεία στην Ουκρανία» - όπως αποκαλεί η Μόσχα την εισβολή της στην Ουκρανία - που βαίνει πλέον στον 18ο μήνα, αποδείχθηκε μια «σοβαρή δοκιμασία» για τον ρωσικό στρατό, ωστόσο σημείωσε ότι η Ρωσία κατάφερε να αυξήσει «σημαντικά» την παραγωγή τεθωρακισμένων οχημάτων της. Συμπλήρωσε ότι τα δυτικά όπλα που παραδόθηκαν στο Κίεβο δεν έχουν «κάτι μοναδικό» και ότι αυτά δεν είναι άτρωτα απέναντι στα ρωσικά όπλα στο πεδίο της μάχης.

«Είμαστε έτοιμοι να μοιραστούμε τις εκτιμήσεις μας για τα αδύναμα σημεία του δυτικού εξοπλισμού», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός ενώπιον διεθνών στρατιωτικών αξιωματούχων, που παρευρέθηκαν στη διάσκεψη. Ευχαρίστησε τους Ρώσους στρατιώτες που, όπως είπε, πολεμούν στο πεδίο της μάχης ενάντια στον «νεοναζισμό», ακολουθώντας τη ρητορική του Κρεμλίνου που ισχυρίζεται ότι η εισβολή στην Ουκρανία στοχεύει στην ανατροπή ενός νεοναζιστικού καθεστώτος. Στην 11η Διεθνή Διάσκεψη Ασφάλειας της Μόσχας, που διοργανώνεται από τον ρωσικό στρατό και πραγματοποιείται κοντά στην πρωτεύουσα, επίσημοι καλεσμένοι είναι πάνω από 800 επισκέπτες από 76 χώρες, αλλά όχι της Δύσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο νεκροί σε μεγάλη ουκρανική επίθεση με drones στη Μόσχα

Δύο νεκροί και εννέα τραυματίες είναι ο απολογισμός ουκρανικών επιθέσεων με drones στη Μόσχα, όπου προκλήθηκαν ζημιές σε σπίτια, ενώ πυρκαγιά ξέσπασε σε αποθήκη καταστήματος στη Λιτβινόβο λόγω πτώσης drone.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο πλοία χτυπήθηκαν από drones στη Μαύρη Θάλασσα κοντά στη Βουλγαρία

Δύο πλοία δέχθηκαν επίθεση από drones στη βουλγαρική ΑΟΖ της Μαύρης Θάλασσας, χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες. Η Ρωσία χτύπησε ουκρανικούς στόχους σε λιμάνια, μεταξύ αυτών και φορτηγό πλοίο ανεφοδιασμού στο Τσορνομόρσκ.
Καθεδρικός ναός Αγίου Βασιλείου
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανική επίθεση με 650 drones κατά της Μόσχας, δηλώνει ο Σαμπιάνιν

Από τις 20:30 χθες ως τις 05:00 σήμερα, οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν πάνω από 650 drones προς τη Μόσχα, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης, με 105 να καταστρέφονται από τη ρωσική αεράμυνα κοντά στην πρωτεύουσα.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Οι ουκρανικές επιθέσεις στη Ρωσία ανεβάζουν τη βενζίνη στις ΗΠΑ

Ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι η αύξηση στη βενζίνη δεν οφείλεται στις ενέργειές του κατά του Ιράν, αλλά στα ουκρανικά χτυπήματα σε ρωσικά διυλιστήρια και σε πολιτικές Δημοκρατικών πολιτειών, προκαλώντας αντιδράσεις ενόψει των εκλογών.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικό drone χτύπησε τουρκικό πλοίο στην Ουκρανία: Ένας νεκρός

Τουλάχιστον ένας νεκρός και ένας τραυματίας από ρωσική επίθεση drone σε τουρκικό εμπορικό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα, δήλωσε ο Ζελένσκι. Δεκαένας ναυτικοί διασώθηκαν, ενώ αγνοείται ακόμη ένα άτομο. Το πλοίο μετέφερε καλαμπόκι.
Το Κρεμλίνο της Μόσχας
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Το Κίεβο θα πληρώσει για τα πλήγματα σε ρωσικά διυλιστήρια

Το Κρεμλίνο δεν σχολίασε δημοσίευμα των NYT που αναφέρει επέκταση των αμερικανορωσικών συνομιλιών για το Ουκρανικό με πιθανή πετρελαϊκή συμφωνία δισεκατομμυρίων. Ο Πεσκόφ επιβεβαίωσε πως η ενέργεια είναι θέμα διαπραγμάτευσης.