ΓΔ: 2064.77 -0.60% Τζίρος: 491.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Trump, USA
Φωτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Προβάδισμα του Τραμπ στις προκριματικές των Ρεπουμπλικανών παρά τις διώξεις

Περίπου 48% των αυτοπροσδιοριζόμενων ως Ρεπουμπλικανών λένε ότι θέλουν να είναι ο Τραμπ ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματός τους - από 44% - που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε το διάστημα 14-20 Μαρτίου.

Ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ διεύρυνε το προβάδισμά του επί των αντιπάλων του για τις προκριματικές για το προεδρικό χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ενόψει των εκλογών του 2024 παρότι του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos που δόθηκε χθες, Δευτέρα, στη δημοσιότητα.

Περίπου 48% των αυτοπροσδιοριζόμενων ως Ρεπουμπλικανών λένε ότι θέλουν να είναι ο Τραμπ ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματός τους - από 44% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε το διάστημα 14-20 Μαρτίου.

Σχεδόν το 19% υποστηρίζει τον μεγαλύτερο αντίπαλό του, τον κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον Ντεσάντις, από 30% που ήταν τον περασμένο μήνα.

Άλλοι πιθανοί αντίπαλοι του Τραμπ εξασφαλίζουν μονοψήφιο ποσοστό αποδοχής των ερωτηθέντων.

Η διαδικτυακή δημοσκόπηση διενεργήθηκε από τις 31 Μαρτίου ως τις 3 Απριλίου αφού έγινε γνωστή η είδηση ότι εναντίον του Τραμπ έχει ασκηθεί ποινική δίωξη έπειτα από έρευνα για χρήματα που καταβλήθηκαν στην ηθοποιό πορνογραφικών ταινιών Στόρμι Ντάνιελς πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ.

Ο Τραμπ είναι ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος που διώκεται ποινικά. Αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα ενώπιον δικαστηρίου του Μανχάταν, όπου θα θα δηλώσει αθώος για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Τις τελευταίες εβδομάδες ο Ντεσάντις δέχεται έντονη κριτική για μια δήλωση που έκανε στις 13 Μαρτίου ότι δεν είναι εθνικό συμφέρον ζωτικής σημασίας για τις ΗΠΑ να «εμπλακεί περαιτέρω η χώρα σε μια εδαφική διαμάχη ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία».

Ο Τραμπ έχει εντείνει τις επιθέσεις του στον Ντεσάντις, ο οποίος δεν έχει επισήμως ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, αλλά αναμένεται να το πράξει.

Περίπου 71% των Αμερικανών, περιλαμβανομένου του 58% των Ρεπουμπλικανών, θεωρούν πιστευτό να εξαγόρασε ο Τραμπ τη σιωπή της Στόρμι Ντάνιελς πριν από τις προεδρικές του 2016. Ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος διατείνεται ότι είναι αθώος και αρνείται ότι είχε σχέση μαζί της, παρότι έχει παραδεχτεί ότι την πλήρωσε.

Την ίδια ώρα, 51% των ερωτηθέντων, περιλαμβανομένου του 80% των Ρεπουμπλικανών, έκριναν πολιτικά υποκινούμενες τις κατηγορίες σε βάρος του Τραμπ.

Τα ποσοστά αυτά είναι σχεδόν ίδια με τα αντίστοιχα του περασμένου μήνα.

Στη δημοσκόπηση ερωτήθηκαν 706 ενήλικες Αμερικανοί.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ πορτραίτο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Η ICE ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια μετά από εντολή Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πως πράκτορες της ICE θα ενισχύσουν το προσωπικό της TSA στα αεροδρόμια των ΗΠΑ, αν δεν εγκριθεί άμεσα η χρηματοδότηση για την ασφάλεια των αεροδρομίων από το Κογκρέσο.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: 48ωρη προθεσμία στο Ιράν για άνοιγμα του Στενού του Χορμούζ

Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε στο Ιράν διορία 48 ωρών να ανοίξει το Στενό του Χορμούζ, προειδοποιώντας ότι αλλιώς οι ΗΠΑ θα καταστρέψουν τους ενεργειακούς σταθμούς της χώρας, ξεκινώντας από τον μεγαλύτερο.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ απειλεί με αποστολή πρακτόρων ICE στα αεροδρόμια λόγω αδιεξόδου

Ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε να στείλει πράκτορες της ομοσπονδιακής αστυνομίας μετανάστευσης στα αμερικανικά αεροδρόμια, αν οι Δημοκρατικοί δεν εγκρίνουν άμεσα τη χρηματοδότηση για την ασφάλειά τους.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Σκέφτομαι σταδιακή μείωση επιχειρήσεων στη Μέση Ανατολή

Τρεις εβδομάδες διαρκεί ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή, χωρίς άμεσο τέλος. Ο Τραμπ άφησε για πρώτη φορά να εννοηθεί ότι πιθανώς να αρχίσει σταδιακή μείωση των αμερικανικών στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά του Ιράν.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ εξετάζει περιορισμό στρατιωτικών ενεργειών στο Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ πλησιάζουν στην επίτευξη των στόχων τους στο Ιράν και εξετάζουν μείωση στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Μέση Ανατολή. Κάλεσε άλλες χώρες να προστατεύσουν τα Στενά του Χορμούζ, λέγοντας ότι θα συνδράμουν αν χρειαστεί.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ απορρίπτει εκεχειρία με το Ιράν

Ο Τραμπ τόνισε πως αποκλείει κάθε «κατάπαυση του πυρός» στο Ιράν, υποστηρίζοντας ότι δεν γίνεται παύση όταν εξοντώνεται ο αντίπαλος. Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση πως το Ισραήλ ίσως σταματήσει τον πόλεμο μετά τις αμερικανικές επιχειρήσεις.