ΓΔ: 2475.98 0.17% Τζίρος: 457.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Βολοντίμιρ Ζελένσκι πορτρέτο

Ζελένσκι για ανταρσία Wagner: Η αδυναμία της Ρωσίας είναι προφανής

Υψηλόβαθμος σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας περιέγραψε νωρίτερα τις ενέργειες του επικεφαλής της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν ως «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» και σημείωσε ότι «τώρα ξεκινάνε όλα στη Ρωσία».

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα νωρίς το μεσημέρι ότι «η αδυναμία της Ρωσίας είναι προφανής» και ότι όσο περισσότερο η Μόσχα διατηρεί τα στρατεύματά της και τους μισθοφόρους της στην Ουκρανία, τόσο περισσότερο χάος θα προκαλείται στη Ρωσία. «Η αδυναμία της Ρωσίας είναι προφανής. Απόλυτη αδυναμία», έγραψε ο Ζελένσκι, σχολιάζοντας τα όσα εξελίσσονται στο εσωτερικό της χώρας που διεξάγει πόλεμο στην Ουκρανία.

«Και όσο περισσότερο η Ρωσία διατηρεί τα στρατεύματά της και τους μισθοφόρους της στη γη μας, τόσο περισσότερο χάος, πόνο και προβλήματα θα έχει για την χώρα της αργότερα».

Υψηλόβαθμος σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι περιέγραψε νωρίτερα τις ενέργειες του επικεφαλής της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν ως «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» και σημείωσε ότι «τώρα ξεκινάνε όλα στη Ρωσία».

«Η διάσπαση ανάμεσα στις ελίτ είναι πολύ προφανής. Το να συμφωνούν και να προσποιούνται ότι όλα είναι ρυθμισμένα δεν θα λειτουργήσει», σημειώνει σε μήνυμά του στο Twitter ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ«Κάποιος πρέπει οπωσδήποτε να χάσει: είτε ο Πριγκόζιν είτε η ομάδα ''αντι-Πριγκόζιν''», πρόσθεσε. «Τώρα ξεκινάνε όλα στη Ρωσία», κατέληγε το μήνυμα.

Ο Ουκρανός υπουργός των Εξωτερικών παρότρυνε σήμερα τη διεθνή κοινότητα «να εγκαταλείψει την εσφαλμένη ουδετερότητα» απέναντι στη Ρωσία και να παρέχουν στο Κίεβο όλα τα όπλα που είναι απαραίτητα για την εκδίωξη των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων από την ουκρανική επικράτεια.

Ο Ντμίτρο Κουλέμπα έκανε δηλώσεις σχετικά με την ανταρσία του Γεβγκένι Πριγκόζιν, υπεύθυνου της μισθοφορικής εταιρίας Βάγνερ κατά των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων. «Αυτοί που δήλωναν ότι η Ρωσία ήταν πολύ δυνατή για χάσει: κοιτάξτε τώρα», ανέφερε σε μία ανάρτησή του ο Κουλέμπα«Είναι καιρός να εγκαταλείψετε τη λανθασμένη στάση ουδετερότητας και τον φόβο της κλιμάκωσης. Δώστε στην Ουκρανία όλα τα όπλα που χρειάζεται, ξεχάστε τη φιλία ή τις δουλειές σε σχέση με τη Ρωσία». «Είναι καιρός να τελειώνουμε με το κακό, το οποίο απεχθάνονται όλοι, αλλά και το φόβο να στραφούν εναντίον του».

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Πέντε νεκροί σε Κριμαία και Κρασνοντάρ από ουκρανικά drones, λέει η Ρωσία

Τέσσερις νεκροί και 28 τραυματίες είναι ο απολογισμός ουκρανικής επίθεσης με drones στην Κριμαία, ενώ άλλος ένας άνθρωπος σκοτώθηκε σε επίθεση σε πλοίο στην Κρασνοντάρ. Η υπηρεσία οχηματαγωγών στο Στενό του Κερτς ανεστάλη προσωρινά.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Φόβος για μεγάλα ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία

Ο Ζελένσκι προειδοποιεί για επικείμενη μαζική ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, καλώντας τους πολίτες να προσέχουν τους αεροπορικούς συναγερμούς. Τέσσερις νεκροί και έξι τραυματίες στη Ζαπορίζια από ρωσικές βόμβες.
Αντόνιο Κόστα πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Κόστα: Η ΕΕ πρέπει να εκφράζει μόνη της τις θέσεις της στη Μόσχα

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα, τόνισε πως η ΕΕ δεν είναι μεσολαβητής στον πόλεμο της Ουκρανίας, αλλά στηρίζει τη χώρα, διατηρώντας ανοιχτή διπλωματική επικοινωνία με τη Μόσχα χωρίς αξιόπιστα σημάδια διαλόγου.
Κατεστραμμένα κτίρια Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο ουκρανικός στρατός χτύπησε σιδηροδρομικές γέφυρες στην Κριμαία

Ο ουκρανικός στρατός έπληξε γέφυρες στην κατεχόμενη Κριμαία, οι οποίες χρησιμοποιούνταν από ρωσικές δυνάμεις για μεταφορά οπλισμού, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου στο Telegram. Κλιμακώνονται οι ουκρανικές επιθέσεις.
Κατεστραμμένο εργοστάσιο έκρηξη
ΔΙΕΘΝΗ

Ζημιές σε εγκαταστάσεις DTEK στη Ντνιπροπετρόφσκ από ρωσικές επιθέσεις

Ρωσικές επιθέσεις με drones και πυροβολικό προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε ενεργειακές εγκαταστάσεις της DTEK στη Ντνιπροπετρόφσκ, με πυρκαγιές σε κάποιες από αυτές, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία μέσω Telegram την Παρασκευή.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Νεκρό 8χρονο κορίτσι από ουκρανική επίθεση με drone στη Μόσχα

Ένα 8χρονο κορίτσι έχασε τη ζωή του σε πυρκαγιά που προκλήθηκε από ουκρανική επίθεση με drone στη Μόσχα, δήλωσε ο κυβερνήτης Αντρέι Βορομπιόφ, προσθέτοντας πως 16 άτομα τραυματίστηκαν και 18 πολυκατοικίες υπέστησαν ζημιές.