ΓΔ: 2366.48 -1.69% Τζίρος: 325.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: Shutterstock

Τραγικός επίλογος για τους πέντε επιβαίνοντες του βαθυσκάφους Titan

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, τα συντρίμμια υποδηλώνουν ότι το μοιραίο βαθυσκάφος υπέστη απώλεια πίεσης με αποτέλεσμα να συνθλιβεί.

Τραγικός ήταν ο επίλογος των ερευνών για τον εντοπισμό του βαθυσκάφους Titan, τα ίχνη των οποίου είχαν χαθεί από την Κυριακή κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού. Η αμερικανική ακτοφυλακή επιβεβαίωσε πως τα συντρίμμια που εντοπίστηκαν ανήκουν στο Titan, διευκρινίζοντας ότι οι πέντε επιβαίνοντες πέθαναν εξαιτίας καταστροφικής αποσυμπίεσης που οδήγησε στη διάλυση του βαθυσκάφους.

Οι πέντε επιβαίνοντες στο βαθυσκάφος Titan που αναζητείτο από την Κυριακή στον βόρειο Ατλαντικό, κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού, είναι νεκροί, ανακοίνωσε χθες το βράδυ η ιδιοκτήτρια εταιρία OceanGate, διοργανώτρια της αποστολής, με δελτίο Τύπου.

Τα θύματα ήταν ο Χάμις Χάρντινγκ, 58 ετών, ο Σαζάντα Ντάγκουντ, 48 ετών, ο γιος του Σουλεμάν Ντάγουντ, 19 ετών, ο Πολ Ανρί Ναρζολέ, 77 ετών και ο Στόκτον Ρας, 61 ετών. Οι οικογένειές τους εξέφρασαν «βαθιά θλίψη» και υπογράμμισαν τις εξερευνητικές τους προσπάθειες. 

«Πιστεύουμε ότι ο πρόεδρός μας Στόκτον Ρας, ο Σαχζάντα Νταγούντ και ο γιός του Σουλεϊμάν, ο Χάμις Χάρντινγκ και ο Πολ-Ανρί Ναρζολέ είναι δυστυχώς νεκροί», αναφέρει η OceanGate.

«Οι άνθρωποι αυτοί ήταν πραγματικοί εξερευνητές που διακατέχονταν από το ίδιο πνεύμα της περιπέτειας και ένα αστείρευτο πάθος για την εξερεύνηση και την προστασία των ωκεανών παγκοσμίως».

«Οι σκέψεις μας πηγαίνουν σε αυτές τις πέντε ψυχές και σε κάθε μέλος της οικογένειάς τους αυτή την τραγική χρονική στιγμή», προσθέτει η εταιρεία, η οποία δηλώνει την ευγνωμοσύνη της για τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν προκειμένου να βρεθεί το βαθυσκάφους.

Η αμερικανική ακτοφυλακή από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι τα συντρίμμια του βαθυσκάφους που βρέθηκαν δείχνουν ότι το σκάφος υπέστη μια «καταστροφική διάλυση». Διευκρίνισε ότι εντοπίστηκαν τουλάχιστον πέντε διαφορετικά τμήματα του μοιραίου βαθυσκάφους, σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από το ναυάγιο του Τιτανικού, στον βυθό του βόρειου Ατλαντικού.

Τι έγινε

Τα συντρίμμια τα οποία εντοπίστηκαν χθες, Πέμπτη, λίγο πριν τις επτά το απόγευμα ανήκουν σε εκείνο της εταιρείας OceanGate Expeditions όπως έγινε γνωστό στις 10 το βράδυ της ίδιας ημέρας διά στόματος του Τζον Μόγκερ, αντιναύαρχου του αμερικανικού Λιμενικού Σώματος.

Πρόκειται για τουλάχιστον πέντε διαφορετικά τμήματα του μοιραίου βαθυσκάφους. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις το ουραίο πτερύγιο του υποβρυχίου εντοπίστηκε σε απόσταση περίπου 1.600 ποδιών (480 μέτρων) από την πλώρη του ναυαγίου του Τιτανικού, στον βυθό του βόρειου Ατλαντικού.

«Μετά από τη διαπίστωση αυτή, ενημερώσαμε αμέσως τις οικογένειες» τόνισε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο αντιναύαρχος Μόγκερ εκφράζοντας εκ μέρους της ακτοφυλακής των Ηνωμένων Πολιτειών τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των επιβαινόντων.

Τα συντρίμμια εντόπισε το τηλεχειριζόμενο όχημα από το καναδικό πλοίο Horizon Arctic. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, τα συντρίμμια υποδηλώνουν ότι το μοιραίο βαθυσκάφος υπέστη απώλεια πίεσης με αποτέλεσμα να συνθλιβεί.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: «Σημαντική αντίδραση» αν ο Καναδάς υπογράψει εμπορική συμφωνία με Κίνα

Ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ θα αντιδράσουν δυναμικά εάν ο Καναδάς υπογράψει εμπορική συμφωνία με την Κίνα, εκφράζοντας ανησυχία ότι με αυτή τη συμφωνία η Κίνα θα αποκτήσει επιρροή στον Καναδά.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Οι ΗΠΑ αποσύρουν την πιστοποίηση καναδικών αεροσκαφών Bombardier

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ θα αφαιρέσουν την πιστοποίηση καναδικών αεροσκαφών Bombardier και άλλων καναδικών αεροπλάνων, αντιδρώντας στην άρνηση του Καναδά να πιστοποιήσει αεροσκάφη της αμερικανικής Gulfstream.
Μαρκ Κάρνεϊ στο Καναδά
ΔΙΕΘΝΗ

Καρνέι: Οι απειλές Τραμπ για δασμούς είναι διαπραγματευτική τακτική

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Μαρκ Κάρνεϊ χαρακτήρισε τις απειλές του Τραμπ για δασμούς 100% μέρος στρατηγικής διαπραγματεύσεων και τόνισε ότι σύντομα θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για την αναθεώρηση της USMCA με ΗΠΑ και Μεξικό.
ΗΠΑ και Κίνα χρήματα
ΔΙΕΘΝΗ

Πεκίνο: Η συμφωνία με Οτάβα δεν στρέφεται κατά τρίτων μετά τις απειλές Τραμπ

Η Κίνα ξεκαθάρισε πως η νέα εμπορική της συμφωνία με τον Καναδά δεν στρέφεται εναντίον άλλων χωρών, ενώ ο Καναδάς αναζητά νέες αγορές στην Ασία και Ευρώπη, εν μέσω αμερικανικών απειλών για αυξημένους δασμούς.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ απειλεί τον Καναδά με δασμούς 100% αν συμφωνήσει με Κίνα

Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς 100% σε όλα τα καναδικά προϊόντα αν ο Καναδάς συνάψει εμπορική συμφωνία με την Κίνα, κατηγορώντας τη χώρα για ενδεχόμενη μετατροπή της σε διαμετακομιστικό κόμβο κινεζικών αγαθών προς τις ΗΠΑ.
Μαρκ Κάρνεϊ στο Καναδά
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Κάρνεϊ απαντά στον Τραμπ: Ο Καναδάς δεν υπάρχει χάρη στις ΗΠΑ

Ο Μαρκ Κάρνεϊ τόνισε ότι ο Καναδάς δεν οφείλει την ύπαρξή του στις ΗΠΑ, απαντώντας σε δηλώσεις Τραμπ. Υπογράμμισε πως η χώρα του είναι παράδειγμα δημοκρατίας και μπορεί να δείξει ότι η πρόοδος είναι ακόμα εφικτή.