ΓΔ: 2421.69 1.06% Τζίρος: 313.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: Shutterstock

To ΝΑΤΟ συμφωνεί για μεγαλύτερη εμπλοκή στην Μέση Ανατολή

Σε συνομιλία με τον Ντόναλντ Τραμπ ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ συμφώνησε ότι τα μέλη της Συμμαχίας θα πρέπει να «συνεισφέρουν περισσότερο» στη Μέση Ανατολή.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συζήτησε σήμερα για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ και επισήμανε την αξία του ΝΑΤΟ με την ενίσχυση του ρόλου του στην πρόληψη των συγκρούσεων και στη διαφύλαξη της ειρήνης στη Μέση Ανατολή, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ατλαντικής Συμμαχίας, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ συμφώνησε κατά την τηλεφωνική του συνομιλία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ ότι τα μέλη της Συμμαχίας θα πρέπει να «συνεισφέρουν περισσότερο» στη Μέση Ανατολή, όπως ζητεί ο Αμερικανός πρόεδρος.

Στη συνομιλία αυτή, ο Ντόναλντ Τραμπ «ζήτησε» από τον Στόλτενμπεργκ να υπάρξει μεγαλύτερη εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην περιοχή και οι δύο άνδρες συμφώνησαν «ότι το ΝΑΤΟ θα μπορούσε να συνεισφέρει περισσότερο στην περιφερειακή ασφάλεια», τονίζει ο οργανισμός που εδρεύει στις Βρυξέλλες.

Νωρίτερα σήμερα, ο Τραμπ είχε δηλώσει ότι θα ζητούσε από το ΝΑΤΟ «να εμπλακεί περισσότερο στη διαδικασία στη Μέση Ανατολή».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λευκός Οίκος ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ μειώνουν αεροσκάφη και πλοία για επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη

Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να μειώσουν τον αριθμό αεροσκαφών και πολεμικών πλοίων τους για το ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, γεγονός που θα περιορίσει τη δυνατότητα του ΝΑΤΟ για πλήγματα και επιτήρηση, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Θα παρευρεθεί στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Τουρκία

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα παραστεί αυτοπροσώπως στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, που θα γίνει τον Ιούλιο στην Τουρκία, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων.
αμερικανικά πυρηνικά όπλα
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Σκέψεις για ανάπτυξη πυρηνικών όπλων σε περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες

Οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο να αναπτύξουν πυρηνικά όπλα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες του ΝΑΤΟ, πέραν των έξι που ήδη τα φιλοξενούν, σύμφωνα με τους Financial Times. Δεν αναμένεται άμεση συμφωνία σχετικά με το θέμα.
Το Πεντάγωνο ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Ταχύτερη αποχώρηση στρατευμάτων από την Ευρώπη σχεδιάζει η Ουάσιγκτον

Οι ΗΠΑ σκοπεύουν να επιταχύνουν την αποχώρηση στρατιωτών από ευρωπαϊκές βάσεις και θα παρουσιάσουν τα σχέδιά τους στους συμμάχους του ΝΑΤΟ τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με πηγή του Πενταγώνου στη Welt am Sonntag.
Γιόνας Γκαρ Στόρε πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Νορβηγία: Υπό γαλλική πυρηνική προστασία, λέει ο πρωθυπουργός Στέρε

Η Νορβηγία θα συμμετάσχει στη γαλλική πυρηνική αποτροπή, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Στέρε μετά τη συνάντησή του με τον Μακρόν στο Παρίσι και την υπογραφή νέας αμυντικής συμφωνίας με τη Γαλλία.