Εκροές κεφαλαίων ύψους 61,2 δισ. φράγκων (περί τα 69 δισ. δολάρια) είχε στο α’ τρίμηνο το τμήμα διαχείρισης πλούτου (wealth management) της Credit Suisse, γεγονός που καθιστά αρκετά δύσκολη την προσπάθεια της UBS να αναδιαρθρώσει την τράπεζα.
Η ελβετική τράπεζα ανέφερε καθαρές εκροές 47,1 δισεκατομμυρίων φράγκων στη βασική μονάδα διαχείρισης πλούτου και δήλωσε ότι η επιβάρυνση απομείωσης 1,3 δισεκατομμυρίων φράγκων αφορούσε κυρίως την εν λόγω δραστηριότητα. Η τράπεζα δήλωσε ότι οι εκροές έχουν μετριαστεί αλλά δεν έχουν ακόμη αντιστραφεί. Στη μονάδα της Ελβετίας, η εταιρεία είδε επιπλέον 6,9 δισ. ευρώ εκροών, κυρίως στην επιχείρηση ιδιωτικών πελατών.
Πλούσιοι πελάτες και καταθέτες λιανικής απέσυραν δισεκατομμύρια από την Credit Suisse κατά τη διάρκεια αρκετών αγωνιώδη ημερών τον Μάρτιο, αφού ο βασικός Σαουδάραβας μέτοχός της δήλωσε ότι δεν θα επενδύσει περισσότερα στην εταιρεία. Αυτή ήταν η δεύτερη κρίση εμπιστοσύνης στην τράπεζα μέσα σε λίγους μήνες, η οποία οδήγησε τελικά την ελβετική κυβέρνηση να μεσολαβήσει για τη διάσωσή της από τη μεγαλύτερη ανταγωνίστριά της, υπό τον φόβο ότι η Credit Suisse θα έπεφτε σε πτώχευση.
Το μέγεθος των εκροών και των ζημιών αναδεικνύει τους κινδύνους για την UBS, με δεδομένο ότι η διαδικασία «απορρόφησης» της Credit Suisse μπορεί να διαρκέσει έως και τέσσερα χρόνια και ο πρόεδρος της UBS Colm Kelleher θεωρεί ότι είναι πιο δύσκολη από πολλές από τις εξαγορές τραπεζών που εκτελέστηκαν κατά τη διάρκεια της κρίσης του 2008.
Η τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη προ φόρων ύψους 12,8 εκατ. ελβετικών φράγκων για το πρώτο τρίμηνο, τα οποία ενισχύθηκαν από την απομείωση στο μηδέν 15 δισ. φράγκων πρόσθετων τίτλων της κατηγορίας ΑΤ 1 ως μέρος της εξαγοράς της Credit Suisse από την UBS. Η κίνηση αυτή αποδείχθηκε εξαιρετικά αμφιλεγόμενη, με πολλούς επενδυτές να διερευνούν νομικές επιλογές, ακόμη και αφού η ελβετική κυβέρνηση υποστήριξε ότι η κίνηση ήταν εντός των δικαιωμάτων της βάσει της σύμβασης των τίτλων. Χωρίς την προσαρμογή, η Credit Suisse κατέγραψε ζημίες ύψους 1,3 δισ. φράγκων για το τρίμηνο.
Στο τέλος του πρώτου τριμήνου, ο δανεισμός της Credit Suisse από την Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας ανερχόταν σε 108 δισεκατομμύρια φράγκα, αφού είχε αποπληρώσει δάνεια ύψους 60 δισεκατομμυρίων φράγκων, για να στηρίξει τα επίπεδα ρευστότητάς της. Αποπλήρωσε άλλα 10 δισεκατομμύρια φράγκα τον Απρίλιο, μετά το κλείσιμο του τριμήνου.