ΓΔ: 2309.1 1.50% Τζίρος: 365.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
mplinken-blinken
Φώτο: Shutterstock

Μπλίνκεν: Η εξέγερση της Wagner έδειξε ρωγμές στο καθεστώς του Πούτιν

«Ο Πούτιν έπρεπε να υπερασπιστεί τη Μόσχα, την πρωτεύουσα της Ρωσίας, ενάντια σε έναν μισθοφόρο της δικής του κατασκευής», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας σε αμερικανικά μέσα.

H βραχύβια εξέγερση των μισθοφόρων της Wagner αποκαλύπτει τις «πραγματικές ρωγμές» στην εξουσία του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AFP.

«Πριν από 16 μήνες, ο Πούτιν ήταν στο κατώφλι του Κιέβου στην Ουκρανία προσπαθώντας να πάρει την πόλη σε λίγες μέρες, να σβήσει τη χώρα από τον χάρτη. Τώρα, έπρεπε να υπερασπιστεί τη Μόσχα, την πρωτεύουσα της Ρωσίας, ενάντια σε έναν μισθοφόρο της δικής του κατασκευής», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας σε αμερικανικά μέσα και πρόσθεσε:

«Λοιπόν, νομίζω ότι αυτό είναι ξεκάθαρο - βλέπουμε να εμφανίζονται ρωγμές». Ενώ, δήλωσε ότι η εξέγερση της Wagner ήταν «μια άμεση πρόκληση για την εξουσία του Πούτιν» και πρόσθεσε ότι η προσπάθεια σταθεροποίηση της κατάστασης, θα μπορούσε να διαρκέσει εβδομάδες ή μήνες. Όπως είπε, η απόφαση του Πούτιν να εισβάλει στην Ουκρανία έχει δημιουργήσει χάος στη χώρα του και υπογράμμισε ότι είναι πολύ νωρίς για να πούμε τι πρόκειται να συμβεί στη συνέχεια, περιγράφοντάς το ως «κινούμενη εικόνα όπου δεν έχουμε δει ακόμα την τελευταία πράξη». 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Ο πόλεμος στο Ιράν αποσπά τις ΗΠΑ από την Ουκρανία

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξέφρασε ανησυχία πως η εστίαση των ΗΠΑ στο Ιράν αποδυναμώνει την υποστήριξη και την παράδοση όπλων στην Ουκρανία, ιδιαίτερα σε συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, μιλώντας στη γερμανική τηλεόραση.
Βίκτορ Όρμπαν ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Βανς στηλιτεύει τα σχόλια Ζελένσκι για τον Ορμπαν ως σκανδαλώδη

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς επέκρινε δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου για τον Βίκτορ Όρμπαν, κατηγορώντας το Κίεβο ότι χρησιμοποιεί τις ενεργειακές ροές για να επηρεάσει τις εκλογές της Ουγγαρίας υπέρ ή κατά του πρωθυπουργού.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Κίεβο έτοιμο για εκεχειρία με Ρωσία, χαιρετίζει ΗΠΑ-Ιράν

Ο Ζελένσκι χαιρέτισε την κατάπαυση του πυρός ΗΠΑ-Ιράν, τονίζοντας ότι η Ουκρανία θα πράξει το ίδιο αν η Ρωσία σταματήσει τα πλήγματα. Υποστήριξε πως η εκεχειρία δίνει χώρο για διπλωματικές λύσεις και στη Μέση Ανατολή.
Τζέιμι Ντίμον πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

«Καμπανάκι» από Τ. Ντάιμον για πληθωρισμό και υψηλότερα επιτόκια

Ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan, Τζέιμι Ντάιμον προειδοποιεί ότι ο πόλεμος στο Ιράν μπορεί να τροφοδοτήσει νέο πληθωρισμό, να κρατήσει τα επιτόκια ψηλά και να εντείνει την αβεβαιότητα στην οικονομία.