ΓΔ: 2530.46 -2.22% Τζίρος: 763.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: Shutterstock

Επίθεση Τούρκων χάκερ «έριξε» ελληνικές κυβερνητικές ιστοσελίδες

Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, η επίθεση ήρθε ως απάντηση στη στάση της Ελλάδας στο μνημόνιο Τουρκίας - Λιβύης και στη Διάσκεψη του Βερολίνου. Αρκετά δημοσιεύματα τη συνδέουν και με την επίσκεψη στην Αθήνα του Χαλίφα Χαφτάρ.

Κυβερνοεπιθέσεις από Τούρκους χάκερ δέχθηκαν οι ιστοσελίδες του υπουργείου Οικονομικών,της Βουλής, του υπουργείου Εξωτερικών, του Χρηματιστηρίου Αθηνών αλλά και της ΕΥΠ σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την κυβερνοεπίθεση επιβεβαιώνει και η κυβέρνηση, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δρομολογηθεί σχέδιο για την θωράκιση από τέτοιου είδους επιθέσεις. 

Πρόκειται για την ομάδα χάκερ Anka Neferler που επιχείρησε το λεγόμενο DOS attack -«μαζική εισβολή» στους ιστοτόπους. Οι ελληνικές αρχές έριξαν τους σέρβερ προκειμένου να αποφευχθεί χακάρισμα. 

Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, η επίθεση αυτή ήρθε ως απάντηση στη στάση της Ελλάδας, μεταξύ άλλων, στο μνημόνιο Τουρκίας - Λιβύης και στη Διάσκεψη του Βερολίνου. Αρκετά δημοσιεύματα τη συνδέουν και με την επίσκεψη στην Αθήνα του Χαλίφα Χαφτάρ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικό όχημα Τουρκίας
ΔΙΕΘΝΗ

Δημοσιογράφοι διαδηλώνουν στην Τουρκία κατά της λογοκρισίας

Χιλιάδες διαδηλωτές σε όλη την Τουρκία καταγγέλλουν καταστολή της ελευθεροτυπίας μετά τον κρατικό έλεγχο του Halk TV και τη σύλληψη δύο επικριτών δημοσιογράφων, με τη στήριξη δημοσιογραφικών ενώσεων σε μεγάλες πόλεις.
Σύνορα Ελλάδας Τουρκίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα-Τουρκία: Στο επίκεντρο της 7ης Συνόδου οι τουριστικές συνεργασίες

Στην 7η Σύνοδο της Μεικτής Επιτροπής Τουρισμού Ελλάδας-Τουρκίας στην Αθήνα, συζητήθηκαν η περαιτέρω τουριστική συνεργασία, η ενίσχυση τοπικών οικονομιών και η βιώσιμη διαχείριση προορισμών, με έμφαση σε κοινές προκλήσεις.
Ανανεώσιμη ενέργεια ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Στα 120 GW η αιολική και ηλιακή ενέργεια ως το 2035 με νέες επενδύσεις

Η Τουρκία σχεδιάζει ριζικές αλλαγές στο ενεργειακό της σύστημα, με στόχο τα 120 GW σε ηλιακή και αιολική ενέργεια έως το 2035, με έμφαση σε υπεράκτια αιολικά πάρκα και ετήσιους διαγωνισμούς για επενδύσεις 1.000 MW.
Κωνσταντινούπολη πανοραμική θέα
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση υπουργών Εξωτερικών στην Κωνσταντινούπολη για ειρήνη στην περιοχή

Στην Κωνσταντινούπολη συναντώνται υπουργοί Εξωτερικών από οκτώ χώρες ευρωπαϊκές και μεσανατολικές για να συζητήσουν λύσεις στην κρίση στα Στενά του Ορμούζ και τη Μαύρη Θάλασσα, λόγω των συνεχιζόμενων περιφερειακών εντάσεων.