ΓΔ: 2475.98 0.17% Τζίρος: 457.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Κατεστραμμένα κτίρια Ουκρανία

Ουκρανία: Οκτώ νεκροί από ρωσικό βομβαρδισμό εστιατορίου στην Κραματόρσκ

Ένας δεύτερος πύραυλος έπληξε χωριό στις παρυφές του Κραματόρσκ, προκαλώντας τον τραυματισμό πέντε ανθρώπων, αλλά τα περισσότερα θύματα ήταν στο εστιατόριο, όπου τουλάχιστον τρία παιδιά περιλαμβάνονται στους νεκρούς.

Ρωσικός πύραυλος έπληξε χθες, Τρίτη, εστιατόριο στην ανατολική ουκρανική πόλη Κραματόρσκ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι και να τραυματισθούν 56, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες άμεσης δράσης, ενώ σωστικά συνεργεία ερευνούν τα συντρίμμια για θύματα.

Ένας δεύτερος πύραυλος έπληξε χωριό στις παρυφές του Κραματόρσκ, προκαλώντας τον τραυματισμό πέντε ανθρώπων, αλλά τα περισσότερα θύματα ήταν στο εστιατόριο, όπου τουλάχιστον τρία παιδιά περιλαμβάνονται στους νεκρούς.

«Διασώστες εργάζονται μέσα στα συντρίμμια του κατεστραμμένου κτιρίου και αναζητούν ανθρώπους που είναι πιθανόν ακόμη κάτω απ' αυτά», ανέφεραν αξιωματούχοι των υπηρεσιών άμεσης δράσης μέσω της εφαρμογής μηνυμάτων Telegram.

Ρωσικός πύραυλος έπληξε επίσης συγκρότημα κτιρίων στο Κρεμεντσούκ, περίπου 375 χιλιόμετρα πιο δυτικά στην κεντρική Ουκρανία, ακριβώς ένα χρόνο μετά την επίθεση εκεί σε εμπορικό κέντρο που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 20 ανθρώπων. Δεν αναφέρθηκαν θύματα από την τελευταία επίθεση.

Στο Κραματόρσκ, μια πόλη που συχνά γίνεται στόχος ρωσικών επιθέσεων, διασώστες εργάζονταν στο κατεστραμμένο εστιατόριο ενώ κάτοικοι παρατηρούσαν.

Το κτίριο έχει καταστραφεί. Αστυνομικοί και στρατιώτες βγήκαν έχοντας πάνω σε φορείο έναν άνδρα με στρατιωτικό παντελόνι και μπότες. Μεταφέρθηκε σε ασθενοφόρο, αν και δεν ήταν σαφές αν ήταν ακόμη ζωντανός.

«Έτρεξα εδώ μετά την έκρηξη επειδή νοικιάζω εδώ ένα καφενείο.... Όλα έχουν ανατιναχτεί», είπε στο Ρόιτερς η 64χρονη Βαλεντίνα.

«Δεν έχουν μείνει τζάμια, παράθυρα ή πόρτες. Το μόνο που βλέπω είναι καταστροφή, φόβος και φρίκη. Αυτός είναι ο 21ος αιώνας».

Ο περιφερειακός κυβερνήτης του Ντονέτσκ Πάβλο Κιριλένκο δήλωσε μιλώντας στην ουκρανική τηλεόραση πως άνθρωποι φαίνονται κάτω από τα συντρίμμια. Σε βίντεο στην πλατφόρμα Telegram εικονίζεται ένας άνδρας να δέχεται τις πρώτες βοήθειες στο πεζοδρόμιο ενώ το κεφάλι του αιμορραγεί.

Στο νυκτερινό βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως οι επιθέσεις δείχνουν ότι στη Ρωσία «αξίζει μόνο ένα πράγμα ως συνέπεια αυτού που έκανε - ήττα και δικαστήριο».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Πέντε νεκροί σε Κριμαία και Κρασνοντάρ από ουκρανικά drones, λέει η Ρωσία

Τέσσερις νεκροί και 28 τραυματίες είναι ο απολογισμός ουκρανικής επίθεσης με drones στην Κριμαία, ενώ άλλος ένας άνθρωπος σκοτώθηκε σε επίθεση σε πλοίο στην Κρασνοντάρ. Η υπηρεσία οχηματαγωγών στο Στενό του Κερτς ανεστάλη προσωρινά.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Φόβος για μεγάλα ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία

Ο Ζελένσκι προειδοποιεί για επικείμενη μαζική ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, καλώντας τους πολίτες να προσέχουν τους αεροπορικούς συναγερμούς. Τέσσερις νεκροί και έξι τραυματίες στη Ζαπορίζια από ρωσικές βόμβες.
Αντόνιο Κόστα πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Κόστα: Η ΕΕ πρέπει να εκφράζει μόνη της τις θέσεις της στη Μόσχα

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα, τόνισε πως η ΕΕ δεν είναι μεσολαβητής στον πόλεμο της Ουκρανίας, αλλά στηρίζει τη χώρα, διατηρώντας ανοιχτή διπλωματική επικοινωνία με τη Μόσχα χωρίς αξιόπιστα σημάδια διαλόγου.
Κατεστραμμένα κτίρια Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο ουκρανικός στρατός χτύπησε σιδηροδρομικές γέφυρες στην Κριμαία

Ο ουκρανικός στρατός έπληξε γέφυρες στην κατεχόμενη Κριμαία, οι οποίες χρησιμοποιούνταν από ρωσικές δυνάμεις για μεταφορά οπλισμού, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου στο Telegram. Κλιμακώνονται οι ουκρανικές επιθέσεις.
Κατεστραμμένο εργοστάσιο έκρηξη
ΔΙΕΘΝΗ

Ζημιές σε εγκαταστάσεις DTEK στη Ντνιπροπετρόφσκ από ρωσικές επιθέσεις

Ρωσικές επιθέσεις με drones και πυροβολικό προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε ενεργειακές εγκαταστάσεις της DTEK στη Ντνιπροπετρόφσκ, με πυρκαγιές σε κάποιες από αυτές, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία μέσω Telegram την Παρασκευή.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Νεκρό 8χρονο κορίτσι από ουκρανική επίθεση με drone στη Μόσχα

Ένα 8χρονο κορίτσι έχασε τη ζωή του σε πυρκαγιά που προκλήθηκε από ουκρανική επίθεση με drone στη Μόσχα, δήλωσε ο κυβερνήτης Αντρέι Βορομπιόφ, προσθέτοντας πως 16 άτομα τραυματίστηκαν και 18 πολυκατοικίες υπέστησαν ζημιές.