ΓΔ: 2475.98 0.17% Τζίρος: 457.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Ουκρανικός στρατός μάχη
Στρατιώτες της Ουκρανίας πυροβολούν βαρύ πυροβολικό στο πεδίο μάχης κατά τον πόλεμο.

Η ουκρανική άμυνα απέκρουσε νέες ρωσικές αεροπορικές επιδρομές

Τα αεροπορικά πλήγματα της Ρωσίας σε Λβιβ και Ζαπορίζια έβαλαν στο στόχαστρο τηλεπικοινωνιακές υποδομές, αγροτικές και κτηνοτροφικές μονάδες. Ικανοποίηση Ζελένσκι για την ουκρανική αντεπίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη,

Η Ρωσία εξαπέλυσε εκτεταμένες αεροπορικές επιδρομές στην Ουκρανία τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, με τις αρχές της πρωτεύουσας, πόλεων και περιφερειών από το ανατολικό ως το δυτικό τμήμα της χώρας να κάνουν λόγο για πλήγματα, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της πληθυσμού πέρασε τη νύχτα αφουγκραζόμενο τις σειρήνες της αεράμυνας και τις εκρήξεις.

Η στρατιωτική διοίκηση της Λβιβ των 70.000 κατοίκων, περίπου 70 χιλιόμετρα από την Πολωνία, κράτος μέλος του NATO, ανέφερε πως οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν «κρίσιμη υποδομή» με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά. Κατά τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπήρξαν θύματα.

Ο Γιούρι Μαλάσκο, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης στην περιφέρεια Ζαπορίζια (νοτιοανατολικά), ανέφερε μέσω Telegram πως αεροπορικά πλήγματα της Ρωσίας έβαλαν στο στόχαστρο τηλεπικοινωνιακές υποδομές, αγροτικές και κτηνοτροφικές μονάδες. Και σε αυτή την περιφέρεια, δεν έχουν αναφερθεί θύματα ως αυτό το στάδιο.

Νωρίτερα, η στρατιωτική διοίκηση Κιέβου ανέφερε πως η αντιαεροπορική άμυνα ενεργοποιήθηκε για να απωθήσει ρωσική επιδρομή με τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη-καμικάζι στην ουκρανική πρωτεύουσα και στην περιφέρειά της. Ούτε το συνολικό εύρος της επιχείρησης ούτε η πλήρης έκταση των ζημιών έχουν ξεκαθαρίσει, τουλάχιστον προς το παρόν.

Από την πλευρά του, ο Ουκρανός πρόεδρος Β. Ζελένσκι, καθώς η αντεπίθεση του ουκρανικού στρατού βρίσκεται σε εξέλιξη, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις επιτυχίες στο πεδίο των μαχών. «Σε ορισμένες περιοχές οι δυνάμεις μας προελαύνουν, σε άλλες υπερασπίζονται τις θέσεις τους ή αποκρούουν τις επιθέσεις που εξαπολύουν οι κατακτητές», είπε ο Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που δόθηκε νωρίτερα στη δημοσιότητα.

«Δεν έχουμε χάσει εδάφη, έχουμε απελευθερώσει μόνο. Ενώ εκείνοι έχουν μόνο απώλειες. Συνολικά η κατάσταση συνοψίζεται σε πίεση από μέρους μας, με την οποία ανοίγει ο δρόμος για τη σημαία μας», τόνισε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Πέντε νεκροί σε Κριμαία και Κρασνοντάρ από ουκρανικά drones, λέει η Ρωσία

Τέσσερις νεκροί και 28 τραυματίες είναι ο απολογισμός ουκρανικής επίθεσης με drones στην Κριμαία, ενώ άλλος ένας άνθρωπος σκοτώθηκε σε επίθεση σε πλοίο στην Κρασνοντάρ. Η υπηρεσία οχηματαγωγών στο Στενό του Κερτς ανεστάλη προσωρινά.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Φόβος για μεγάλα ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία

Ο Ζελένσκι προειδοποιεί για επικείμενη μαζική ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, καλώντας τους πολίτες να προσέχουν τους αεροπορικούς συναγερμούς. Τέσσερις νεκροί και έξι τραυματίες στη Ζαπορίζια από ρωσικές βόμβες.
Αντόνιο Κόστα πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Κόστα: Η ΕΕ πρέπει να εκφράζει μόνη της τις θέσεις της στη Μόσχα

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα, τόνισε πως η ΕΕ δεν είναι μεσολαβητής στον πόλεμο της Ουκρανίας, αλλά στηρίζει τη χώρα, διατηρώντας ανοιχτή διπλωματική επικοινωνία με τη Μόσχα χωρίς αξιόπιστα σημάδια διαλόγου.
Κατεστραμμένα κτίρια Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο ουκρανικός στρατός χτύπησε σιδηροδρομικές γέφυρες στην Κριμαία

Ο ουκρανικός στρατός έπληξε γέφυρες στην κατεχόμενη Κριμαία, οι οποίες χρησιμοποιούνταν από ρωσικές δυνάμεις για μεταφορά οπλισμού, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου στο Telegram. Κλιμακώνονται οι ουκρανικές επιθέσεις.
Κατεστραμμένο εργοστάσιο έκρηξη
ΔΙΕΘΝΗ

Ζημιές σε εγκαταστάσεις DTEK στη Ντνιπροπετρόφσκ από ρωσικές επιθέσεις

Ρωσικές επιθέσεις με drones και πυροβολικό προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε ενεργειακές εγκαταστάσεις της DTEK στη Ντνιπροπετρόφσκ, με πυρκαγιές σε κάποιες από αυτές, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία μέσω Telegram την Παρασκευή.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Νεκρό 8χρονο κορίτσι από ουκρανική επίθεση με drone στη Μόσχα

Ένα 8χρονο κορίτσι έχασε τη ζωή του σε πυρκαγιά που προκλήθηκε από ουκρανική επίθεση με drone στη Μόσχα, δήλωσε ο κυβερνήτης Αντρέι Βορομπιόφ, προσθέτοντας πως 16 άτομα τραυματίστηκαν και 18 πολυκατοικίες υπέστησαν ζημιές.