ΓΔ: 2087.17 -1.09% Τζίρος: 253.70 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φώτο: Shutterstock

Μενέντεζ: Δόθηκε η έγκριση για να δοθούν τα μαχητικά F-35 στην Ελλάδα

Ο Γερουσιαστής, βρέθηκε στη Νέα Υόρκη, καλεσμένος της Χιακής Ομοσπονδίας που τον τίμησε με το 3ο «Ιόνιο Μετάλλιο Τιμής» (Ionian Medal of Honor). Πρόσθεσε ότι ο ίδιος υπέγραψε για τα F-35 που θα αποκτήσει η Ελλάδα από τις ΗΠΑ.

Την ελπίδα ότι «τα πράγματα θα είναι καλύτερα μετά τις εκλογές σε Ελλάδα και Τουρκία» εξέφρασε ο Γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας. Ο Γερουσιαστής, βρέθηκε στη Νέα Υόρκη, καλεσμένος της Χιακής Ομοσπονδίας που τον τίμησε με το 3ο «Ιόνιο Μετάλλιο Τιμής» (Ionian Medal of Honor). Πρόσθεσε ότι ο ίδιος υπέγραψε για τα F-35 που θα αποκτήσει η Ελλάδα από τις ΗΠΑ.

Ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ κατά πόσο μετά τις εκλογές σε Ελλάδα και Τουρκία οι δύο πλευρές θα μπορέσουν να καθίσουν στο τραπέζι και να λύσουν τις διαφορές τους υπό νέες συνθήκες, ο κ. Μενέντεζ εξέφρασε την ελπίδα ότι «τα πράγματα θα πάνε καλύτερα μετά τις εκλογές. Ελπίζω ότι αυτή θα είναι η πραγματικότητα μετά τις εκλογές, όταν πέσουν οι τόνοι και υπάρξει μια διαφορετική στάση» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα του α’ γύρου στην Τουρκία, είπε ότι οι πολίτες είναι αυτοί που αποφασίζουν ποιοι θα είναι οι ηγέτες τους. Όσον αφορά τις δηλώσεις Ερντογάν εναντίον του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν, ο κ. Μενέντεζ επεσήμανε ότι «ο Πρόεδρος Ερντογάν κάνει τα πάντα και ό,τι θεωρεί ότι είναι απαραίτητο για να νικήσει.

Υπάρχει μια πολυεπίπεδη διαδικασία στην Τουρκία. Έχει τον έλεγχο των ΜΜΕ, αντίπαλοι του είναι στην φυλακή. Έχει το πλεονέκτημα της τουρκικής διακυβέρνησης να υποστηρίζει τους σκοπούς του». Πρόσθεσε ότι το ερώτημα είναι πώς θα προχωρήσει στο μέλλον η Τουρκία. Τέλος, για την πώληση των F-35 είπε πως ο ίδιος έχει ήδη υπογράψει. «Βρισκόμαστε στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της (αμερικανικής) Κυβέρνησης για την διαδικασία εξαγοράς, αλλά οι εγκρίσεις έχουν ήδη δοθεί, οπότε έρχονται», κατέληξε ο ίδιος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σφύρα δικαιοσύνης ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Ανώτατο Δικαστήριο ΗΠΑ: Όχι σε ασυλία για την τουρκική Halkbank

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε το αίτημα της Halkbank να σταματήσει η δίκη για το ρόλο της στην παραβίαση κυρώσεων κατά του Ιράν. Η τράπεζα κατηγορείται για ξέπλυμα χρήματος και απάτη μέσω του αμερικανικού τραπεζικού συστήματος.
Ντόναλντ Τραμπ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΔΙΕΘΝΗ

Επικοινωνία Ερντογάν με Τραμπ μέσω τηλεφώνου στην Τουρκία

Ο Ερντογάν μίλησε τηλεφωνικά με τον Τραμπ, τονίζοντας τη σημασία ενίσχυσης της συνεργασίας ΗΠΑ-Τουρκίας, ιδιαίτερα στην αμυντική βιομηχανία, ενώ υπογράμμισε τις προσπάθειες της Τουρκίας για ειρήνη στη Γάζα.
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Τουρκία συνεχίζει τις αγορές ρωσικού φυσικού αερίου, λέει ο Μπαϊρακτάρ

Η Τουρκία θα συνεχίσει να αγοράζει φυσικό αέριο από τη Ρωσία, διεμήνυσε ο υπουργός Ενέργειας Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ, παρά τις πιέσεις των ΗΠΑ, τονίζοντας πως πρέπει να διασφαλιστεί η ενεργειακή επάρκεια ενόψει του χειμώνα.
Ντόναλντ Τραμπ και Ρετζέπ Ερντογάν
ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν: Σύντομα θετικά αποτελέσματα από τη συνάντηση με Τραμπ

Ο Ερντογάν δήλωσε πως τα θετικά αποτελέσματα της συνάντησής του με τον Τραμπ σύντομα θα φανούν, επισημαίνοντας ότι συζήτησαν κυρίως για το εμπόριο, τις επενδύσεις και την ενέργεια, καθώς και για θέματα όπως η Γάζα και η Ουκρανία.