ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο

Παρότρυνση Τραμπ στους Ρεπουμπλικάνους να προκαλέσουν στάση πληρωμών

Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι έχουν αποδυθεί σε μπραντεφέρ για την αύξηση του ορίου δανεισμού των ΗΠΑ, προκειμένου η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου να είναι σε θέση να πληρώνει τους λογαριασμούς της.

Ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ παρότρυνε χθες Τετάρτη τους Ρεπουμπλικάνους στο Κογκρέσο να προκαλέσουν στάση πληρωμών του ομοσπονδιακού κράτους των ΗΠΑ αν δεν εξασφαλίσουν «τεράστιες» περικοπές δημοσίων δαπανών από την κυβέρνηση του Δημοκρατικού διαδόχου του Τζο Μπάιντεν.

«Στους βουλευτές, στους γερουσιαστές λέω: αν δεν εξασφαλίσετε τεράστιες περικοπές, πρέπει να προκαλέσετε στάση πληρωμών» των ΗΠΑ, πέταξε ο Ρεπουμπλικάνος, υποψήφιος ενόψει των εκλογών του 2024, κατά τη διάρκεια συζήτησης με ψηφοφόρους που συντόνισε και αναμετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι έχουν αποδυθεί σε μπραντεφέρ για την αύξηση του ορίου δανεισμού των ΗΠΑ, κοινοβουλευτική απόφαση απόλυτα απαραίτητη προκειμένου η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου να είναι σε θέση να πληρώνει τους λογαριασμούς της, τους λειτουργούς και τους πιστωτές της.

Ο κ. Τραμπ έκανε την παρότρυνση αυτή κρίνοντας πως η στάση πληρωμών θα αποφευχθεί διότι όπως προέβλεψε οι Δημοκρατικοί θα «υποχωρήσουν» στο ζήτημα αυτό.

Ο διάδοχός του Τζο Μπάιντεν αποκλείει ως αυτό το στάδιο κάθε ενδεχόμενο να διαπραγματευθεί περικοπές δημοσίων δαπανών και κατηγορεί τους Ρεπουμπλικάνους στο Κογκρέσο πως θέτουν την αμερικανική οικονομία «υπό ομηρία».

Ελλείψει ψηφοφορίας στο Κογκρέσο, οι ΗΠΑ ενδέχεται να αναγκαστούν να κηρύξουν στάση πληρωμών από την 1η Ιουνίου.

Εξέλιξη άνευ προηγουμένου, που θα είχε, όπως προειδοποιεί συνεχώς ο Λευκός Οίκος, καταστροφικές συνέπειες για την απασχόληση και την ανάπτυξη, πέρα από την αποσταθεροποίηση της παγκόσμιας οικονομίας που προεξοφλείται πως προκαλούσε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ θα δώσει εκκίνηση σε αγώνα αυτοκινήτων στους δρόμους Ουάσινγκτον

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα δοκιμάσει την πίστα του πρωτοποριακού αγώνα αυτοκινήτων στην Ουάσινγκτον, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 250 χρόνια από τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας. Ο αγώνας θα γίνει το διήμερο Σάββατο-Κυριακή.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Το Ιράν δεν έτοιμο για τη «σωστή συμφωνία»

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως το Ιράν δεν είναι έτοιμο για τη «σωστή συμφωνία», ενώ η Ουάσινγκτον παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στα Στενά του Ορμούζ, όπου διατηρεί πλήρη έλεγχο και επισημαίνει ότι το Ιράν ίσως επιθυμεί συμφωνία.
Λευκός Οίκος εξωτερικό
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ανώτατο Δικαστήριο ΗΠΑ επιτρέπει προσωρινά αίθουσα χορού στον Λευκό Οίκο

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ενέκρινε προσωρινά τη συνέχιση των έργων για την αίθουσα χορού του Τραμπ στον Λευκό Οίκο, αναστέλλοντας απόφαση που όριζε διακοπή, καθώς υπήρχε ζήτημα έγκρισης από το Κογκρέσο.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ: Συνάντηση με Κιμ φέτος - 57 πυρηνικά όπλα στη Β. Κορέα

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε συνάντηση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν εντός του έτους, υποστηρίζοντας ότι η Βόρεια Κορέα διαθέτει 57 ισχυρά πυρηνικά όπλα και τόνισε πως οι σχέσεις του με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη είναι καλές.