ΓΔ: 2593.57 -0.90% Τζίρος: 244.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Κατεστραμμένο άρμα Ουκρανίας
Κατεστραμμένο άρμα μάχης σε δάσος, εικόνα από τις συγκρούσεις στην Ουκρανία.

Συνεχίζουν να μαίνονται άγριες μάχες στο Ντονέτσκ της Ουκρανίας

Οι δύο πλευρές ισχυρίζονται ότι έχουν προκαλέσει σημαντικές απώλειες εκατέρωθεν και είναι δύσκολη η επιβεβαίωση των αριθμών που ανακοινώνουν.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις του εξακολουθούν να πραγματοποιούν στρατιωτικές επιχειρήσεις στην ανατολική περιοχή του Ντονέτσκ της Ουκρανίας, υποστηρίζοντας ότι οι Ρώσοι στρατιώτες σκότωσαν περισσότερους από 220 Ουκρανούς στρατιώτες κατά το τελευταίο 24ωρο.

«Προς το Ντονέτσκ..., περισσότεροι από 220 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν. Ένα όχημα μάχης πεζικού, 3 οπλισμένα οχήματα μάχης, 7 άλλα οχήματα, όπως και ένα οβιδοβόλο D-30 καταστράφηκαν στη διάρκεια της ημέρας», σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Το Reuters δεν στάθηκε δυνατό να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα τον ισχυρισμό του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Οι δύο πλευρές ισχυρίζονται ότι έχουν προκαλέσει σημαντικές απώλειες εκατέρωθεν και είναι δύσκολη η επιβεβαίωση των αριθμών που ανακοινώνουν. Η Ουκρανία ανακοίνωσε χθες ότι περισσότεροι από 500 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν κατά το 24ωρο που προηγήθηκε, καθώς μάχονταν για τον έλεγχο της πόλης Μπαχμούτ.

Ρωσικές δυνάμεις, αλλά και ομάδες της μισθοφόρων της εταιρίας Wagner κατέλαβαν περιοχές στο ανατολικό τμήμα της πόλης, αλλά και προάστια στη βόρεια και στη νότια πλευρά της, αλλά δεν έχουν κατορθώσει μέχρι στιγμής να την περικυκλώσουν πλήρως.

Η Μόσχα δηλώνει ότι η κατάληψη του Μπαχμούτ θα επιφέρει πλήγμα στην άμυνα της Ουκρανίας και θα είναι ένα βήμα για τη ολική κατάληψη της βιομηχανικής περιοχής του Ντονμπάς, που αποτελεί σημαντικό στόχο των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άνωθεν θέα ντρόουν πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Μητέρα και γιος νεκροί από ρωσικά drones σε παραμεθόριο

Μητέρα και γιος 9 ετών σκοτώθηκαν από επίθεση ρωσικών drones στη Σούμι της Ουκρανίας. Η πυρκαγιά που ξέσπασε κατέστρεψε το σπίτι τους, ενώ τέσσερις τραυματίστηκαν σοβαρά, ανάμεσά τους ο πατέρας και η γιαγιά του αγοριού.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Τρεις νεκροί από ρωσικά πλήγματα στην περιφέρεια Κιέβου

Τρεις νεκροί, ανάμεσά τους ένα παιδί, και τρεις τραυματίες είναι ο απολογισμός ρωσικών πληγμάτων στην περιφέρεια του Κιέβου, σύμφωνα με τον Τιμούρ Τκατσένκο. Ζημιές καταγράφηκαν σε τρεις συνοικίες της πόλης Μπροβαρί.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Ελπίδες για ειρήνη το φθινόπωρο μέσω πιέσεων στη Μόσχα

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι ελπίζει να ενταθούν οι πιέσεις στη Ρωσία έως το φθινόπωρο, συνδυάζοντας επιθέσεις drones, κυρώσεις και διπλωματία, ώστε να αναγκαστεί σε ειρήνη, αν και παραμένει αβέβαιος πότε θα συμβεί αυτό.
Σύστημα Patriot εκτόξευση
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Συμφωνία για ενίσχυση παραγωγής εξαρτημάτων Patriot και THAAD

Οι ΗΠΑ υπέγραψαν συμφωνία άνω των 3 δισ. δολαρίων με Lockheed Martin και Northrop Grumman για την αύξηση της παραγωγής πυραύλων Patriot και THAAD, λόγω της μείωσης των αποθεμάτων από τις συγκρούσεις σε Ιράν και Ουκρανία.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας χάρτης
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν δύο επιπλέον χωριά στην Ουκρανία

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν δύο χωριά, το Ολγχίβγκα στο Χάρκοβο και το Λιουμπίτσκε στη Ζαπορίζια, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Το Reuters δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες από τα πεδία μαχών.
Σημαίες Ηνωμένου Βασιλείου Ινδίας
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Ο Μπέρναμ υπόσχεται τεχνολογική στήριξη στην Ουκρανία

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Άντι Μπέρναμ ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα προσφέρει τεχνολογία κατά των παρεμβολών στην Ουκρανία, προστατεύοντας τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της. Η ανακοίνωση έγινε παρουσία του Ζελένσκι στο Λονδίνο.