ΓΔ: 2221.93 0.09% Τζίρος: 202.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:11:02
Κατεστραμμένο άρμα Ουκρανίας
Κατεστραμμένο άρμα μάχης σε δάσος, εικόνα από τις συγκρούσεις στην Ουκρανία.

Πριγκόζιν (Wagner): Οι Ρώσοι στρατιώτες «πνίγονται» στο αίμα τους

O επικεφαλής της οργάνωσης μισθοφόρων Wagner δηλώνει ότι ο ρωσικός στρατός υποχωρεί στο νότιο και ανατολικό τμήμα της χώρας και υφίσταται βαριές απώλειες.

Ο ρωσικός στρατός οπισθοχωρεί σε πολλά τμήματα της νότιας και της ανατολικής Ουκρανίας, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της οργάνωσης μισθοφόρων Wagner, αντικρούοντας τις διαβεβαιώσεις του Κρεμλίνου ότι η αντεπίθεση του Κιέβου είναι αποτυχημένη.

«Ο (ρωσικός) στρατός υποχωρεί σε περιοχές της Ζαπορίζια και της Χερσώνας (νότια), οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις πιέζουν», δήλωσε ο Γεβγκένι Πριγκόζιν σε βίντεο που δημοσιεύθηκε στο Telegram από την υπηρεσία Τύπου του.

«Το ίδιο γίνεται στο Μπαχμούτ, ο εχθρός θα διεισδύσει ολοένα και πιο βαθιά στην άμυνά μας», δήλωσε ο ίδιος, αναφερόμενος σε μια πόλη στα ανατολικά που οι Ρώσοι υποστηρίζουν ότι έχουν καταλάβει αλλά όπου οι Ουκρανοί δηλώνουν ότι έχουν προχωρήσει στις πτέρυγες του μετώπου αυτές τις τελευταίες εβδομάδες.

«Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος, δεν υπάρχουν στρατιωτικές επιτυχίες» της Μόσχας, δήλωσε ο Πριγκόζιν, προσθέτοντας ότι οι Ρώσοι στρατιώτες «πνίγονται στο αίμα τους», εννοώντας ότι υφίστανται βαριές απώλειες.

Οι δηλώσεις του επικεφαλής της Wagner, που δεν κατέστη δυνατόν να διασταυρωθούν από ανεξάρτητη πηγή, αντικρούουν σε κάθε περίπτωση αυτές του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του υπουργού του για την Άμυνα Σεργκέι Σοϊγκού ότι ο ρωσικός στρατός «απωθεί» όλες τις ουκρανικές επιθέσεις.

Τις τελευταίες ημέρες, ο Πούτιν επαναλαμβάνει ότι η ουκρανική αντεπίθεση είναι αποτυχία και ότι οι δυνάμεις του Κιέβου υφίστανται σχεδόν «καταστροφικές» απώλειες. Χθες, ο Σοϊγκού δήλωσε ότι ο ουκρανικός στρατός «ανασυντάσσεται» αφού απέτυχε να διεισδύσει στην ρωσική άμυνα.

Ο Πριγκόζιν χαρακτήρισε «τεράστια απάτη» τις δηλώσεις νίκης του Ρώσου υπουργού Άμυνας, κατηγορώντας το γενικό επιτελείο ότι «αποκρύπτει» τις δυσκολίες και τις ρωσικές απώλειες στο πεδίο.

Σε μια ένδειξη ότι η ουκρανική αντεπίθεση σε κάθε περίπτωση λαμβάνεται πολύ στα σοβαρά από τη Μόσχα, ο Πούτιν μίλησε σε πολλές περιπτώσεις μέσα σε λίγες μέρες για την κατάσταση στο πεδίο της μάχης, ενώ έτεινε τους τελευταίους μήνες να μην σχολιάζει με λεπτομέρειες ό,τι συνέβαινε.

Ενώ πολλοί διαφωνούντες αλλά και απλοί Ρώσοι βρίσκονται στη φυλακή για την κριτική που άσκησαν κατά του πολέμου στην Ουκρανία, ο επικεφαλής της Wagner αμφισβήτησε εκ νέου σήμερα τους λόγους για τους οποίους ξεκίνησε η στρατιωτική επέμβαση. «Ο πόλεμος ήταν απαραίτητος προκειμένου να πάρει προαγωγή μια ομάδα από μπάσταρδους», δήλωσε, κατηγορώντας επίσης τους Ρώσους «ολιγάρχες» που έχουν «ανάγκη τον πόλεμο».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βλαντίμιρ Πούτιν και Κιμ Γιονγκ Ουν
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν στηρίζει ξανά τον «ιερό πόλεμο» της Ρωσίας στην Ουκρανία

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν διαβεβαίωσε πως η Βόρεια Κορέα στηρίζει τη Ρωσία στην εισβολή της στην Ουκρανία, δηλώνοντας έτοιμος να βοηθήσει τη Μόσχα να νικήσει, σύμφωνα με το KCNA, παρουσία του Ρώσου ΥΠΕΘΑ Μπελοούσοφ.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Δέκα τραυματίες στην Οδησσό από επίθεση ρωσικών drones

Ρωσική επίθεση με drone στην Οδησσό προκάλεσε 10 τραυματισμούς, ανάμεσά τους δύο παιδιά, και ζημιές σε κατοικίες. Η μεγαλύτερη καταστροφή σημειώθηκε στη συνοικία Πριμόρσκι, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.
Ντόναλντ Τραμπ Βολοντίμιρ Ζελένσκι
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ: Έχω «καλές συζητήσεις» με Πούτιν και Ζελένσκι

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως έχει «καλές συζητήσεις» με Πούτιν και Ζελένσκι, στοχεύοντας στη λύση του πολέμου στην Ουκρανία. Τόνισε ότι εργάζεται για την υπόθεση, αλλά δεν αποκάλυψε πότε μίλησε τελευταία φορά με τον Πούτιν.
Άνωθεν θέα ντρόουν πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση ουκρανικών drones σε ρωσικό εργοστάσιο λιπασμάτων στη Βόλογκντα

Επίθεση με ουκρανικά drone προκάλεσε ζημιές σε εργοστάσιο λιπασμάτων στη Βόλογκντα, Ρωσία. Ζημιώθηκε αγωγός θειικού οξέος, η διαρροή περιορίστηκε και δεν υπήρξε απελευθέρωση χημικών. Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο νεκροί από ρωσική επίθεση με drone στη ΒΑ Ουκρανία

Δύο πολίτες, 48 και 72 ετών, σκοτώθηκαν από ρωσικά drones σε παραμεθόρια περιοχή της βορειοανατολικής Ουκρανίας, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές. Χθες, τουλάχιστον 8 νεκροί από ρωσικές επιδρομές στη Ντνίπρο.