ΓΔ: 2593.57 -0.90% Τζίρος: 244.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Βλαντιμίρ Πούτιν πορτρέτο
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε δημόσια τοποθέτηση, μπροστά από ρωσική σημαία.

Πούτιν: Πρέπει να λάβουμε υπόψη μας τις πυρηνικές δυνατότητες του ΝΑΤΟ

Η Δύση, δήλωσε, θέλει να εξολοθρεύσει τη Ρωσία. «Έχουν έναν στόχο: να διαλύσουν την πρώην Σοβιετική Ένωση και το θεμελιώδες τμήμα της – τη Ρωσική Ομοσπονδία», ανέφερε.

Η Ρωσία δεν έχει άλλη επιλογή παρά να λάβει υπόψη της τις πυρηνικές δυνατότητες του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν καθώς η υπό αμερικανική ηγεσία συμμαχία επιζητά την ήττα της Ρωσίας, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Στις σημερινές συνθήκες, όταν όλες οι εξέχουσες χώρες του ΝΑΤΟ έχουν δηλώσει ότι ο βασικός τους στόχος είναι να μας προκαλέσουν στρατηγική ήττα, ούτως ώστε ο λαός μας να υποφέρει, όπως λένε, πώς μπορούμε να αγνοήσουμε τις πυρηνικές τους δυνατότητες υπό αυτές τις συνθήκες», δήλωσε ο Πούτιν στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό Rossiya1, σύμφωνα με το TASS.

Η Δύση, δήλωσε ο Πούτιν, θέλει να εξολοθρεύσει τη Ρωσία. «Έχουν έναν στόχο: να διαλύσουν την πρώην Σοβιετική Ένωση και το θεμελιώδες τμήμα της – τη Ρωσική Ομοσπονδία», ανέφερε ο Πούτιν, σύμφωνα με το TASS. Η Δύση, ανέφερε ακόμη ο Ρώσος πρόεδρος, είναι έμμεσος συνεργός στα «εγκλήματα» που διαπράττει η Ουκρανία.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις θα είναι έτοιμες να εξαπολύσουν αντεπίθεση εναντίον των ρωσικών, που έχουν καταλάβει αχανείς τομείς —χονδρικά το 20%— της ουκρανικής επικράτειας μέσα στην άνοιξη, σύμφωνα με τον Βαντίμ Σκιμπίτσκι, τον υπαρχηγό της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας.

Η ακριβής χρονική στιγμή που θα ξεκινήσει η αντεπίθεση, δηλώνει, θα εξαρτηθεί από αρκετούς παράγοντες, ιδίως από τις παραδόσεις όπλων από τη Δύση, καθώς αυτά διαδραματίζουν καίριο ρόλο στην προσπάθεια της χώρας να αμυνθεί μετά την εισβολή του ρωσικού στρατού στο έδαφός της πριν από έναν χρόνο, την 24η Φεβρουαρίου 2022.

Στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στα μέσα ενημέρωσης του γερμανικού ομίλου Funke και δημοσιεύεται σήμερα, ο κ. Σκιμπίτσκι επαναλαμβάνει πως ο στόχος του Κιέβου παραμένει η απελευθέρωση όλης της κατεχόμενης επικράτειας της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης της χερσονήσου της Κριμαίας, που προσάρτησε η Ρωσία το 2014.

«Θα σταματήσουμε μόνο όταν πάρουμε ολόκληρη τη χώρα μας πίσω, με βάση τα (διεθνώς αναγνωρισμένα) σύνορα του 1991», λέει. «Αυτό είναι το μήνυμά μας προς τη Ρωσία και προς τη διεθνή κοινότητα». Ο υπαρχηγός της ουκρανικής υπηρεσίας πληροφοριών αναφέρεται, σε αδρές γραμμές, στο πώς το Κίεβο σχεδιάζει να επιτύχει τους «στρατηγικούς στρατιωτικούς στόχους» του.

«Προσπαθούμε να βάλουμε σφήνα στο ρωσικό μέτωπο στον νότο — μεταξύ της Κριμαίας και της ρωσικής ενδοχώρας». «Είναι πιθανό να καταστρέψουμε αποθήκες όπλων ή στρατιωτικό εξοπλισμό στο ρωσικό έδαφος, για παράδειγμα γύρω από την πόλη Μπιέλγκοροντ, από όπου εξαπολύονται επιθέσεις εναντίον της Ουκρανίας», προσθέτει, καθώς απειλείται «το Χαρκίβ, για παράδειγμα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άνωθεν θέα ντρόουν πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Μητέρα και γιος νεκροί από ρωσικά drones σε παραμεθόριο

Μητέρα και γιος 9 ετών σκοτώθηκαν από επίθεση ρωσικών drones στη Σούμι της Ουκρανίας. Η πυρκαγιά που ξέσπασε κατέστρεψε το σπίτι τους, ενώ τέσσερις τραυματίστηκαν σοβαρά, ανάμεσά τους ο πατέρας και η γιαγιά του αγοριού.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Τρεις νεκροί από ρωσικά πλήγματα στην περιφέρεια Κιέβου

Τρεις νεκροί, ανάμεσά τους ένα παιδί, και τρεις τραυματίες είναι ο απολογισμός ρωσικών πληγμάτων στην περιφέρεια του Κιέβου, σύμφωνα με τον Τιμούρ Τκατσένκο. Ζημιές καταγράφηκαν σε τρεις συνοικίες της πόλης Μπροβαρί.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Ελπίδες για ειρήνη το φθινόπωρο μέσω πιέσεων στη Μόσχα

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι ελπίζει να ενταθούν οι πιέσεις στη Ρωσία έως το φθινόπωρο, συνδυάζοντας επιθέσεις drones, κυρώσεις και διπλωματία, ώστε να αναγκαστεί σε ειρήνη, αν και παραμένει αβέβαιος πότε θα συμβεί αυτό.
Σύστημα Patriot εκτόξευση
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Συμφωνία για ενίσχυση παραγωγής εξαρτημάτων Patriot και THAAD

Οι ΗΠΑ υπέγραψαν συμφωνία άνω των 3 δισ. δολαρίων με Lockheed Martin και Northrop Grumman για την αύξηση της παραγωγής πυραύλων Patriot και THAAD, λόγω της μείωσης των αποθεμάτων από τις συγκρούσεις σε Ιράν και Ουκρανία.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας χάρτης
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν δύο επιπλέον χωριά στην Ουκρανία

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν δύο χωριά, το Ολγχίβγκα στο Χάρκοβο και το Λιουμπίτσκε στη Ζαπορίζια, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Το Reuters δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες από τα πεδία μαχών.
Σημαίες Ηνωμένου Βασιλείου Ινδίας
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Ο Μπέρναμ υπόσχεται τεχνολογική στήριξη στην Ουκρανία

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Άντι Μπέρναμ ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα προσφέρει τεχνολογία κατά των παρεμβολών στην Ουκρανία, προστατεύοντας τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της. Η ανακοίνωση έγινε παρουσία του Ζελένσκι στο Λονδίνο.