ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο

Ποινική δίωξη στον Ντ. Τραμπ, την Τρίτη θα παραδοθεί στη δικαιοσύνη

Για την καταβολή 130.000 δολ. σε πορνοστάρ, προκειμένου να εξαγοράσει τη σιωπή της κατηγορείται ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ. Για πολιτικό διωγμό και παρέμβαση στις εκλογές κάνει λόγο ο Τραμπ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έγινε ο πρώτος στην ιστορία πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ που αντιμετωπίζει ποινικές κατηγορίες, καθώς σώμα ενόρκων στη Νέα Υόρκη αποφάσισε να ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του για την υπόθεση της καταβολής 130.000 δολαρίων στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, λίγο πριν τις εκλογές του 2016, προκειμένου να εξαγοραστεί η σιωπή της για σεξουαλικές επαφές με τον Τραμπ.

Οι κατηγορίες, που προέκυψαν από την έρευνα που διενεργήθηκε υπό τον δημοκρατικό εισαγγελέα του Μανχάταν, τον Άλβιν Μπραγκ, ενδέχεται να αλλάξουν τα δεδομένα στην κούρσα για τις προεδρικές εκλογές του 2024. Πάντως, ο κ. Τραμπ είχε ήδη ξεκαθαρίσει προ ημερών πως θα συνέχιζε την εκστρατεία του για να εξασφαλίσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ώστε να είναι ο υποψήφιος του κόμματος στις εκλογές, ακόμη κι αν του ασκείτο ποινική δίωξη.

Ο Τραμπ καταφέρθηκε με σφοδρότητα εναντίον της άσκησης ποινικής δίωξης σε βάρος του από τη δικαιοσύνη της Νέας Υόρκης, στην οποία βλέπει «πολιτικό διωγμό», «κυνήγι μαγισσών» και «ανάμιξη στις εκλογές» του 2024, στις οποίες ελπίζει να επανέλθει στον Λευκό Οίκο.

«Αυτός είναι πολιτικός διωγμός και ανάμιξη στις εκλογές στο υψηλότερο επίπεδο στην ιστορία», υποστήριξε σε ανακοίνωσή του ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ, προεξοφλώντας πως η υπόθεση αυτή θα αποβεί «σε βάρος του Τζο Μπάιντεν», του διαδόχου του και πιθανού αντιπάλου του στις προσεχείς προεδρικές εκλογές.

Η εισαγγελία του Μανχάταν ανακοίνωσε ότι επικοινώνησε με δικηγόρο του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για να οργανωθεί η παράδοσή του ενώπιον της δικαιοσύνης της Νέας Υόρκης, επισημοποιώντας με αυτόν τον τρόπο πως πράγματι του ασκήθηκε ποινική δίωξη για την υπόθεση της πληρωμής σε πορνοστάρ το 2016.

«Επικοινωνήσαμε απόψε με δικηγόρο του κ. Τραμπ για να συντονιστεί η παράδοσή του ενώπιον του εισαγγελέα του Μανχάταν (σ.σ. Άλβιν Μπραγκ) για την απαγγελία κατηγοριών ενώπιον δικαστηρίου» της Νέας Υόρκης, ανέφερε σε λακωνική ανακοίνωσή του εκπρόσωπος της εισαγγελίας, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης κατόπιν ψηφοφορίας σώματος ενόρκων.

Το κατηγορητήριο παραμένει για την ώρα «σφραγισμένο» και η ημερομηνία της ακροαματικής διαδικασίας δεν έχει οριστεί ακόμη, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να παραδοθεί οικειοθελώς στη δικαιοσύνη της Νέας Υόρκης για να του απαγγελθούν κατηγορίες την Τρίτη, 4 Απριλίου, δήλωσε δικηγόρος του, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Η ABC της Disney προσφεύγει κατά Τραμπ για ελευθερία έκφρασης

Το ABC, θυγατρική της Disney, μηνύει την κυβέρνηση Τραμπ και την FCC, υποστηρίζοντας ότι απειλούν την ελευθερία του λόγου με πιέσεις για ανάκληση των αδειών του, λόγω διαφωνίας με το περιεχόμενο των εκπομπών του.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την έφεση Τραμπ για αποζημίωση

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε νέα προσφυγή του Τραμπ για αναίρεση καταδίκης του να πληρώσει 5,6 εκατ. δολάρια στη συγγραφέα Κάρολ για σεξουαλική επίθεση και δυσφήμηση, χωρίς να αιτιολογήσει την απόφαση.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Απορρίφθηκε η αγωγή Τραμπ κατά Χάρβαρντ για τις διαδηλώσεις Ισραήλ

Ομοσπονδιακός δικαστής της Βοστόνης απέρριψε την αγωγή της κυβέρνησης Τραμπ κατά του Χάρβαρντ για ανοχή σε αντισημιτικές ενέργειες υπέρ Παλαιστινίων, κρίνοντας πως δεν υπήρξαν επαρκή στοιχεία για παραβίαση των πολιτικών δικαιωμάτων.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Μήνυση κατά Τραμπ για πώληση πρόσβασης σε αναρτήσεις στο Truth Social

Δύο αμερικανικά ΜΜΕ κατέθεσαν αγωγή στη Νέα Υόρκη κατά της πώλησης προνομιακής πρόσβασης στις αναρτήσεις του Τραμπ στο Truth Social, χαρακτηρίζοντας το σύστημα «διεφθαρμένο και αντισυνταγματικό».
Ο Λευκός Οίκος
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Οριακή έγκριση Τοντ Μπλανς ως υπουργού Δικαιοσύνης από Γερουσία

Με οριακή πλειοψηφία (50-49) οι Ρεπουμπλικάνοι στη Γερουσία επικύρωσαν τον Τοντ Μπλανς ως Γενικό Εισαγγελέα, παρά δικομματικές ανησυχίες για την ανεξαρτησία του. Κόλινς και Μουρκόφσκι ψήφισαν κατά του διορισμού.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: «Εθνική ντροπή» το μπλόκο στο χορευτικό σαλόνι του Λευκού Οίκου

Ο Ντόναλντ Τραμπ αποκάλεσε «εθνική ντροπή» τη δικαστική απόφαση που μπλοκάρει τη δημιουργία αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο, δηλώνοντας πως απειλεί την εθνική ασφάλεια και προανήγγειλε προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο.