ΓΔ: 2233.83 0.62% Τζίρος: 142.19 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:06:01
Κατεστραμμένα κτίρια Ουκρανία
Καταστροφή δομών στην Ουκρανία μετά τον πόλεμο. Οι υποδομές έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

Ουκρανία: Οκτώ νεκροί από ρωσικό βομβαρδισμό εστιατορίου στην Κραματόρσκ

Ένας δεύτερος πύραυλος έπληξε χωριό στις παρυφές του Κραματόρσκ, προκαλώντας τον τραυματισμό πέντε ανθρώπων, αλλά τα περισσότερα θύματα ήταν στο εστιατόριο, όπου τουλάχιστον τρία παιδιά περιλαμβάνονται στους νεκρούς.

Ρωσικός πύραυλος έπληξε χθες, Τρίτη, εστιατόριο στην ανατολική ουκρανική πόλη Κραματόρσκ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι και να τραυματισθούν 56, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες άμεσης δράσης, ενώ σωστικά συνεργεία ερευνούν τα συντρίμμια για θύματα.

Ένας δεύτερος πύραυλος έπληξε χωριό στις παρυφές του Κραματόρσκ, προκαλώντας τον τραυματισμό πέντε ανθρώπων, αλλά τα περισσότερα θύματα ήταν στο εστιατόριο, όπου τουλάχιστον τρία παιδιά περιλαμβάνονται στους νεκρούς.

«Διασώστες εργάζονται μέσα στα συντρίμμια του κατεστραμμένου κτιρίου και αναζητούν ανθρώπους που είναι πιθανόν ακόμη κάτω απ' αυτά», ανέφεραν αξιωματούχοι των υπηρεσιών άμεσης δράσης μέσω της εφαρμογής μηνυμάτων Telegram.

Ρωσικός πύραυλος έπληξε επίσης συγκρότημα κτιρίων στο Κρεμεντσούκ, περίπου 375 χιλιόμετρα πιο δυτικά στην κεντρική Ουκρανία, ακριβώς ένα χρόνο μετά την επίθεση εκεί σε εμπορικό κέντρο που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 20 ανθρώπων. Δεν αναφέρθηκαν θύματα από την τελευταία επίθεση.

Στο Κραματόρσκ, μια πόλη που συχνά γίνεται στόχος ρωσικών επιθέσεων, διασώστες εργάζονταν στο κατεστραμμένο εστιατόριο ενώ κάτοικοι παρατηρούσαν.

Το κτίριο έχει καταστραφεί. Αστυνομικοί και στρατιώτες βγήκαν έχοντας πάνω σε φορείο έναν άνδρα με στρατιωτικό παντελόνι και μπότες. Μεταφέρθηκε σε ασθενοφόρο, αν και δεν ήταν σαφές αν ήταν ακόμη ζωντανός.

«Έτρεξα εδώ μετά την έκρηξη επειδή νοικιάζω εδώ ένα καφενείο.... Όλα έχουν ανατιναχτεί», είπε στο Ρόιτερς η 64χρονη Βαλεντίνα.

«Δεν έχουν μείνει τζάμια, παράθυρα ή πόρτες. Το μόνο που βλέπω είναι καταστροφή, φόβος και φρίκη. Αυτός είναι ο 21ος αιώνας».

Ο περιφερειακός κυβερνήτης του Ντονέτσκ Πάβλο Κιριλένκο δήλωσε μιλώντας στην ουκρανική τηλεόραση πως άνθρωποι φαίνονται κάτω από τα συντρίμμια. Σε βίντεο στην πλατφόρμα Telegram εικονίζεται ένας άνδρας να δέχεται τις πρώτες βοήθειες στο πεζοδρόμιο ενώ το κεφάλι του αιμορραγεί.

Στο νυκτερινό βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως οι επιθέσεις δείχνουν ότι στη Ρωσία «αξίζει μόνο ένα πράγμα ως συνέπεια αυτού που έκανε - ήττα και δικαστήριο».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βλαντίμιρ Πούτιν και Κιμ Γιονγκ Ουν
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν στηρίζει ξανά τον «ιερό πόλεμο» της Ρωσίας στην Ουκρανία

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν διαβεβαίωσε πως η Βόρεια Κορέα στηρίζει τη Ρωσία στην εισβολή της στην Ουκρανία, δηλώνοντας έτοιμος να βοηθήσει τη Μόσχα να νικήσει, σύμφωνα με το KCNA, παρουσία του Ρώσου ΥΠΕΘΑ Μπελοούσοφ.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Δέκα τραυματίες στην Οδησσό από επίθεση ρωσικών drones

Ρωσική επίθεση με drone στην Οδησσό προκάλεσε 10 τραυματισμούς, ανάμεσά τους δύο παιδιά, και ζημιές σε κατοικίες. Η μεγαλύτερη καταστροφή σημειώθηκε στη συνοικία Πριμόρσκι, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.
Ντόναλντ Τραμπ Βολοντίμιρ Ζελένσκι
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ: Έχω «καλές συζητήσεις» με Πούτιν και Ζελένσκι

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως έχει «καλές συζητήσεις» με Πούτιν και Ζελένσκι, στοχεύοντας στη λύση του πολέμου στην Ουκρανία. Τόνισε ότι εργάζεται για την υπόθεση, αλλά δεν αποκάλυψε πότε μίλησε τελευταία φορά με τον Πούτιν.
Άνωθεν θέα ντρόουν πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση ουκρανικών drones σε ρωσικό εργοστάσιο λιπασμάτων στη Βόλογκντα

Επίθεση με ουκρανικά drone προκάλεσε ζημιές σε εργοστάσιο λιπασμάτων στη Βόλογκντα, Ρωσία. Ζημιώθηκε αγωγός θειικού οξέος, η διαρροή περιορίστηκε και δεν υπήρξε απελευθέρωση χημικών. Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο νεκροί από ρωσική επίθεση με drone στη ΒΑ Ουκρανία

Δύο πολίτες, 48 και 72 ετών, σκοτώθηκαν από ρωσικά drones σε παραμεθόρια περιοχή της βορειοανατολικής Ουκρανίας, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές. Χθες, τουλάχιστον 8 νεκροί από ρωσικές επιδρομές στη Ντνίπρο.