ΓΔ: 2276.28 2.16% Τζίρος: 406.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: Shutterstock

Τακτικές «καμένης γης» από τις ρωσικές δυνάμεις στη Μπαχμούτ

Ο στρατηγός Ολεξάντρ Σίρσκιι, διοικητής των χερσαίων δυνάμεων της Ουκρανίας δηλώνει ότι η υπεράσπιση της πόλης συνεχίζεται καθώς οι ρωσικές δυνάμεις καταστρέφουν κτίρια και θέσεις με αεροπορικά χτυπήματα.

Ο διοικητής των ουκρανικών χερσαίων δυνάμεων δήλωσε σήμερα ότι τα ρωσικά στρατεύματα υιοθετούν τακτικές «καμένης γης» στην εμπόλεμη πόλη Μπαχμούτ στην ανατολική Ουκρανία και ότι καταστρέφουν κτίρια και θέσεις με αεροπορικά χτυπήματα και βολές πυροβολικού.

Η ρωσική επίθεση στο Μπαχμούτ, μια μικρή πόλη στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, αποτελεί το επίκεντρο της μεγαλύτερης μάχης από τότε που η Μόσχα εισέβαλε στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.  Η μάχη για το Μπαχμούτ ήταν μία από τις πιο αιματηρές της σύγκρουσης, που διανύει πλέον τον δεύτερο χρόνο της, με πολλές απώλειες και από τις δύο πλευρές και μεγάλο μέρος της ανατολικής πόλης να έχει καταστραφεί από τους βομβαρδισμούς. Οι γραμμές του μετώπου έχουν μετατοπιστεί μπρος-πίσω σε μάχες δρόμου-δρόμου.

Το Μπαχμούτ είχε πριν από τον πόλεμο περίπου 70.000 κατοίκους αλλά η πόλη καταστράφηκε ουσιαστικά σε περίπου οκτώ μήνες σφοδρών συγκρούσεων. Ο Σίρσκι συναντά στρατεύματα κοντά στην πρώτη γραμμή του μετώπου καθώς η Ουκρανία ετοιμάζεται για πιθανή αντεπίθεση ύστερα από 13 μήνες πολέμου. Ο ίδιος δήλωσε χθες ότι η υπεράσπιση του Μπαχμούτ είναι στρατιωτική αναγκαιότητα.

«Ο εχθρός γύρισε στις λεγόμενες τακτικές καμένης γης από τη Συρία. Καταστρέφει κτίρια και θέσεις με αεροπορικά χτυπήματα και πυρά πυροβολικού», δήλωσε ο στρατηγός Ολεξάντρ Σίρσκιι, διοικητής των χερσαίων δυνάμεων της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η υπεράσπιση του Μπαχμούτ από τις ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζεται. «Η κατάσταση είναι δύσκολη αλλά ελεγχόμενη», δήλωσε, σύμφωνα με τα σχόλια που μεταδόθηκαν από το Στρατιωτικό Κέντρο Τύπου της Ουκρανίας.

Ο ίδιος δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις φέρνουν ειδικές δυνάμεις και μονάδες αεροπορικής επίθεσης για να βοηθήσουν στην επίθεσή τους στην πόλη καθώς τα μέλη της ρωσικής παραστρατιωτικής οργάνωσης Wagner έχουν «εξουθενωθεί». Το Reuters δεν ήταν σε θέση για διασταυρώσει ανεξάρτητα την κατάσταση στο πεδίο της μάχης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Στουμπ: Ο Τραμπ πιέζει τη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος της Φινλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ δήλωσε πως ο Ντόναλντ Τραμπ πιέζει έντονα τη Ρωσία σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα συνεχίσει να το κάνει, στο περιθώριο του Φόρουμ του Νταβός.
Ρώσος διαπραγματευτής σε ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Τριμερής Ουκρανίας-Ρωσίας-ΗΠΑ την Παρασκευή στα ΗΑΕ

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι Ουκρανία, Ρωσία και ΗΠΑ θα συναντηθούν για πρώτη φορά σε τριμερή διάσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα την Παρασκευή και το Σάββατο, μετά την ομιλία του στο Νταβός.
Φρίντριχ Μερτς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μερτς: Ο κόσμος της ισχύος μόνο οδηγεί σε κινδύνους, όπως έδειξε η ιστορία

Ο Γερμανός καγκελάριος τόνισε πως ένας κόσμος που βασίζεται μόνο στην ισχύ είναι επικίνδυνος για μικρούς και μεγάλους, και κάλεσε να δοθεί έμφαση στη συνεργασία και τις συμμαχίες, μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.