ΓΔ: 2147.68 -1.11% Τζίρος: 38.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:32:44
Κατεστραμμένα κτίρια Ουκρανία
Καταστροφή δομών στην Ουκρανία μετά τον πόλεμο. Οι υποδομές έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

Νέοι ρωσικοί βομβαρδισμοί κατά της Ουκρανίας με τρείς νεκρούς

Ο υπουργός Εσωτερικών Ιχόρ Κλιμένκο δήλωσε ότι τουλάχιστον πέντε περιοχές της χώρας στοχοθετήθηκαν από πυραύλους και ότι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν όταν επλήγη ουρανοξύστης στην πρωτεύουσα Κίεβο.

Τουλάχιστον 3 άνθρωποι σκοτώθηκαν τα ξημερώματα σήμερα από αεροπορική επιδρομή των ρωσικών δυνάμεων στη διάρκεια της νύχτας στην Ουκρανία, σύμφωνα με αξιωματούχους. Ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας Ιχόρ Κλιμένκο δήλωσε ότι τουλάχιστον πέντε περιοχές της χώρας στοχοθετήθηκαν από πυραύλους και ότι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν όταν επλήγη ουρανοξύστης στην πρωτεύουσα Κίεβο. «Αυτό είναι το στυλ των τρομοκρατών. Το στυλ της Ρωσίας», αναφέρει σε ανάρτησή του στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

Σε ξεχωριστή ανάρτησή του ο Σέρχιι Πόπκο, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου, δήλωσε ότι η ζημιά προκλήθηκε από θραύσματα πυραύλου που καταρρίφθηκε και ότι η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε πάνω από 20 πυραύλους στην πρωτεύουσα. Εργαζόμενοι στις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών έψαχναν στα συντρίμμια, ενώ οπή ήταν ορατή στην μία πλευρά του κτιρίου. Αξιωματούχοι της περιφέρειας Ντνιπροπετρόφσκ στην νοτιοανατολική Ουκρανία δήλωσαν παράλληλα ότι 8 άνθρωποι τραυματίστηκαν --δύο από τους οποίους είναι παιδιά-- και κτίρια καταστράφηκαν από τις επιθέσεις εκεί.

Ο περιφερειάρχης της Σέρχιι Λίσακ δήλωσε ότι η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε εννέα πυραύλους και τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), σημειώνοντας ωστόσο ότι επλήγησαν πολυκατοικίες στην πρωτεύουσα Ντνίπρο της περιφέρειάς του και αντικείμενο υποδομής, για το οποίο δεν διευκρίνισε τι ήταν. «Ούτε ένας στρατιωτικός στόχος», ανέφερε ξεχωριστά στο Telegram ο δήμαρχος της πόλης Μπόρις Φιλάτοφ.

Στο μεταξύ τουλάχιστον τρεις ρωσικοί πύραυλοι είχαν στόχο το Χάρκοβο, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, ένας εκ των οποίων έπληξε γραμμή φυσικού αερίου και προκάλεσε πυρκαγιά, δήλωσε ο δήμαρχός του Ιχόρ Τερεχόφ. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έχουν σπεύσει στο σημείο, πρόσθεσε ο ίδιος, χωρίς να διευκρινίσει αν υπάρχουν απώλειες.

Αναφορές για εκρήξεις υπήρχαν και σε άλλες πόλεις, αλλά δεν υπάρχουν πληροφορίες για απώλειες ή ζημιές. Η Μόσχα άρχισε να εντείνει τις τακτικές αεροπορικές της επιδρομές στην Ουκρανία τον Μάιο, καθώς ο στρατός του Κιέβου προγραμμάτιζε αντεπίθεση, η οποία βρίσκεται τώρα σε εξέλιξη με στόχο η Ουκρανία να ανακτήσει εδάφη που έχει θέσει υπό τον έλεγχό της η Ρωσία στο ανατολικό και νότιο τμήμα της.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο νεκροί στη Χερσώνα από ουκρανική επίθεση, λέει η Μόσχα

Δύο άμαχοι σκοτώθηκαν και 12 τραυματίστηκαν από ουκρανική επίθεση με drone κοντά σε κατάστημα τροφίμων στο Ολέσκι, στη ρωσικά ελεγχόμενη περιοχή της Χερσώνας, σύμφωνα με τον Μοσχοβίτη κυβερνήτη Βλαντίμιρ Σάλντο.
Πόλεμος Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία και Ουκρανία προχωρούν σε ανταλλαγή σορών στρατιωτών

Η Ρωσία παρέδωσε 1.000 ουκρανικά λείψανα στην Ουκρανία και έλαβε 35 ρωσικές σορούς, σύμφωνα με τον σύμβουλο του Κρεμλίνου Βλαντίμιρ Μεντίνσκι. Πρόκειται για μία από τις ελάχιστες μορφές συνεργασίας μεταξύ Μόσχας και Κιέβου.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Τέσσερα χρόνια ζωής ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά

Η Μαρία, Ουκρανή μετανάστρια στη Ρωσία εδώ και 20 χρόνια, μιλά για τη μοναξιά και την απόρριψη από τους συγγενείς της λόγω του πολέμου. Μόνο οι γονείς της διατηρούν επαφή μαζί της από την Ουκρανία.
Φωτιά μετά από βομβαρδισμό
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσική επίθεση έπληξε το ενεργειακό δίκτυο της Ουκρανίας

Νέα μαζική ρωσική επίθεση σε ουκρανικές ενεργειακές υποδομές σημειώθηκε τη νύχτα, προκαλώντας εκτεταμένες διακοπές ρεύματος, σύμφωνα με την Ukrenergo. Οι εργασίες αποκατάστασης θα ξεκινήσουν μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες.